Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки Самурай-ладов карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сузуки Самурай-ладов карбуратор

Колега не си прав за обогатяването и смукача на газ , от доста години се занимавам с този тип газови уредби и трябва да ти кажа че този котлон дето му казваш е във пъти по добро решение от какъвто и да било щуцер и наистина Ясен е прав , че с щуцер смукача го забравяш на газ докато с плочка отгоре си работи напълно адекватно . И отворите на тази плочка са около 26-28 мм а стеснението на дифузора под което се монтира щуцера е с по малко сечение така че не мисля , че плочката би спънала двигател с 1.1 или 1.3 кубатура . И последно да ти кажа за над 10 години не съм видял един автомобил дошъл от цивилизования свят които да е с пробит карбуратор а аз самият съм имал два карбураторни автомобила с пред-продажбено сложени Холандски газови уредби и си бяха със смесители (котлони) доста по интелигентно изглеждащи , но все пак на същият принцип на работа .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:73046_1493320138363_6206166_n.jpg
Прегледи:1
Размер:69.2 КБ
ID:5554762
    2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
    ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Сега , един момент. Говорим за карбуратор вебер или солекс. Такъв с плочка е дошъл от цивилизования свят?
      Говоря неща , които са ми минали напрактика през ръцете и през шамандурата , която използвам за глава. Този карбуратор , работи най - добре на газ с щуцер. Започнах с горна плочка, минах през долна плочка , докато не открия щуцерите . От тогава до края на упоребата на "автомобила" проблеми не съм имал , поне с тази част от газовата уредба. Беше ме е страх в началото да го разпробия, но след това и за миг не съм съжалил. Много малко са хората дето ще се наемат да ти разпробият по - сложен карбуратор, не дай си боже с електронно управление, а то и обичайно няма къде да го разпробиеш подобен карбуратор.
      Твоето твърдение за горната плочка изхожда от личен опит с този карбуратор или говори по - принцип?
      Това дето си показал на сниката прилича на пиербург от фолксваген? Ами там няма къде да пробиваш или минимум е ужасно рисковано . По принцип , карбуратора си е скъпо устройство и не всички газаджии се навиват да го разпробиват, а както казах , на по - съвременните машини просто не става .
      Освен това , щуцера се монтира над "дифузйора", в най стеснената част , където разреждането , при работа на мотора е най- голямо, монтиран под него , не вярвам да работи.
      В същност , за какво спорим? Яска и ти Павка, карали ли сте някога един и същи автомобил с трите разновидности на смесител?
      Ако сте , се учудвам искрено от мненията ви.
      Поздрави , с най - добри чувства!
      П.П.
      Павка, това дето си го постнал , от къде му се подава газста , че така заснето не става ясно?
      Вероятно отдолу , през отвора за маркуча за картерните изпарения.
      Съжалявам , изморен съм и не мога да си събера мислите.
      Svetli, този карбуратор , не си отваря клапата за втора степен , ако го форсираш на място. За да я отвори , трябва да е натоварен- сиреч в движение. По някаква причина имаш много голямо разреждане, най - вероятно поради непасването на отворите колектор-карбуратор. Да не се зачудиш колко гори.
      Последно редактирано от kikimora; 17-01-14, 01:13.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
        Яска , да ме прощаваш , ама да те попитам-при работа на бензин, тоя бензин над клапата на смукача ли се поддава или под?
        Как ще стане обогатяването на горивото , а не просто подаване на допълнително газ?
        А обогатяване на горивото си трябва
        Бензинът затова е бензин, за да се подава ПОД обогатителната клапа. Той е течен и затова и само затова има нужда от обогатяване. Прочее, тя именно защото бензинът е течен, изобщо съществува обогатителната клапа.

В същност , за какво спорим? Яска и ти Павка, карали ли сте някога един и същи автомобил с трите разновидности на смесител?
        Аз да. Много добре знам каква е разликата - и практически, и теоретично.

Щутцерите се настройват по-лесно до работещо състояние (не до правилно, а само до работещо), струват по-малко и с това се изчерпват предимствата им.

Коментар

Този карбуратор , работи най - добре на газ с щуцер. Започнах с горна плочка, минах през долна плочка , докато не открия щуцерите .
          Не искам да оспорвам личния ти опит , но не мога да се съглася , че това е най правилната схема за тези карбуратори

Много малко са хората дето ще се наемат да ти разпробият по - сложен карбуратор, не дай си боже с електронно управление, а то и обичайно няма къде да го разпробиеш подобен карбуратор.
          Разпробивал съм доста карбуратори в това число и цитираният от теб Пиербург 2е , почти винаги има вариант за разпробиване стига да си сигурен в себе си

Твоето твърдение за горната плочка изхожда от личен опит с този карбуратор или говори по - принцип?
          Личен и професионален около 12-13 годишен опит

Това дето си показал на сниката прилича на пиербург от фолксваген?
          Това на снимката е Аисин на Тойота Ланд Круизер 70 2.4

Освен това , щуцера се монтира над "дифузйора", в най стеснената част , където разреждането , при работа на мотора е най- голямо, монтиран под него , не вярвам да работи.
          Е тук вече не мога да се съглася с теб или наистина си уморен или си попаднал в някаква голяма заблуда Разреждането е най голямо под дифузьора и точно там е мястото на щуцера при пробиване

Ако сте , се учудвам искрено от мненията ви.
          Поздрави , с най - добри чувства!
          Трите разновидности смесител могат да се монтират единствено и само на съветските карбуратори ДААЗ на Лада и Москвич , аз самият съм имал и двата вида "автомобили" и на тях ми се наложи да стана газаджия поради некачествени услуги на колеги и така вече повече от 12 години съм в джаза

Павка, това дето си го постнал , от къде му се подава газста , че така заснето не става ясно?
          Вероятно отдолу , през отвора за маркуча за картерните изпарения.
          Да отдолу на тоя голям котлон си има щуцер които през отвор с гумен тампон излиза извън филтърната кутия и се свързва с маркуча от изпарителя , картерните газове са си с отделен отвор в капака на филтърната кутия на снимката по долу се забелязва
          Поздрави
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:603636_10200161707950818_105613445_n.jpg
Прегледи:1
Размер:118.0 КБ
ID:5554798
          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo

Коментар

Много искам да видя един работещ вариант със щуцер под дроселната клапа. Не знам само как ще влиза газста при празен ход и затворена клапа- не че е напълно затворена де. На този тип смесители се монтират вакуумни изпарители/редуктори/, които , а то и всички , които не са газова инжекция , работят чрез разреждането в колектора. Та затова и се монтира смесителя над дросела, затова независимо какво е горивото , течно или газообразно се прави по един и същи начин.
            Поздравявам ви с новите теории в газови системи и уредби!
            Хайде само да се замислим , къде е най голямо разреждането, къде смесителя , би работил най- ефективно? Под или над дросела?
            Та ако сте опитвали по цитирания от вас начин , разбирам защо ви е такова мнението. Пробвайте , както ви казвам, над дроселната клапа , в най- тясната част.
            Между другото , много отдавна може би преди 20 години, излезе едно книжле автомобилни газови системи, искрено ви го препоръчвам, много приятно четиво, изцяло на български!
            Павка, нали не си газаджия?

Коментар

Приятелю много сериозно бъркаш понятията , говорим за едно и също . Ще те попитам само знаеш ли на кое се казва дифузьор и къде се намира той И да дори и газаджия съм а и съм чел и книжки и не дупча щуцери ела пък под дросела и все такива весели неща Приключвам с този спор защото с този спам само омотваме човека .
              П.С.. Благодаря за поздравите ама иновациите в допотопните газовите уредби и поздравите за тях май са за теб

Коментар

Под дроселната клапа разреждането намалява.
                Последно редактирано от kikimora; 17-01-14, 21:16.

Коментар

Яска, препрочети тази тема"Газова уредба на УАЗ", може да ти е от помощ.
                  Павка и аз приключвам, смятам, че е безсмислено да продължаваме в тази посока. Аз пък не съм газаджия, не бях доволен от работата на газаджиите, когато съм ги допускал до колите си, затова ми се наложи да се ограмотя и да си го направя да работи максимално добре. И да, с допотопните газви уредби се оправям, просто ми се наложи. Да, карбуатори съм разпробивал, слагал съм щуцери и винаги съм бил доволен от резултата.
                  Павка, това е един пост по- на горе: Разпробивал съм доста карбуратори в това число и цитираният от теб Пиербург 2е. Почти винаги има вариант за разпробиване, стига да си сигурен в себе си
                  Та не ми стана ясно и се чувствам леко объркан, сигурен ли си?
                  Явно това с поздравите се тълкува неправилно, а не влагам никакви "задни мисли".
                  Затова бъдете здрави !

Коментар

Браво момчета липсвах само два дни а вие какви ги свършихте.
                    Не искам да взимам страна но както вече споменах по горе не ми харесва идеятя да дупча карбуратора но понеже спора е узесточен и карбуратора е евтин ще пусна друга тема в която да експириментираме заедно,но първо да го покарам така да видя как е.

На бензин сутрин след дърпане на смукача пали от половин завъртане-направо чудесно.

След няколко дни ще се прибера и ще кжа как вървят нещата.
                    Поздрави

Коментар

http://www.gasmagazin.com/%D0%BA%D0%...-new-time.html
                      Такова ли да търся?

Коментар

Точно това.

Абе, тоя Сузуки не е ли с електрическа бензинова помпа? Ако е така, нищо повече не ти трябва.

Коментар

Не не е,но това щеше да е следващата модефикасия
                          Защото резервоарчето е с изход само за един маркуч.
                          Но дори и с тази помпа не виждам как ще ме се реши проблема.

Коментар

Ако беше с електрическа помпа, значи оригинално има и схема за спиране на помпата при спиране на двигателя. Тогава просто трябва да захраниш АГУ от нея.

Това, че няма обратка не е беда, ел. помпи за карбураторни коли могат да работят и така.

Коментар

Да аз точно за това искам да сложа ел. помпа за карбуратор,така ще ходи само един маркуч от резервоара до карбуратора и като обърнеш на бензин ще пълни веднага карба а не след много въртене а и ще отпадне и снопа от маркучи дето е сега.

За оригинално с ел. помпа не знаех че има.
                              Ще си поръчам ключе.
                              Поздрави

Коментар

Колега skokot, опитах да ти отговоря на лично но ти е препълнена пощата и не може да получаваш.
                                Прати ми мейл и ще ти изпратя чертежа на плочката в формат аутокад.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X