Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 1,6 или 2.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Vitara 1,6 или 2.0 V6

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
    През далечната 1997г. фирмата купи нова Гранд Витара 2.0 V6. Карах я 3 години, като на 120х. км. се разтрака веригата( досущ, като при Лада?!) и я сменихме барабар със съпътстващите и джундурии. После я подкара всеки и така до 360х. км., когато я продадохме.Имаше случай, когато един цървул я кара от Пловдив до София почти без антифриз, но мотора устиска без щети.
    През този пробег не е сменяно нищо по окачването, но и добичето не е виждало офроуд.Накрая започна да похапва масло.
    Като цяло много здрава жипка. От хората във фирмения сервиз съм запомнил, че само Гранд-Витарата е японска сглобка, а 1.6 били сглобявани в Унгария...
    Аз знам за Японски и Испански ...Туй с Унгарските ми струва гавра...
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Няма унгарски Витари и Грандове, и слава Богу. Там дялат Игнис, Лиана, Суифт, СХ4, като качеството на продукцията е доста...приблизително.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Аз ръчкам една 1,6 16 вече 4 години. Пернах и лифт и 215 75 15 гуми и затвърди 12 градско на газ и няма особени проблеми с газта освен обичайните. На дълго ония ден гоних 110 и разхода се доближи до 11 ама километри над тея след подобренията са доста измъчено постижими.Иначе за леки разходки и ежеднвно каране е супер. Климатика изстудява доста добре ама е мъка градско в ниски обороти .Мотора иска обороти и оживява така че в сток състояние съм и правил за проба пълен километраж ама НЕ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ

Коментар

...и да обърнеш специално внимание към главата на 16 вентиловата при покупката да не вземеш наредена.
          Аз лично НИКОГА не бих взел 16в. ама това са лични съображения.
          http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

А 1.6 8в нямат този проблем така л ида го разбитам или има и други причини да не харесваш 16в ? А във вървенето същественна л ие разликата ?

Коментар

Хора Колеги.... стига с тия глупости за тия глави на 16в. мотора... старата ми бангия толкова тормоз е видяла в мойте ръце и нито веднъж не ми е загрявала зверски пускал съм парното да духа топло но да ми загрееее и да спукам глава или нещо подобно НИКОГА! аз лично си бях много много доволен от мотора и трансмисията Но просто шасито и купето неостискаха...Австрийка беше пусто....Поздрави и успех в избора.
              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
              КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Първоначално публикуван от Kor3ktor Преглед на мнение
                А 1.6 8в нямат този проблем така л ида го разбитам или има и други причини да не харесваш 16в ? А във вървенето същественна л ие разликата ?
                По-горе съм писал от къде е проблема в главите ... и в чии глави точно И колегата Русанов го е казал още по-ясно:

Първоначално публикуван от Русанов Преглед на мнение
                Хора Колеги.... стига с тия глупости за тия глави на 16в. мотора... старата ми бангия толкова тормоз е видяла в мойте ръце и нито веднъж не ми е загрявала зверски пускал съм парното да духа топло но да ми загрееее и да спукам глава или нещо подобно НИКОГА! аз лично си бях много много доволен от мотора и трансмисията Но просто шасито и купето неостискаха...Австрийка беше пусто....Поздрави и успех в избора.
                Главите сами по себе си НЕ са проблемен възел. Просто по-старата генерация Витари понякога пукат горното казанче на радиатора, и има диванета, дето упорито ги карат без вода. От там е цялата приказка.
                Топили сме на 2 пъти бутала на турбинирана 16V, главата се размина само с леко припасване, Витарката и в момента е снея и върви като изтребител. И това ако му викаш "слабо"

Иначе 16 клапановата е с няколко кончета отгоре на 8 клапановата и се усещат. В стоков вид не очаквай чудеса де, 2.0 4-цилиндровия върви повече, но то си е нормално. 1.8, за който спомена Иван Попов е може би най-добрия компромис, но намирането му е трудно. Бих казал даже много трудно.
                Основното предимство на 8-клапановия е по-лесното му турбиниране Нито гори по-малко, нито е с нещо по-добър.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Тук пишем доста витараджии,и толкова и мнения ще има по въпроса. Моя карбураторния сега е на мястото на 16в. Факт! В сервиза в който правят глави са им до болка познати 16в. и самите те препоръчват закупуване на НОВА не 2-ра ръка. Факт! Това че на някой вентилирания мотор е устискал не значи нищо,както и обратното.
                  Приблизителна цена на нова 1000лв. сигурно има и по евтини. Просто е добре да обърнеш внимамие при покупката,не съм казал че 100% ще наредена. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                    ... В сервиза в който правят глави са им до болка познати 16в. ...
                    При мен засега рекорда го държи едно диване, което са 2 дена успя да строши 2 глави. Първия път без антифриз. Втория път, за по-сигурно, без масло. До скоро ми се търкаляше из бокса скъсан разпределителен вал.
                    Всички, които са ми падали в ръчичките с проблем в главата са били с течащ радиатор и скапано виско. С изключение на един, който така си беше задънил радиатора с някаква гняс за спиране на течове, че имаше 2 (две) тръбички на целия радиатор, през които можеше изобщо да мине някаква течност. Кажи ми двигател, който може да го издържи това и пак ще си говорим.

Тъпото е, че на няколко от тях съм им казвал опявал предварително, че трябва да вземат мерки и неизменния отговор винаги е бил "Шъ гу упрая другата седмица". И така 3-4 месеца, а после ... после е ясно.

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                    ... Просто е добре да обърнеш внимамие при покупката,...
                    Е те тук си абсолютно прав.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

може ли да става сравнение м/у дълга витарка и субаро форестер?

Коментар

Може,всичко освен проходимостта и стойността на данъка му е по-добро на субаруто,ако можеш да си позволиш да го поддържаш де.

Коментар

днес на светофара загледах една витарка къса отзад и отстрани я огледама и ми се видя много ниска вярно беше със гуми 195/70/15 ама тя беше колкото моя Еспасструва ми се че субите с неговите 20 см е по високо отдоло ??

Коментар

Сигурно си видял някое "дебело момче", те фабрично са с ниско окачване и се влачат по асфалта. Иначе просвета на Витарите е 19-20 см.
                            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

То и на субито май му е толкова просвета по памет.
                              Сега нова мисъл се заравда в главата ми (за сега нямам особенна нужда от колата а и парите ги нчмам още та са само мисли и планоше ) четох из форума че 2.0 дизалака малкия дето се слага е от мазда 87коня май беше бил обикновен дизел непритенциозен към горивото турбо има ли ?А мисълта ми беше че ако е такъв пре спокойно може да върви на олиои "черна" нафта или микс между тях за топло време говорим и сиготно ще ляга по-тънко от гаста даже въпроса е колко е надежден и собственниците на такива машини да споделят не може да няма някой с "алтернативни" горива :Р
                              Колко похапва тоя мотор ??

Коментар

Първоначално публикуван от Kor3ktor Преглед на мнение
                                То и на субито май му е толкова просвета по памет.
                                Сега нова мисъл се заравда в главата ми (за сега нямам особенна нужда от колата а и парите ги нчмам още та са само мисли и планоше ) четох из форума че 2.0 дизалака малкия дето се слага е от мазда 87коня май беше бил обикновен дизел непритенциозен към горивото турбо има ли ?А мисълта ми беше че ако е такъв пре спокойно може да върви на олиои "черна" нафта или микс между тях за топло време говорим и сиготно ще ляга по-тънко от гаста даже въпроса е колко е надежден и собственниците на такива машини да споделят не може да няма някой с "алтернативни" горива :Р
                                Нещо и аз вече не ти схващам мисълта, та се връщах на първата стр. за да съм сигурен, че темата и тея "адски" въпроси са от едно и също място . Купи си , ако можеш някакъв кенеф и не ни занимавай повече с глупости !!! Аз бях до ТУК !!!
                                Последно редактирано от Goblin; 01-08-14, 18:34.
                                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X