Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде мога да прочета малко за Vitara 2.5 V6 и ще се радвам някой да изрази мнение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къде мога да прочета малко за Vitara 2.5 V6 и ще се радвам някой да изрази мнение

Първоначално публикуван от batevasko8898 Преглед на мнение
    Е нееее говорим за гуми за джип ,не трактор.
    Ам, тъй де. Питаш за най-агресивни. По агресивни от тракторния тип няма.
    https://www.olx.bg/ad/4-br-lyati-dzh...tml#f3ac75467f

Коментар

От: Къде мога да прочета малко за Vitara 2.5 V6 и ще се радвам някой да изрази мнение

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      Гумите за кал и гумите за сняг стоят на различни щандове.

Все пак с компромиси можеш да погледнеш тук и тук
      И аз това щях да напиша, но понеже колегата каза, че ще я ползва за лов, та явно е имал предвид горски, навалял и неутъпкан сняг, та агресивни кални гуми ще му свършат работа.
      Нека му кажем, че те, а Силвърстоуните особено, нямат балансиране и за асфал ше стават само за преместване до черното, и то с по-ниски скорости.
      А за градско-селски сняг - само снежни гуми.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

След малко четене най-добри отзиви прочетох за : Simex Extreme Trekker
        Нещо по добро ?
        [ATTACH=CONFIG]894942[/ATTACH]

Тракторки, бутонки и "това". Какво разбираш от по-добро?

Тази шарка е една от най-караните по българските офроуд състезания. Това, защото тракторките и бутонките често са забранени в много от тях. Само, че в БГ не знам намира ли се под марката Simex, но е разпространена като Silverstone MT-117 Xtreme

Доста е направено по колата ти, но имай в редвид, че не можеш да слагаш безкрайно големи и агресивни гуми. Просто трансмисията на Гранд Витарата няма да ги издържи. Това скорости, раздатка, кардани, диференциали, полуоски, карета, всичко е смятано за асфалтови гуми с размер 235/60R16. Е, има известен запас, но той не е безкраен. Пък и двигателя 2,5 V6 е само 144 коня и 208 нютонметра.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
          ...
          Само, че в БГ не знам намира ли се под марката Simex, но е разпространена като Silverstone MT-117 Xtreme
          ...
          За съжаление не, даже в Европа не можах да намеря.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Сега ще пусна нова тема,какъв размер и модел агресивни гуми за кал да си сложа

Коментар

Няма смисъл от друга тема.
              Да ти кажа точно какво ти трябва:
              Вземай Silverstone MT117 Extreme, в размер 31-9.5-16(или 15, в зависимост от джантите), и си свиркай.
              С този джип това е най-много което може да сложиш, без да трошиш много-много по трансмисията. И пак с едно наум-каране с ум, а не с всичката газ, и каквото стане... Така караме на състезанията, ама там е за кеф. Когато става въпрос да се стигне до някое място-тогава се кара с ум. Е, има места дето само юнашката газ решава дали ще минеш, но обикновено тези места могат да се заобиколят.

Бутонките са малко по-агресивни от силвърстона, а тракторките са най-най-най вървящата гума в кал и гаден терен. Преди и аз не ги харесвах, но като покарах малко с такива-направо се влюбих.
              Но ако решиш да вземеш тракторки-знай, че ще започнат проблеми по трансмисията. Тя не е смятана за толкова агресивни гуми. Или трябва да са някакви малки, но тогава се губи много от клиренса...

П.П. бутонките са регенерат. Толкова презряния от гъзарите регенерат, а върви на бургия в калта...

П.П.2 Саймекс в България не можеш да намериш, а май и в Европа. Забранен бил вноса, защото били шумни гумите... Бабината им, ама...
              В същата шарка има доста регенерати, а даже и нови гуми-руски.
              Силвърстона който ти предлагам е един вид "развитие" на тази шарка, и е доста по-добра гума-грайфера е по-нарядко, ъгъла на атака на наклонените блокчета е по-сериозен, и стърчащите настрани блокчета(руснаците им викат "грунтозацепи", демек тези които се зацепват в земята) стърчат по-навън.
              Доста по-добре се представя. Имам и от двете шарки, силвърстона е доста по-добре.

Та вземай 31-ци силвърстони, и си свиркай.
              Щом имаш и блокаж отзад-ще минаваш почти отвсякъде.

П.П.3-гумите с "кална" шарка много бързо се износват по асфалта. Това, ако мислиш да караш джипа и за ежедневна кола.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Благодаря колега за изчерпателния отговор.
                В момента на джипа съм с federal couragia m/t lt265/75r16 тази 31 силвърстони същата височина ли е?
                Аз реално джипа ще го карам само по 30-40 км в месеца и то 80% по черни пътища,а мисля лятото в жегата да си карам сегашните гуми и есента за лова да слагам тези за калта.
                Закачката е друга,сега да обясня.Имам един приятел с който днес ходихме да покараме всеки със джипа си.Той със тойота със нови бутонки,аз със тази каляска.Където излезе той днес,там излязох и аз,но ме спука с подигравки,защото се изсилих на едното изкачване два пъти.Сега последваха басове и редица базици......имаме бас за едно прасе и след това ще е за теле )) Затова искам да сложа нещо хубаво за да мога да съм поне с еднакви гуми.

Коментар

...
                  Закачката е друга,сега да обясня.Имам един приятел с който днес ходихме да покараме всеки със джипа си.Той със тойота със нови бутонки,аз със тази каляска.Където излезе той днес,там излязох и аз,но ме спука с подигравки,защото се изсилих на едното изкачване два пъти.Сега последваха басове и редица базици......имаме бас за едно прасе и след това ще е за теле )) Затова искам да сложа нещо хубаво за да мога да съм поне с еднакви гуми.
                  Май те е клъвнал петеля. Няма да е само за лов и няма да е само по 30-40 см в месеца ...
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

С НОВИ бутонки се излиза почти отвсякъде. На новите гуми ръбчетата на грайфера са все още остри, и захапват много добре, на всичко отгоре са и бутонки...
                    А ти си с някакви... как да ги нарека-"кръгли" гуми, и от каучук... Благодари се, че си излязъл, макар и на втория опит.
                    Ама щом си излязъл там откъдето е минала бутонката(нова)-значи терена ви е слаб.

Но искам да те предпазя от такива заигравки-витарата(макар и гранд) е сравнително кекав джип, и не понася сериозни издевателства.
                    Да-ще те прекара през гадните места, няма да газиш кал до колене, а ще минеш с джипа, но не може да се мериш с по-сериозните джипове.

Ако тойотата на приятеля ти не е РАВ4-не се мъчи да се мериш с нея.
                    Това във всички случаи е доста по-сериозен джип от витарата.

Коментар

Сега да кажа ...той е с тойота J70 1992 там някъде бензин,ако не се лъжа около 120 коня.Оригиналния вид с едни фланци и бутонки.......сега ще кажете,че нямам шанс ли ?: )))

Коментар

"Тънко" масло няма - има неподходящи двигатели за него .
                        Бе ако на времето имах пари и имаше масло 0/30 и космича щях да си карам с него .
                        Ма пак отиваме в храстите.

По темата - дегенерата в гората е по добър от орЕгинала на пътя .
                        Ти си прецени къде ще караш.
                        И колко пъти.

А ако ще извозваш дърва - не е това колата.

Коментар

[QUOTE=Кольо;3071577
                          Ако тойотата на приятеля ти не е РАВ4-не се мъчи да се мериш с нея.
                          Това във всички случаи е доста по-сериозен джип от витарата.[/QUOTE]

Бе бих поспорил с батковците - стоковите де .
                          Иначе за диверсификациите - трябва да напишеш книга.
                          То и на шаси от Урал може да се сложи купе на 126 полско.
                          Ма нИе тВа.

Коментар

Харесах тези :
                            http://silverstone-bg.com/bg/nachalo...17-xtreme.html

Правилно ли смятам :33X9.50-16 трябва да отговаря приблизително на :245 84 R16 ???

Коментар

Според мен си сложи 31-ци,33-ки ще са и в повече на тази витара.
                              Yamaha Yz450F
                              Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Точно така. Не, че няма да върти и 33ки, но ще започнат проблеми по трансмисията.

Ама де да знам, тази трансмисия би трябвало да е по-корава, в сравнение със старите витари-заради по-якия двигател. Та може и да ги носи, проба му е майката.
                                А ако идват големи-на вторичния пазар, с едни 200-300 лева назад(акъл парасъ му викат турците), и после на 31ци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X