Обява

Свий
Няма добавени обяви.

G16B , не пали след смяна на ангренажен ремък

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: G16B , не пали след смяна на ангренажен ремък

Мотора е G16b, но не е на витара , а на балено. Снимки имам , но с телефона, ако наистина представлява интерес за някого ще ги кача.
    Като цяло идеята с липсващо деоко е добра, ако липсва труд и творчество. В случая колелото на разпределителния вал е от същия мотор, главата обаче не е . Не се загледах щото ми беше вече писнало , но ми се стори че шпонка липсва, вероятно са лепили болта към разпределителния вал.
    Хидравличната помпа е окачена в кафез от едни доста сериозни железа, нещо като квадратна кутия, отворена само от горе. Към нея е лепнат един дебелостенен алуминиев кютюк , на който се намира обтягащата ролка за сервопомпата, плюс окачването за компресора на климатика. Освен, че е дебелостенен алуминият не е от най - здравите-спраска се почити без старание от моя страна. В същност неразбрах защо се сцепи, ама може и аз да съм си тъп. През желязната кутия която държи помпата , минават два болта / от многото / които захващат кафеза към опората на мотора и към самия мотор. Тия два болта /особенно единия/ ми изкараха нервите. Влиза само ключе 14 , място има колкото да завъртиш на около 10 градуса. Определено тази хидравлика и климатик на са били мислени първоначално към мотора.

Коментар

Започва да ми се струва че тая витара е специална шведска гаражна сглобка.Без лоши чувства ама си изтеглил късата клечка.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:suzuki_baleno.jpg
Прегледи:1
Размер:132.4 КБ
ID:5525562

За този двигател ли става дума?
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Същият , ама е много измит. Моят кош наподобяваше тази предното лято , след като я измих. Никакво миене повече за нея, да си я мие следващият собственик, аз субаруто нямам време да поизмия...

Коментар

Е, изясниха се нещата
            Не си прави труда да търсиш сервизната букса.
            Между другото нямам спомен за никакви алуминиеви крепежи по хидравличната помпа. Може и да греша, щото точно с тоя вариант не се сблъсквам всеки ден, но все си мисля, че оригиналната планка е едно здраво криво желязо. Ако само това те притеснява - просто потърси оригинален захват по моргите и си я карай.... освен ако не си и се разсърдил окончателно де
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Кафеза , който държи помпата е желязо, както и опората на мотора. Към него и мотора е захванат въпросния алуминиея туч. Сърдит съм и , ще и гледам на кафе.
              Другото балено остава до края на зимата , после и то си заминава. Лятото взех оутбек за семейна кола. До другото лято се надявам да изкочи някой запазен самурай витара, или ТЛК 70 , по възможност бензин, не защото ще я карам на газ, тук с газста трябва да е произведена на газ, а зощото данъците са маалко гадни на дизелите ако не са поне 30 годишни. Тогава се водят ветерани , не се плащат данъци, застраховките им са символични и минават преглед на две години веднъж. Супер, а ,ама не изгнилите на тези години са огромна рядкост , а и с дизелите съм малко на вие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X