Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за гуми на Витара къса база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за гуми на Витара къса база

Прочети малко из раздела и ще ти стане ясно за какво ти говорим.Никой от нас не се е родил научен.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=139448 - мисля,че с този линк ти помогнах много.
    SUZUKI VITARA 1.6 16V COOPER DISCOVERER STT 31X10.5X15

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
      Според мен този размер не си заслужава ама ич ,няма да обяснявам защо , но ако държиш на тази височина по добре 205/Р/16
      Много вярно!
      И аз все това обяснявам,ама не вярват.
      Защо им е на 1000 кила джипка с 1.6 моторче валяци 235-/и после нямало съединител,умалявала на 2-ра бавна....и колата виновна/!?
      Аз също ще търся за Киата 16-ки.
      Тия 15-ки са абсолютно тъпа история-за да докараш приличен диаметър,отиваш на една широчина от която в 95% от БГ оф-роуд условия по горите губиш.Все пак НЕ сме държава с преобладаващо блатисти местности,че да гоним широки гуми и ниско налягане върху почвата.
      В Балкана от тясната и колкото се може по-висока гума по-добро няма.
      В краен случай на много дълбока кал,сняг се спада и пак върви прилично.
      Има и още куп плюсове,специално за БГ условията,включително и от гледна точка на разхода на гориво.
      Аааа-и още нещо към колегата:ако мисли да кара сериозно в калища и най-вече в коловози е силно препоръчително да си сложи вътрешни гуми.
      Последно редактирано от Янко Желязков; 19-02-14, 22:19.

Коментар

Да се включа и аз,че също съм пред дилема за избор на височина на гуми.В действителност има ли някой колега,който е успял да събере в такава Витара дето е на клипа 205R16 след лифт?(или пък без).Калкулатора,който ползвам показва 754мм. или 29.7" при 713мм. или 28.1" на 195R15.Също съм съгласен,че 235/75/15 идва широчка за този мотор и трансмисия,но доколкото съм чел колеги успяват да ги вкарат в калниците след лифт и рязане,а те по калкулатора са 733мм.

Коментар

Това исках да знам, на витарата ще се направи лифт и след това ще се види кой 16 ски влизат и не опират също така да не са и тежки защото както каза Янко Желязков на 1 тон витара 400 кила гуми не върви Благодаря много на всички който съдействаха само да попитам след лифта ще има ли много проблеми и ако има как могат да се разрешат ?
          Витара не e просто кола,тя е една мечта !

Коментар

След лифт ,не боди лифт джанта 16'' ЕТ 0 гума 205/Р/16 кобра ,за кайман не гарантирам ,там може да се наложи малко дялане на предните калници долу до прага
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Според моите наблюдения, най- добрата кална гума за посочените условия е "шарка кайман"! Размера го избери сам, според това което искаш да правиш по джипа, аз предпочитам широки за в калта, на бавните не и е проблем да ги върти Витарата, но проблема е че са необходими минусови джанти, след което дори и с лифт, гума 235/70/15 опира предната при завиване в прага, ако пък не е минусова джантата, широката гума опира при завой в шасито! А за агресивните гуми и чупенето на дифове и карета- божа работа, аз пръснах преден диф на малко скокче, с по малко агресивни гуми, а моя приятел кара с каймани , дава газ като за последно и още не е счупил нищо!

Коментар

Витарата има вече боди лифт ще се подига с пружини и амортесиори отзад и подложки отпред Трябва ми бърз отговор другата витара се счупи ето какво ми написа момчето (kato kara6 i se izkliu4va i se edno vliza6 s golqma skorost v dupka) Като караш и се изключва и все едно влизаш с голяма скорост в дупка каза че е проблем с 4х4 витарата е подигана само отзад

Коментар

Към Тодор и Янко , а ся му обяснете на човека че едни 16-ки гуми + джанти с ЕТ 0 са къмто половин витара.
                  Последно редактирано от jaxan; 20-02-14, 19:35.
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                    Към Тотор и Янко , а ся му обяснете на човека че едни 16-ки гуми + джанти с ЕТ 0 са къмто половин витара.

Тъкмо си писахме с Янко той търси 16'' джанти, е ми има ги за 150лв четири бр. И като не ми знаеш името по добре ми пиши прякора Джими . По добре е от Тотор
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Виж тези, цената е намалена.http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=178231
                      SUZUKI VITARA V6
                      HONDA CBR 919RR
                      MERCEDES ML
                      MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

можете да триете темата гумите са решени

Коментар

момци това е със 235/75/15 без лифт не опират никъде и нищо не съм рязал само ограничих малко завоя !!! Сега сам с лифт и се движи дооооооооста добре . УСПЕХ !!!
                          toshetoo :lol:

Коментар

тука съм съгласен с колегата че и аз минах по тоя път - първо вдигане колкото си решил и после се нагляшам по него с джанти и гуми.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140413_140124.jpg
Прегледи:2
Размер:189.1 КБ
ID:5579366Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140413_142046.jpg
Размер:160.7 КБ
ID:5579367Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140413_142102.jpg
Размер:120.0 КБ
ID:5579368Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140330_125402.jpg
Размер:185.5 КБ
ID:5579369Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140330_141057.jpg
Размер:239.1 КБ
ID:5579370 Малко снимки от последните излизания,ще отделя 1500-400 лв за нея какво ще ми предложите да направя ? аз искам мост но с този мост ще има сигурно още проблеми.Чудя се между тракторки и каймани но 16 ски тракторки няма да събере а и с тези карета няма да го кара дълго гледам из форума много теми но никой не пише за каква цена и как е най изгодно да се направи за разходки

Коментар

Ако е само за разходки и направи един лифт И.П. и бодилифт,може ако искаш по големи гуми.Но за 1500лв и направи един лифт И.П. от Краси (travelling) и си вземи едни кални гуми 235/75/15 или 30x9.5x15 и може да додадеш 150-200лв да си направиш тръбни брони и си готов.
                                Това е моето предложение.
                                SUZUKI VITARA 1.6 16V COOPER DISCOVERER STT 31X10.5X15

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X