Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки самурай затегна мотора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сузуки самурай затегна мотора

Имам нужда от съвет сутринта установих че ми е блокирал мотора на самурая
    1.3
    та въпроса ми е следния дали да търся мотор 1.3 и от къде и да го рециклирам и сложа
    или да сложа от витара суифт или балено
    ако някой има мотор за моят случай ако може да помогне

От: Сузуки самурай затегна мотора

Като изстина не оттегна ли?
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Развий му свещите и виж кой цилиндър е пълен с вода.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ми как той си беше студен прибирам го в гаража в понеделник бях до вилата днес се опитвам да го запаля цък цък викам няма ток
        зареждам цък цък пак не става отивам да притегна нулата на стартера хоп стартера топъл свалям го върти викам я да сложа една 17ка с рамо да врътна коляновия вал не мърда ни на ляво ни на дясно

Коментар

Няма от къде да е влезнала вода ходих на вилата събота с него прибрах го в гаража в понеделник днеска исках пак да ида до вилата
          цък цък не върти викам няма ток свалям от колата акумулатора цък цък пак не върти отивам да затегна нулата на стартера гледам топъл
          свалам го и той си върти викам си на акъла я да врътна коляновия вал слагам рамо с 17ка не мърда ни на ляво ни на дясно

Коментар

Преди около половин година имах същия проблем, купих един двигател със скоростната кутия от лада за 200лв и сега карам и си свиркам (докато не минах през таван ), то не бяха цени от 800 до 1500лв за двигател и кутия от витари, то не бяха чудеса...
            Преправят се петите за тампоните на двигателя като се спуснат по-надолу и кардана от ск.кутия се скъсява, като цяло всичко си пасна повече от перфектно и за сега не съм имал проблеми.
            Това беше моето решение.

Коментар

Първоначално публикуван от aspay Преглед на мнение
              Няма от къде да е влезнала вода ходих на вилата събота с него прибрах го в гаража в понеделник днеска исках пак да ида до вилата
              цък цък не върти викам няма ток свалям от колата акумулатора цък цък пак не върти отивам да затегна нулата на стартера гледам топъл
              свалам го и той си върти викам си на акъла я да врътна коляновия вал слагам рамо с 17ка не мърда ни на ляво ни на дясно
              От стоене в гаража няма какво толкова да стане,търси причината. Може да е нещо дребно, а ти веднага друг мотор.
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Та понеже намерих един двигател от суифт 1.3 78 коня за 200 лева се чудя дали ще паснат скорустите на самурая

Коментар

със "седемнайска" е трудно да развъртиш двигателя.
                  Развий свещите, и поне с камък 17 и удължение на въртока на гидорията се опитай да превъртиш мотора. Но действай така, че да си сигурен, че мотора наистина не превърта, а не е от лош инструмент, или неправилно използване. Ако и тогава не мръдне-търси причината, но както ти казаха-не може да си го прибрал на ход, и след стоене в гараж да затегне.
                  Има и друг начин за проба-включваш на най-високата предавка, и започваш да клатиш напред-назад джипа. По-добре е да имаш помощник, който да гледа дали двигателя се завърта.
                  А съвсем накрая на пробите-викаш някой да те дърпа, и се мъчиш със съединителя да накараш двигателя да превърти.
                  Ама е варварско, че може да увредиш иначе здрав двигател...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

О това съм го правил много пъти когато си сменям ангренажа си връткам коляновия вал няколко оборота да видя дали съм на белезите
                    нали не си ислиш че не съм го клатил не мърда грам аз гледам и го лашкам на зад на пред няма такъв блокаж

Коментар

Не съм запознат с конкретния стартер, но понякога се чупи зъб от маховик или бендикс и като заклини изглежда като затегнал двигател. Погледни маховика и зъбите му какво се случва.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                        Развий му свещите и виж кой цилиндър е пълен с вода.
                        При издухана гарнитура на глава,горивната камера на цилиндъра се пълни с вода и не може да превърти , докато не се развие свещ на този цилиндър, не си заслужава да търсиш друг мотор, преди да откриеш повредата. Това най често се случва при прегряване на мотора.Лампа на таблото светеше ли за масло или температура?

Коментар

Няма да е лошо да разберем каква е повредата, когато се установи.
                          Просто съм любопитен, какво е станало.
                          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Колега,по добре е да се направи старателно диагностика.
                            -През годините съм се сблъсквал с много весели ситуации- блокирал алтернатор,водна помпа,маслена помпа,паднал болт между маховика и кожуха и т.н. Успех в диагностиката-Тя е първото действие,а после според случая!!!

Коментар

"Изтъкал си платното , захвърлил крусното"-Бг. поговорка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X