Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки самурай затегна мотора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сузуки самурай затегна мотора

Колега ако все още си търсиш двигател 1.3 имам един в склада за 300 лв. мога да се разделя с него
    Suzuki samurai sj 413 jx gsm.0897876505 Ямбол

www.youtube.com /ASK Yambol 4x4 extreme

Коментар

Двигателите 1,1 на Самурай ,им затяга разпределителния вал,защото имат следната особеност-на маслената магистрала в главата е завит жигльор 0,6 или 0,8 .Той беше запушен ,това довело блокирането в движение и изронване на анг.ремък.Поражения по клапаните нямаше. Ако 1,3 има същия недостатък,лошото масло ще доведе до същото.

Коментар

При G13/G16 няма такива жигльори на маслената магистрала в главата както при F8/F10.
        При Сузуки LJ/SJ няма двигател с 1,1л както и 1,4л.
        F8A-797см3
        F10A-970см3
        G13A-1324см3
        G13BA-1298см3
        Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
        Колега,по добре е да се направи старателно диагностика.
        -През годините съм се сблъсквал с много весели ситуации- блокирал алтернатор,водна помпа,маслена помпа,паднал болт между маховика и кожуха и т.н. Успех в диагностиката-Тя е първото действие,а после според случая!!!
        Това със блокиралия стартер и аз съм го наблюдавал. Причината или в клемореда на контактния ключ или включвателя на стартера.
        Сваля стартера и хоп развърта със "седемнайската".
        Я наистина има ли развитие в диагностиката , стана ли ясна причината?
        Последно редактирано от banjo; 29-07-15, 06:30.
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

Виждал съм затегнал разпределителен вал на 1.3, че и на 1.6, не е трудно. Е, вярно, иска си "условия", не става от само себе си, но не е невъзможно. като запуши маслената магистрала към главата (има си го тъпия жигльор, не е като да го няма) или като поддаде о-пръстена на маслената помпа, или като оттърве обратния клапан на същата или ... абе, има начинни
          Обикновено къса вала, но на късмет може и да стане както го е описал колегата - спираш и повече не помръдва. Като се свали капака на клапаните, си проличава веднага.

Ако е само разпределителния вал - смяна на главата излиза по-евтни и най-вече - по-бързо и лесно. Ако обаче е заради помпата и има задрано по КВ или по цилиндри, верно нов/друг двигател.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И къде на 1,3 има жигльор на маслената магистрала?
            ако е блокирал разпределителния вал би следвало да може да помръдне малко коляновия вал а тук се спомена че не мърда изобщо , като заварен
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
              Я наистина има ли развитие в диагностиката , стана ли ясна причината?
              Вероятно отговора се намира в съпоставката на пост 1 и 8. Ако бях прочел по внимателно -щях да си мисля за "кьор фишеци".

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                И къде на 1,3 има жигльор на маслената магистрала?
                ако е блокирал разпределителния вал би следвало да може да помръдне малко коляновия вал а тук се спомена че не мърда изобщо , като заварен
                Точно там, дето маслената магистрала влиза към главата.

И на мен им е интересно какво точно е станало, защото от това, което съм виждал, се иска много сериозна доза мундарлък, за да спече.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Доста писахме,отговор няма. Ще чакаме!
                  .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Извинете за закъснението има познал отговора на загадката

[COLOR=DimGray ]u_bo[/COLOR]
                    Младши участник
                    Не съм запознат с конкретния стартер, но понякога се чупи зъб от маховик или бендикс и като заклини изглежда като затегнал двигател. Погледни маховика и зъбите му какво се случва.

така се беше заварила някаква зегерка между зъбите на маховика че едвам я махнах

Коментар

Ето го самурайчето
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Прегледи:1
Размер:498.2 КБ
ID:5681005

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X