Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още едно Джимни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още едно Джимни

Първоначално публикуван от chvor64 Преглед на мнение
    Благодаря!

Мястото е оскъдно вътре, но на предните седалки е достатъчно широко за хора до 190см някъде ...
    Уффф.... позагуби ме като потенциален юзър...
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Благодаря за споделената информация,колега.Имам още един въпрос-за какво служи въздухозаборника на предния капак?
      Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
      Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
      Враца

Коментар

Честито!
        Аз също ходих до Миркат за Джимни ( втора употреба, изкупено buy back ) За съжаление с моя ръст от 2 метра и габарити по никаква схема не се вписах с него.
        Пожелавам ти най-вече здраве и да си се слушате взаимно!
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
          за какво служи въздухозаборника на предния капак?
          Охладител на кулера

Малииий, бензинов двигател с турбо...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
            Благодаря за споделената информация,колега.Имам още един въпрос-за какво служи въздухозаборника на предния капак?
            Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Охладител на кулера

Малииий, бензинов двигател с турбо...
            Затапен е тоя въздухозаборник... Но така е затапен, че лесно може да се отвори. Ще направя снимка от коша за илюстрация ако има любопитни.

Иначе въздухът се засмуква височко, зад десния фар от една тръбичка и май минава през калника... за по-пряко? Заготовка за шнорхел?

А иначе, да, слагат им турбини откачалките

Коментар

Честито и от мен. Радва ме че се присъединяваш лъм отбора, безаварийни и повече оф приключения. Не знам каква ти е леката кола, дето си давал два бона, но ако е френска разбирам, аз бих я изхвърлил с кеф. Относно гумите аз съм фен на граббер АТ 2, виж дали ще ти харесат. А за колегата с двата метра ръст, видях в подписа Лада Нива, аз разлика не виждам. Нещо между витара и джимни, ама и от двете недостатъците.

Коментар

Взе ми думите от устата за Нивата ама айде тя не може да е фактор,че 30к нова от магазина със сигурност сега няма да я купува.
                И аз днес няколко пъти минавам покрай магазина и ги гледам тия машинки,но и на мен като 190см човек някак не ми се вижда като семейна градска,че и извън кола.
                Не че оня хамерикански туч дето го имам е ама.......щом го кефи човека евала,че още една нова джипка е дошла във форума.
                Много безаварийни и да споделяш инфо от първа ръка във форума.
                Няма страшно в умирачката...
                Страшното е да си жив!...

Коментар

Честито, колега! И хубав цвят си уцелил. На мойто първо смених гумите.

Коментар

Малките джипки не се чувстват добре зимата на шосе с не зимни гуми.
                    Моето Джимни при спускане назад по хлъзгав терен и натискане на спирачка си включва ABS и "няма спиране".
                    Пробвай този ефект принудително, да не ти изиграе лоша шега (ако не са го оправили това недоразумение при по-новите модели)
                    Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
                      Малките джипки не се чувстват добре зимата на шосе с не зимни гуми.
                      Моето Джимни при спускане назад по хлъзгав терен и натискане на спирачка си включва ABS и "няма спиране".
                      Пробвай този ефект принудително, да не ти изиграе лоша шега (ако не са го оправили това недоразумение при по-новите модели)
                      Благодаря за съвета! Едва ли ще има драстична промяна, така че ще внимавам.

Мислех да пиша допълнителни отзиви след като го покарах малко, но все отлагам. Ще се възползвам да драсна няколко реда

Като цяло го ползвам за градска "евридейска" и съм изключително доволен от размера му и швръгливостта му. На дълго извънградско е леко изморително поради шума от гумите и мотора (над 100км/ч), но до тази скорост е супер. На изкачвания се усеща малката мощност на двигателя, но не е нещо фрапиращо - обикновено една предавка надолу оправя нещата, както и се очаква.

Все още не е дошло времето да се "изтества" ABS/ESP системата. Планът ми е да ида по-високо в планината при по-ниски температури (ще е идеално ако има малко снежец/лед) за да мога да изтествам Dueler-ите преди да е дошла зимата. След което мисля да се сдобия с Dunlop Grandtrek или нещо подобно, тъй като за 205/70R15 изборът е ограничен, а не искам да бягам от фабричните размери.

В тази връзка миналата седмица карахме по историческия път до Петрохан за пробата. Пътят всъщност става и за обикновена кола (може би само в началото на изкачването е проблемно) но като за първи по-дълъг черен път беше идеално. Нямаше сняг никъде и освен няколкото средно плитки локви пътят беше сух. По по-гадните участъци в началото карах на 4WD та дори на бавни но към края си перях на 2WD безгрижно.

Откъм размери е добре. Вярно е, че за лявата ръка няма много място, но има нещо като подлакътник на вратата, който е доста удобен. Е... най-удобно е с лакътя навън и от време на време да поглеждаш умно гумата на светофарите

Нещо, което не очаквах, е че няма кора отзад и каквото хвърлиш в колата зад седалките се вижда лесно. За сега мятам едно одеалце отгоре, върши чудесна работа

Коментар

Тази събота се качих почти до хижа Мургаш. Към края ме хвана шубето защото имаше големи камънаци и големи коловози, а бях съвсем сам
                        Стори ми се леко страшно на няколко по-стръмни места където пътят беше посвлечен, но иначе беше много приятно. И тъй като беше сухо (с изключение на няколко малки локви) и почвата - камениста, почти нямаше нужда от 4х4. Включвах го само заради бавните на някои по-стръмни места. Пак ще се ходи (но с компания)!
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0815_1.jpg
Прегледи:1
Размер:150.7 КБ
ID:5732854

Име:DSC_0816_1.jpg
Размер:126.8 КБ
ID:5732855

Име:DSC_0828_1.jpg
Размер:160.7 КБ
ID:5732856

Коментар

страхотна е машинката,честито,само един съвет-извън пътя не ходи сам намери някой приятел със джип,че може да стане кофти....

п.с.Ако няма кой поне запамети в телефона няколко номера на хора от форума който ако могат съм сигурен че ще се притекат на помощ.
                          Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

Коментар

Честито колега, много да те радва мъника...включвай се по-често в разходките с колегите и ще видиш колко големи възможности има това стоково животинче. Сам в гората не ходи, не се знае колко ще ти се развинти фантазията и в какво приключение ще се вкараш и колко далече ще ходиш за трактор
                            Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X