Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семейна Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Семейна Витара

Стигнахме до София с разход над 20 и прегрявайки.. но все пак стигнахме сега отивам към сервиза със стегнато сърце.. не ми се мисли още колко ще струва да се оправи!
    Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Дано нее много скъпо,и да го направят качествено.Като сте слагали дифа нещо сте усакали сигорно и е бил под напрежение и като си включил предното се е скъсал на наи слабото място.Успех с ремонтите.
      SUZUKI VITARA V6
      HONDA CBR 919RR
      MERCEDES ML
      MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Ремонта на генерацията мина доста евтино а счупеното ушенце , което заводски е супер тънко го направиха на ново Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140122_124141.jpg
Прегледи:1
Размер:124.9 КБ
ID:5556031
        Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

[QUOTE=трол;2404326]Ремонта на генерацията мина доста евтино а счупеното ушенце , което заводски е супер тънко го направиха на ново UOTE]
          Но докога!? До следващата разходка... И ние минахме по този път. Три разходки с три дифа .

Коментар

За сега не смея изобщо да му пускам предното... А пък и изведнъж започна да изминава 100 км. с газ за 40 лв. при максимално икономично каране... май след като набутах един куп пари в него сега ще трябва да го продам... и със сигурност друг път няма да се доверявам на колеги или приятели който "гарантират" за състоянието на някоя машина!

Коментар

Много кофти е да се довериш на някои приятел,и да останеш далбоко разочарован.Успех с продажбата.
              SUZUKI VITARA V6
              HONDA CBR 919RR
              MERCEDES ML

Коментар

Първоначално публикуван от трол Преглед на мнение
                За сега не смея изобщо да му пускам предното... А пък и изведнъж започна да изминава 100 км. с газ за 40 лв. при максимално икономично каране... май след като набутах един куп пари в него сега ще трябва да го продам... и със сигурност друг път няма да се доверявам на колеги или приятели който "гарантират" за състоянието на някоя машина!
                Не знам дали и аз влизам в кръга "гаранти" , но като бивш собственик на тази кола се чувствувам леко засегнат ! Колата я продадох на мой приятел от Самоков в края на 2011г. в перфектно с-е. Не съм правил никакви интервенции и ремонти по мотора , освен слагането на газова и смяна на масла и консумативи по време на експлоатацията. И понеже познавам много добре бившия собственик на колата и съм бил в час с нейната поддръжка мога спокойно да кажа , че когато си я взел е била в БЕЗУПРЕЧНО състояние !!!
                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Не визирах конкретен човек! А просто че приятелската препоръка не е гаранция.. дори и когато някой приятел каже 'гарантирам за тази кола' -той не и издава гаранционна книжка. ...

Коментар

С помоща на Иван Попов установихме че това което се блъска от пред не е пружината или рамата в купето... - на амортесьора не му стига хода нагоре а бъмп стопа не работи заради подложката ... та тропането е в самия амортисьор.. ще търсим решение..

Коментар

След гаранционната подмяна на амортесьорите от И. Ефремов всичко си дойде на място!! вече вози супер! и естествено и проходимостта се подобри значително - вече има нормална артикулация на окачването!

Коментар

Здравейте , отскоро се сдобих и аз с такава, 2.0 газ, чудех се в коя тема да се вмъкна да си задам въпросите, ще пробвам тук:
                        1)Имам леко омасляване зад 1та ролка прилагам снимки. На какво според вас може да се дължи, питам преди да ида при майстор и да слушам как всичко по колата ми трябва да се смени.
                        2) колата е с обикновенно газово(за сега нямам оплаквания- върви и не гърми), леко глъхне като я карам на бензин на ниски предавки, оборотите падат за секунда след което се вдигат, на бензин е по-шумна и се усещат силни вибрации в купето като резонанс, откъд гърнето сякаш идват
                        3) по-тромава е на безнин(абе на бензин като я карам си е направо мъртвец)
                        4) на газ и на бензин повече от 80 км/ч не успявам да вдигна, просто неще !?! (Това силно ме притеснява)

Мисля да я карам да и прочистят инжекцияна, сега въпроса е - дали има смисъл и ако ще и сипват добавки в сервиза(мога и сам да я свърша тая работа)
                        от Варна съм и не знам къде има свестен сервиз, ако ми препоръчате ще съм благодарен

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20140303_002[1].jpg
Размер:79.3 КБ
ID:5568332Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20140303_001[1].jpg
Размер:93.9 КБ
ID:5568333

Коментар

Първоначално публикуван от super_ivo Преглед на мнение
                          Здравейте , отскоро се сдобих и аз с такава, 2.0 газ, чудех се в коя тема да се вмъкна да си задам въпросите, ще пробвам тук:
                          1)Имам леко омасляване зад 1та ролка прилагам снимки. На какво според вас може да се дължи, питам преди да ида при майстор и да слушам как всичко по колата ми трябва да се смени.
                          2) колата е с обикновенно газово(за сега нямам оплаквания- върви и не гърми), леко глъхне като я карам на бензин на ниски предавки, оборотите падат за секунда след което се вдигат, на бензин е по-шумна и се усещат силни вибрации в купето като резонанс, откъд гърнето сякаш идват
                          3) по-тромава е на безнин(абе на бензин като я карам си е направо мъртвец)
                          4) на газ и на бензин повече от 80 км/ч не успявам да вдигна, просто неще !?! (Това силно ме притеснява)

Мисля да я карам да и прочистят инжекцияна, сега въпроса е - дали има смисъл и ако ще и сипват добавки в сервиза(мога и сам да я свърша тая работа)
                          от Варна съм и не знам къде има свестен сервиз, ако ми препоръчате ще съм благодарен

[ATTACH=CONFIG]688368[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]688369[/ATTACH]
                          Щом можеш да качваш снимки , значи нямаш проблем да си отвориш нова тема . Ако ли не , помоли някой модератор. Двете коли са с различни мотори и от там доста разлики за това което питаш. Снимай мотора и от другата страна. Чека светили ти на бензин ? Катализатора под купето стои ли ? На колко хиляди е колата ? Този разход 16/100 градско , който цитираш в другата тема с макс скорост до 80 ли е ? И тн.
                          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                            Щом можеш да качваш снимки , значи нямаш проблем да си отвориш нова тема . Ако ли не , помоли някой модератор. Двете коли са с различни мотори и от там доста разлики за това което питаш. Снимай мотора и от другата страна. Чека светили ти на бензин ? Катализатора под купето стои ли ? На колко хиляди е колата ? Този разход 16/100 градско , който цитираш в другата тема с макс скорост до 80 ли е ? И тн.
                            Чека свети нон стоп , на газ и на бензин, обяснявам си го с това, че колата дълго време е карана с обикновенно газово и в компютъра е чорба.
                            Двигателя е J20A, омасляваме по мотора няма другате, колата е на 136хил(реални), копувана е от БГ нова, като я взех си имаше документи за всичко кога , какво е сменяно, разхода е при нормално каране в града(тръгни-спри по светофари, легнали полицаи и трапове) 16 газ много ли е, предвид че попита се зачуди и попрочетох из темите, май малко множко идва..., колата не я напъвам - карам си я спокойно, до 80 км наема добре, след това отказва да да вдигне повече, не мога да кажа че ръмжи и се мъчи, с натиснат до долу педала просто те прехвърля стрелката 80, на газ и безнзин държи стабилни обороти, не ги мени, не пуши, само това глъхнене като я карам на безнзин... , притесняваме и че след като я покарам няколко километра като вдигна капака е ужасно гореща, това забравих да го спомена ?! направо съм шах и мат, колата върви добре, маслото е ОК, охладителната течност е ОК, не се оплаквам, но тези неща ме смущават силно, за катализатора - не знам утре по светло ще легна да видя

Коментар

Доста вероятно е да ти е запушен катализатора.. смени ли филтри..
                              Не е лошо да си направиш отделна тема с конкретния въпрос!

пп. Още веднъж благодаря на Иван Ефремов за гаранционния ремонт на окачването- вече сме много доволни от машината, дори си позволихме няколко по-сериозни теста!
                              Също и специални благодарности за ценните съвети на Иван Попов!!

Коментар

Първоначално публикуван от super_ivo Преглед на мнение
                                Чека свети нон стоп , на газ и на бензин, обяснявам си го с това, че колата дълго време е карана с обикновенно газово и в компютъра е чорба.
                                Двигателя е J20A, омасляваме по мотора няма другате, колата е на 136хил(реални), копувана е от БГ нова, като я взех си имаше документи за всичко кога , какво е сменяно, разхода е при нормално каране в града(тръгни-спри по светофари, легнали полицаи и трапове) 16 газ много ли е, предвид че попита се зачуди и попрочетох из темите, май малко множко идва..., колата не я напъвам - карам си я спокойно, до 80 км наема добре, след това отказва да да вдигне повече, не мога да кажа че ръмжи и се мъчи, с натиснат до долу педала просто те прехвърля стрелката 80, на газ и безнзин държи стабилни обороти, не ги мени, не пуши, само това глъхнене като я карам на безнзин... , притесняваме и че след като я покарам няколко километра като вдигна капака е ужасно гореща, това забравих да го спомена ?! направо съм шах и мат, колата върви добре, маслото е ОК, охладителната течност е ОК, не се оплаквам, но тези неща ме смущават силно, за катализатора - не знам утре по светло ще легна да видя
                                Много вероятно е да е запушен катализатора,и за това колата се души,и загрява двигателя,просто връща газовете обратно.Не я караи много така,махни катализатора виж дали има разлика.
                                SUZUKI VITARA V6
                                HONDA CBR 919RR
                                MERCEDES ML

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X