От: Въпрос за заден диф на Гранд Витара
Аз се оглеждам от известно време за ГВ 2004-2005г с HDI двигател, и направо се хващам за главата от цени. Всичко дето става за гледане е над 8000 , на място не ми се мисли. В чуждите сайтове за коли втора ръка цените са подобни на нашите, и се чудя вобще дали да продължавам да гледам тази джипка или да се оглеждам за терано 2 и опел фронтера 2...
Аз се оглеждам от известно време за ГВ 2004-2005г с HDI двигател, и направо се хващам за главата от цени. Всичко дето става за гледане е над 8000 , на място не ми се мисли. В чуждите сайтове за коли втора ръка цените са подобни на нашите, и се чудя вобще дали да продължавам да гледам тази джипка или да се оглеждам за терано 2 и опел фронтера 2...
но доста ниска за джипка, веднага се закопах по месните баири. Трябва си и LSD особено когато е на един мост. Мудничка.... (слизам от три литров аутбек). За жена ми обаче си е супер и много и се кефи. Смених всички масла, ангренаж и всички ролки и водна помпа. Филтъраза СК само оригинал за 200 кинта и гарнитура 60. Баси! Маслото от задния диф беше на парцали, сигурно не е сменяно откакто е в БГ. Сипах му ново масалце и добавка на Бардал. Шума понамаля. Ще видим за напред, ще ми се LSD диф да му сложа, но незнам дали има за тази конфигуразия. Някой да каже.Друг проблем, който излезе е спукан кулер. Тампончетата и дупките са скъсани от вибрации и кулера се е търкал на капака на глвата. Оказа се, че има три дизела на този модел и трите са с различни кулери. Намерих десетина обяви за витари със същия двигател на части и нито един кулер на тях. Явно си им е блежка. Запушихме спуканите тръбички и засега така. Не дава грешка. Май много писах, ще ви стане скучно
Коментар