Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за заден диф на Гранд Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за заден диф на Гранд Витара

Аз се оглеждам от известно време за ГВ 2004-2005г с HDI двигател, и направо се хващам за главата от цени. Всичко дето става за гледане е над 8000 , на място не ми се мисли. В чуждите сайтове за коли втора ръка цените са подобни на нашите, и се чудя вобще дали да продължавам да гледам тази джипка или да се оглеждам за терано 2 и опел фронтера 2...
    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Аз като се оглеждах за Терано, положението беше същото че и по-зле, за това купих бензинова Витара 99г. за 5500. Че цена от 7500-8000 за нов внос 2002г. Терано или Витара ми дойде в повече. Реално купуваш един и същ курник, дали е 99-2000 или 2002 все тая.
      Като сложиш и факта че е нов внос, и става страшно
      SUZUKI SX4 S-CROSS 1.4 Boosterjet

Коментар

Само с HDI-та се занимавам, вервай ми, не ти трябва, щом аз си взех бензин смятай. Сега да не почне старата песен кое е по-по-най, всеки си преценява сам, проблема е да не влезе за помпи дюзи и една камара боклуци покрай него.
        Grand Vitara 2.5 V6 кармазъ с доста подъл теглич.

Коментар

Истината е че всичко е един голям късмет.И ''от вън'' да си вземеш кола,пак не е гаранция каква ще е.Нито е от значение бензин или дизел.Като ще се чупи,ще се чипи,каквато и да е.
          Yamaha Yz450F
          Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Истината е че за толкова пара, толкова кола! Всичко се сменя, и всичко се прави, на който му се занимава и намира смисъл в това колата му ще изглежда добре, и ще е в кондиция без значение коя е година, и за колко я е купил.
            SUZUKI SX4 S-CROSS 1.4 Boosterjet

Коментар

Аз нова кола скоро в България няма да си купя по много причини и особенно във Варна, не знам защо им дават книжки Б категория, като трябва директнода са за Тир или трактор, улиците са лунен пейзаж. Като вкарам дъртият кошник, те са два, сменям всичко за 500 лв и така до след 6 месеца. Гледам сравнително новите коли, около 5 годишни, карани тук-пушат, скърцат, спирачки, ходова част лопа, гуми за мъгла или двете нови втора употреба, другите две на конци. И после, аз карам нова кола, ти къде си тръгнал стая антика, антика, ама не тика.

Коментар

На мен бензинова гранд витара като изключим 2,5в6 ми се вижда много слаба а и 2,5 В6 няма да си взема по никакъв начин. Дизела макар и с по-малко коне има въртящ момент а и аз съм пристрастен ,защото и сега карам дизел.
                Реших се на гранд витара или терано именно зареди лунният пейзаж във Варна, въпреки ,че на щатната ми ибиза макар и със спортно окачване до момента само изправям джанти и правя реглаж.
                Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

С частите, с които се правят колите в БГ и майсторите, които ги правят е трудно да се намери читава кола. Дори и по-нова. Истината, е че сме бедни и човек колкото и да иска да го прави както трябва му е трудно.
                  Таз Витарка е в България от 10 години. Чичото се е грижил за нея колкото може, но поне не я е карал много. На 230к. истински си е и е доста стегната.
                  Първи впечатляния? Забавна малка количка но доста ниска за джипка, веднага се закопах по месните баири. Трябва си и LSD особено когато е на един мост. Мудничка.... (слизам от три литров аутбек). За жена ми обаче си е супер и много и се кефи. Смених всички масла, ангренаж и всички ролки и водна помпа. Филтъраза СК само оригинал за 200 кинта и гарнитура 60. Баси! Маслото от задния диф беше на парцали, сигурно не е сменяно откакто е в БГ. Сипах му ново масалце и добавка на Бардал. Шума понамаля. Ще видим за напред, ще ми се LSD диф да му сложа, но незнам дали има за тази конфигуразия. Някой да каже.Друг проблем, който излезе е спукан кулер. Тампончетата и дупките са скъсани от вибрации и кулера се е търкал на капака на глвата. Оказа се, че има три дизела на този модел и трите са с различни кулери. Намерих десетина обяви за витари със същия двигател на части и нито един кулер на тях. Явно си им е блежка. Запушихме спуканите тръбички и засега така. Не дава грешка. Май много писах, ще ви стане скучно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X