Здравейте,имам следния проблем.имам Сузуки Самурай 1.3,89 год.при вдигане на скорост от 70 до 80км.ч.имам чувството,че някое колело ще изхвърчи,предницата ми тресе зверски.Ходих на майстор огледаха я и казаха,че предницата е Бетон и няма нищо.След което ме пратиха на гумаджия с предтекст ,че имам не балансирана гума.Ходих и на гумаджия ,но и там излезе ,че гумите са си добре балансирани и ,че не би трябвало да ми бие предницата ,но уви от 70 до 80км.ч ще ми откъчи ръцете.Смених предния амортисьор на щангите защото имаше малък луфт,но проблема си продължава.Ще съм благодарен ако някой е имал същия проблем и ми даде съвет какво да правя.Благодаря Ви предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помогнете,Сузуки Самурай тресе предницата при скорост около 70-80 км.час
Свий
X
-
От: Помогнете,Сузуки Самурай тресе предницата при скорост около 70-80 км.час
Пробвай да смениш тампоните на ресорите
Ако са стари и смачкани започва да играе мостаSuzuki samurai sj 413 jx gsm.0897876505 Ямбол
www.youtube.com /ASK Yambol 4x4 extreme
Коментар
-
Шими.
Демпфер, луфтове в шенкела или главината, разбити накрайници на кормилна щанга, по-големи гуми и т.н. Търси във форума.Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
Drag Grand Canyon Daily
Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
LZ1JYM
Коментар
-
Гумите ми са нормални 195/65/15 зимни Ласа,но съм с минусови джанти.Забелязал съм,че като сложих минусовите и тогава биенето осезателно се усили.Иначе аз смених амортисьорчето(демфера ) като на негово място сложих заден амортиьор от самурайче.Може ли да е от това,но е много стегнат няма никакви луфтове а и амортисьора работи много добре и в двете посоки.Благодаря Ви.
Коментар
-
-
Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнениеНад 80 спира ли да тресе или само и само се усилва?
Аз също залагам на накрайниците на панхарда.
Писал съм горе кой са нещата. И най-малкия луфт в комбинация със минусови джанти и стар амортисьор за демпфер ще прави шими.Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
Drag Grand Canyon Daily
LZ1JYM
Коментар
-
Винаги съм мислел, че това едно колело да е балансирано не означава, че е кръгло. Квадратно колело също теоритично би могло да се балансира. Значи ли, че няма да тресе?
Преди време в мотористките теми пак имаше такъв проблем. Човекът отрече да е гума, защото била балансирана перфектно. Смени си половината мотор и пак тресеше. Накрая си смени гумата и се оправи.
Аз също доскоро имах крива джанта на колата. Балансирано си беше колелото, макар и със 70 грама тежести, само че като я завъртят на стедна се вижда, че малко "бяга". Сложих права джанта и се оправиха нещата.
Не казвам, че това е причината. Казвам да не се отписва като вариант, само защото на стенда баланса излиза добре.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнениеПрав си, деа.
За първи път чувам шими на СамецSubaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
Drag Grand Canyon Daily
LZ1JYM
Коментар
-
Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнениеЕ твоя имаше преди да се сложи Calmini демпфера.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
Преди време в мотористките теми пак имаше такъв проблем. Човекът отрече да е гума, защото била балансирана перфектно. Смени си половината мотор и пак тресеше. Накрая си смени гумата и се оправи.
Не е от демпферния ам , да огледа за кривини в джанти , гуми .Последно редактирано от traper2504; 27-11-17, 15:01.Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар