Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся една част и слагам снимки, че не и знам името

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся една част и слагам снимки, че не и знам името

Витарата е 1,6 16 клапана, къса база, 98 г., испанска зглобка. През въпросната част минава антифриз. На корпуса имаше цепка (вероятно от шупла или изгниване), която при почистване стана на дупка (материала се ронеше на прах), както се вижда от снимките.Та молбата ми е ако някой я има тази част за продаване да се чуем или да ми пише да се разберем нещо.
    В София съм и телефона ми е 0887420992 (дали пък го нямаше и в профила ми?).
    Също на снимките трябва да се забелязва емблемата на мицубиши върху чарка ако това е важно.
    Ето и снимките:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0104.jpg
Прегледи:1
Размер:93.3 КБ
ID:6103945Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0105.jpg
Размер:136.5 КБ
ID:6103946Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0108.jpg
Размер:140.7 КБ
ID:6103947Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0107.jpg
Размер:128.6 КБ
ID:6103948Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0106.jpg
Размер:134.9 КБ
ID:6103949
    Santa Fe 2.0 CRDI, 113 к.с., 2002 г.

Кофти е когато устата изпреварва мисълта

От: Търся една част и слагам снимки, че не и знам името

Мисля, че със Сънфикс (по-голямо количество) ще може да се залепи.

Коментар

Туй трябва да е помпа, дето върти антифриза, извстно време след загасяне на двигателя.
      И аз мисля, че може да се залепи.

Коментар

http://m.ebay.ie/itm/221902281073?_mwBanner=1

http://m.ebay.ca/itm/171952226007?_mwBanner=1

Air control valve

Това по номера ако съм разчел правилно. Търси по него. От телефона толкова.
        Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Не е помпа за антифриза ами е клапан за регулиране на въздуха при празен ход то на него си пише part номера.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Благодаря за отговорите. И да - очевидно (от линковете горе) е клапан за регулиране на въздуха при празен ход. Обаче цената на ново изобщо не ме устройва. С лепенето ОК - знам че може да се залепи, защото моето го лепих през юли т.г., но днес видях, че е просълзило, т.е. течния метал който съм наслоил там се е отлепил от корпуса. (Снимките са от преди лепенето, че и тогава мислех да търся ако не станеше с лепене). Това което ползвах тогава определено не беше "сън фикс". Сега се чудя дали да го свалям и лепя пак (може да пробвам сън фикс щом се препоръчва) или ще изкочи от някъде друг такъв клапан втора ръка на разумна цена.

Коментар

Ако може да се разглоби и да остане само корпуса го завари на аргон.

Коментар

Първоначално публикуван от Stoianov 00 Преглед на мнение
                Ако може да се разглоби и да остане само корпуса го завари на аргон.
                И това го мислих, но не можах да извадя тръбичките (сигурно има някакъв трик ама не го знам). А датчика не съм се и опитвал. Ще почакам още някой ден и ако никой не излезне с предложение за продажба или не открия по моргите ще го лепя пак.

Коментар

Ще го намериш в първата морга за джипки за 20-30 кинта, гаранция. Какъв аргон, кво лепене...
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Витарата е оправена с друг клапан - намерих го от Ivan Popov. Та значи клапана, който сложих и вече карам нормално трети ден беше на моно инжекционов мотор, но абсолютно еднакъв с моя. Иван ми обясни, че на последния модел моно инжекциони се слага същия клапан или нещо такова. Има обаче една подробност: там при буксата на чарка има една кръгла част (на моите снимки не се вижда централно) в която малко навътре има винт на шестограм за реглаж на този клапан. Обикновенно заводски този винт е замазан /накапан, нацвъкан.../ с нещо като смола за да не се пипа или завърти нанякъде от самосебе си Така беше и на двата клапана. При мен обаче, като монтирах новия клапан и витарата не искаше да държи изобщо обороти - направо гаснеше. След като си поиграх с въпросното винтче нещата си дойдоха на мястото - на студен мотор малко над хиляда оборота / като се стопли около 700 оборота. Идеята ми е че за моно инжекционовия мотор където е бил клапана по начало е бил регулиран по един начин, а за моя случай беше необходимо ново регулиране. Дано е полезна за някой тази информация, въпреки, че този клапан май не е от дефектиращите части по витарите.

Коментар

И с молба до модераторите на форума - ако може темата да се преименува на "Клапан за регулиране на въздуха при празен ход".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X