Преди няколко дни парче от електрод се заби в задната гума проби грайфера и балона от страни.Сигурно могат да се залепят и двете дупки, но не знам дали не е опасно да се кара с нея.Гумите ми са на 15 хил. км.Имам две нови с друга шарка. Има ли проблем , ако карам на 4х4 с 2 предни и 2 задни с различна шарка на грайфера?Имали някой такъв опит?/Спуканата гума е GOODRIDE SU307 AWD, P215/70R16 100H M+S/
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с гумите на Витара
Свий
X
-
От: Проблем с гумите на Витара
А какво казват гумаджийте-могат ли да я залепят? Ако могат, слагай я отзад и карай спокойно. Различна шарка, при абсолютно еднакъв външен диаметър-никакъв проблем, даже и при фул-тайм.Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
Да външния диаметър е най-важно да е еднакъв ако е фул тайм. На теория би могло различната шарка да е проблем също, т.к. съпротивлението при търкаляне ще е различно и пак диференциала помежду ще компенсира. На практика не знам дали някой е успявал да пострада от това.
Коментар
-
Здравейте.Вчера видях една Витара бензинова, беше отпред двете гуми с еднаква шарка на грайфера/зимни/, а от зад двете бяха с различна шарка/M+S/.Размерите бяха еднакви, но шарките три.Значи може и така или е неподходящо?
Коментар
-
То за можене , може и с четири различни шарки и марки гуми да караш .
Един размер гуми от различни марки няма как да са напълно еднакви .Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар