Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси-монтаж на парктроник на Гранд Витара 2008-как точно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси-монтаж на парктроник на Гранд Витара 2008-как точно?

Здравейте, решил съм да монтирам парктроник на Гранд Витарата , не съм свикнал с габаритите и ме е страх при даване на заден ход да не ударя и счупя куфара на задната гума .

Взел съм си стандартен китайски партктроник за задната броня ч 4 датчика , но имам няколко въпроса :

1.Къде е най-добре (височина , разстояние между тях ) да надупча бронята и да позиционирам датчиците, така че да работят добре , да не хващат земята и т.н.Някой правил ли го е вече може ли някоя снимка ?

2.Трябва ли да се смъква задната броня - има ли достатъчно растояние датчиците да "хлътнат" навътре , има ли основа или буфери които да пречат на датчиците или на самите кабели да преминат свободно ?

3.Къде е най-удобно , или къде има технологичен отвор кабелите на датчиците да влязат в купето ?

4.Къде е най-удобно да скрия модула в които се включват кабелите от датчиците , под кора или къде ?

5. Сигнал , т.е. захранващия кабел мисля да свържа към светлината за заден ход от стопа

6.Дисплея имам идея да монтирам върху огледалото и да пусна кабела под корите в горната има част до багажника на автомобила

Правилно ли съм се насочил към монтажа ?МОля за снимки на правилно позиционирани датчици върху бронята и други съвети .

Благодаря и приятни празници на всички

От: Въпроси-монтаж на парктроник на Гранд Витара 2008-как точно?

Преди години монтирах, на Клио, не че толкова ми трябваше, а да има една екстра повече...в последствие се оказа, че много свикнах с него и лекичко ме направи по-мързелив. И си поиграх да му направя две допълнителни екстри които се оказаха доста удобни и полезни..Едната е, че му направих и принудително захранване през бутон за да го включвам и без да съм включил на задна, което не е кой знае какво, а другата е че прекарах захранването през един голям кондензатор 1000 мF или 10 000 mF не помня, но идеята беше да работи и малко след изключването на задна скорост. При каране на зад има момент в който изключваш задна скорост а колата се движи още малко на зад, за това големия кондензатор.
    По всички въпроси за които питаш единственото за което трябва да внимаваш е да монтираш датчиците на чисто вертикална повърхност, ако искаш да мерят вярно. Разстоянието - симетрично от един до друг ако са еднакви. Ако не са - следвай инструкцийте. Кабелите откъдето и да ги мушнеш, все тая да не се прережат само. Модула - също. Аз го бях залепил с двойно подлепващо към вътрешната страна на калника.

Коментар

На мен също ще ми е интересно да видя монтажа,че отдавна се каня да монтирам.
      Аз не мисля да монтирам дисплей отпред,едно че трябва да прекарваш кабели,друго ,че не се доверяваш
      на 100% на парктроника и можеш да си гледаш огледалата или директно назад.
      На предишната ми кола беше само със звуков сигнал и ми вършеше работа много добре.

Няма ли някой камера ,вече са на достъпни цени ?
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Аз имам камера, но на кия спортидж. Ама ти трябва и дисплей... Иначе я взех за 20кинта от ибей, монтира се на мястото на единия плафон за номера. Не монтирай зимата освен ако нямаш топъл гараж, че всичкото пластмаса и щипки са се одървили и ще ги потрошиш
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

50-60лева е комплект камера с огледало за обратно виждане с вграден монитор в него. На две коли сложих и съм изключително доволен. Камерите на пазара са няколко вида, със стойки и такива за вграждане. Преди това, на един бус имах и парктроник с дисплейче и звуков сигнал, пак върши работа, но това с камерата е много по-удобно. Колкото и да знам габарита на буса, камерата позволява почти плътно /5-10см/ прекарване до обекта отзад. Докато само звуков сигнал сработва на около 40см и натам се ориентирате сами колко още може да прекарате.
          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Това е точно така...
            Освен това парктроника има мъртви зони приличащи на триъгълници между датчиците... вярно, малки са и принципно не може да те подлъже с изключение на някое колче - много коварна ситуация.

Коментар

Здравейте колеги,мога да помогна само със снимка на датчиците върху бронята.
              Нищо повече незнам,така я купих.И е със звуков датчик който при около 40см. от препятствието преминава от прекъснато пищене
              в непрекъснато.Самия зумер го чувам някъде от лява странична колона.И да,при включване на задна издава еднократен звук.
              Дано бях полезен и успех!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151108_125031.jpg
Прегледи:1
Размер:92.8 КБ
ID:5697395
              +359 889 301 623 Явор
              Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

Коментар

Колега bradi , тези двата крайните датчика не хващат ли и малко в страни а не само назад ? Така както са монтирани ми се струва ще е така , може и аз да греша

Коментар

Да,така е.Ловят и встрани,но мисля няма нищо лошо в това.
                  +359 889 301 623 Явор
                  Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

Коментар

Mоята има допълнително монтиран парктроник, така като гледам дупките са на същите места
                    от равната част на бронята до дупката измерих 6см.
                    Самата джаджа съм я залепил на задния плафон, така хем и свети.
                    И като погледнеш в огледалото виждаш дистанцията.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:080120162137.jpg
Размер:161.5 КБ
ID:5698031Натиснете снимката за да я уголемите

Име:080120162138.jpg
Размер:171.3 КБ
ID:5698032Натиснете снимката за да я уголемите

Име:080120162140.jpg
Размер:57.5 КБ
ID:5698033Натиснете снимката за да я уголемите

Име:080120162141.jpg
Размер:105.3 КБ
ID:5698035
                    Последно редактирано от syn4o; 08-01-16, 12:34. Причина: кач снимки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X