Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теглене на закъсал автомобил с гранд витара с автоматични скорости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теглене на закъсал автомобил с гранд витара с автоматични скорости

А па на Сузуки Самурай (и като се замисля, на сума други машинки с един лост на РК) като сложиш РК на N остават твърдо зацепени предния към задния мост с всички проблеми на това на твърд терен, даже и при теглене. На УАЗ (и пак много други) РК изобщо няма устойчиво N положение. Наш Стефан, понеже е хитър, на сивия УАЗ си е сложил хъбове и на задния мост, за да си го откача при нужда. Ама не всички са толко хитри.

Иначе въпросите за теглене на повреден автомобил се свеждат до два - да не трошиш трансмисията с паразитна мощност и да не въртиш детайли без смазка. Това второто е особено актуално при автоматите, но има и много ръчни скорости, които при теглене имат проблем с мазането. Едни направо си имат маслени помпи (ЛР, Фронтера) които се въртят от двигателя. Други (всъщност повечето класически ръчни скорости на задно-задвижвани коли) за мазането си разчитат да се върти междинния вал, който е и единственият, потопен в маслото и го вдига нагоре към другите въртящи се колела. Ако той е неподвижен, въртенето рано или късно изхвърля всичкото масло от иглените лагери на зъбните колела и от опорните лагери на валовете.

При трансмисиите на предно-задвижваните коли (и родствените на тях РК на фултайм джипките) пък има обратния ефект - можеш да ги теглиш колкото си искаш защото мазането го осъществява короната на диференциала, но продължителна работа на празен ход може да ги убие (първичният вал се върти и никой не му носи масло).

Коментар

За предно-задвижваните си в грешка.Имат си предвидено мазане.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

имат някои. знам за поне две които нямат.

Коментар

Напиши ги и ние да знаем.
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

За едното знам от печален опит - убих скоростите на една Самара след като я оставих няколко часа да работи на място (трябваше ми ток). Поне още едно западно съм виждал от същата епоха и убито по същия начин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X