Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова Гранд Витара и въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нова Гранд Витара и въпрос

Здравейте колеги,

Първо, честито Рождество и весело посрещане на новата година на всички.
    От няколко месеца и аз се сдобих с "нова", старичка Гранд Витара /1999г.,2,5, V6 автоматик/ и след първоначалната обща информация преди покупката се зарових по-подробно из форумите, да се доограмотя . След рутинните първоначални проверки, смяна на масла, накладки и т.н., дойде време да обърна по-сериозно внимание на ходовата части естествено се сблъсквам с болната тема : шарнир-носач . Изчетох доста теми , но в един форум се натъкнах на следния пост
    Аз си реших проблема със скъпите носачи, като просто ги изхвърлих и си купих такива със сменяеми шарнири за Витара 1.6. За да паснат отворите за биалетите трябва да ги монтирате от вътрешната страна на стабилизиращата щанга. Минах на реглаж и всичко ми е ОК.
    След кратко ровене попаднах на това https://chastite.com/%D0%BD%D0%BE%D1...-p1618944.html
    Предполагам, може да се намери и по-добра цена, та въпроса ми е , дали някой е пробвал тази замяна, става ли не става ли, след това има ли някакви проблеми....
    Благодаря предварително
    Успех !
    Ако някой действително е тъп, това няма как да му бъде обяснено
    Grand Vitara 2.5 V6/24 , 1999 automatic

От: Нова Гранд Витара и въпрос

А, защо не си рециклираш твоите. Най евтино и най малко ще те боли главата след това.
    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

+1 и Честито Рождество на всички.
      Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
        А, защо не си рециклираш твоите. Най евтино и най малко ще те боли главата след това.
        Четох, че успяват да ги рециклират къде успешно, къде по-малко успешно, но за сега не знам в Пловдив къде се случва това и въпреки всичко, ми се струва компромисно и половинчато решение, за автомобил, който ще се ползва постоянно и за различни цели /като всекидневен-личен, като всекидневен-служебен, за лов, за риболов с теглене на колесар с лодка и т.н./, ако тази еквилибристика с носач от витара става, шарнири има от 30 до 90 лв

Коментар

Аз имах същия проблем наскоро, и понеже няма как да остана без кола за повече от ден-два, си купих нов носач. Единия вариант беше да купя носач втора употреба и да го изпратя за рециклиране, но на две места където звънях ми поискаха по 100лв. за брой старо желязо втора употреба.Като сложа транспорт, рециклиране, и труд той идва по-скъп от новия. Купих си нов носач на Ruville на цена 168лв. а стария който свалих ще бъде изпратен за рециклиране, и ще стои резерва. Taка мисля да направя и с другия, като му дойде времето и проблема с носачите да бъде решен за винаги.
          SUZUKI SX4 S-CROSS 1.4 Boosterjet

Коментар

Първоначално публикуван от chavdi Преглед на мнение
            Четох, че успяват да ги рециклират къде успешно, къде по-малко успешно, но за сега не знам в Пловдив къде се случва това и въпреки всичко, ми се струва компромисно и половинчато решение, за автомобил, който ще се ползва постоянно и за различни цели /като всекидневен-личен, като всекидневен-служебен, за лов, за риболов с теглене на колесар с лодка и т.н./, ако тази еквилибристика с носач от витара става, шарнири има от 30 до 90 лв
            На тези които ги рециклират в София им дават гаранция 50 К или една година. Не знам някой да дава гаранция за нов носач. Аз лично съм ги тествал с гуми 33 и 35 и над 70 К за две години по всякакви пътища и не мръднаха. Много колеги от цялата страна са ми пращали такива носачи и до сега няма някой не доволен. Твоя носач и този от старата имат доста голяма разлика по форма и това упражнение е абсурдно. Ако държиш да е сменяем шарнира ти трябва тръбен носач за Гранд Витара.
            0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Да си призная, наистина ми се искаше по възможност да реша проблема със сменяеми шарнири, но явно няма читава алтернатива. Брал съм много ядове с рециклирани носачи преди години с Мицубиши Галант V6/24 , което много си обичах , но накрая се разделихме , защото ми омръзна все някой от многобройните шарнири да тропа. Все пак, от тогава минаха 10-12 год. и е възможно технологията за рециклиране да се е развила в положителна посока. Ако все пак се реша да рециклирам, към кого да се обърна за координати ?
              П.С. Какви са тези тръбни носачи, никъде не съм срещал инфо за такива ?

Коментар

При Галант май проблеме не е в рециклирането, а в конструктивна грешка при самия шарнир, който сочи нагоре и цялото окачване по-всякакъв начин се опитва да го изкърти от носача Обърни се към Ivan Popov. При ГВ шарнира сочи надолу, и тежеста на колата през цялото време го притиска към носача, вместо да се опитва да го извади.
                SUZUKI SX4 S-CROSS 1.4 Boosterjet

Коментар

Тръбни носачи в Казанлък. За рециклиране в Пловдив при старчетата-стругари в жк Тракия зад ресторант При Румен. Аз рециклирах при тях преди 2 години. За момента нямам проблеми.

Или при Иван Попов - ще удари едно рамо.
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Благодарско за инфото, ще мина да ги видя "старчетата", след празниците. А за тръбен носач къде в Казанлък продават, имам клиент от там и няма да откаже да провери.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X