Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купих си Самурай

Здравейте! След дълго четене на форума и аз си купих джип - Самурай 1990г. 1,3л. При избора на джипа решаващо влияние оказа писаното във форума. Не е в много добро състояние, но ми върши работа. Карам го от седмица и напълно оправдава очакванията ми. Даже малко отгоре. Започнаха обаче да се появяват проблеми. Най-много ме притеснява, че в разширителния съд по стените има някакви налепи като от масло. На вашите джипки какво е нормалното положение на стрелката за температурата. Също така забелязвам че ръчната почти не държи. Момчето от което купих джипа ми обясняваше, че ръчната държала на раздатката и за това било така, но аз си мисля, че не може да е направена така, че да не държи и това да е нормално. Моля ако някой е имал подобни проблеми да ми пише. Иначе всичко му работи и не е много изгнил. Специално проверявах рамата и не намерих ръжда по нея.
    Поздрави на всички които четат този форум.

От: Купих си Самурай

Пиши откъде си за да може някой колега в близост да окаже съдействие,да даде съвет или да те насочи към правилния сервиз?
    Направи някоя друга снимка на самурайчето!Не вярвам да е чак толкова зле,че да не става за снимки.
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Честито,и със здраве да се друскаш. Добре дошъл в отбора.
      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от evlogy1 Преглед на мнение
        На вашите джипки какво е нормалното положение на стрелката за температурата.

На моят стрелката зима - лято, като загрее седи малко под средата.
        А ръчната си е точно след раздатката, не виждам за какво се притесняваш. Само няма как да влизаш с ръчна в завоите, но надали е това

Поздравления, избрал си хубава офроуд машинка.
        Последно редактирано от nitro; 23-08-13, 18:14.

Коментар

Честито и със здраве да го търкаляш!
          За отлаганията в разширителното казанче - сигурен съм, че това мъниче не е виждало антифриз от много време. Предлагам ти да го смениш като преди това направиш една хубава промивка с маркуча от чешмата докато текне бистра вода - и от радиатора и от откъм двигателя. След това налей антифриз и свиркай!
          За ръчната - при витара най-честия виновник е оная хуйня за автоматичното компенсиране на износването на накладките. При самурай не знам дали има такова нещо?
          Сваляй ръководството за ремонти и се хващай да го правиш
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Честито и със здраве да си караш колега.
            Стрелката за температурата както колегата по горе е писал стои под средата (моята дори стои малко по надоло от колкото би трябвало)
            Ръчната ти е на кардана ... разгледай барабана би трябвало да има дупка някъде по него от там може да се натяга.

Коментар

Благодаря на всички за мненията и пожеланията. Очевидно не мога да очаквам една кола на 23години да е без никакви проблеми. Полека лека ще я вкарам в пътя. По-важното е повече да караме и да се радваме на колите си и на местата на които могат да ни заведат. Там където другите на стигат...

Коментар

Честита ти Самурайка! С много кеф дап си я търкаляш!
                Температурата, както са писали колегите, трябва да е малко под средата. Моята понякога пада и по-надолу или пък се качва до средата- Зависи от натоварването на двигателя.
                Ръчната наистина е някъде на кардана. И мойта беше хлабава, но майстор ми я натегна.Сега държи, но след като я дръпнеш, колата се поклаща. Явно не блокира задните спирачни барабани, а нещо друго. Колкото до казанчето, свали го, измии го и смени антифриза. Пък тогава гледай дали пак ще омазнява. Понякога причината е немарливост. Просто не е сменян антифриза или при някакъв ремонт е точен и връщан обратно.
                Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

Честито колега,направил си удачен и практичен избор!
                  Ако е възможно, качи някоя снимка на екземпляра.
                  Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
                  .....
                  Ръчната наистина е някъде на кардана.... Явно не блокира задните спирачни барабани, а нещо друго.
                  Не е задължително... и не е някъде на кардана ,а се намира точно зад раздатката(един барабан) ,преди кардана за задния мост!
                  Това изпълнение съм го виждал на "SJ 413".

Ако ,джипката е от серията "Samurai"(особено, Испанско производство) ,то ръчната е на задните спирачни барабани-с просто око севиждат жилата фиксирани към рамата под задния калник,които влизат в спир. барабани .
                  Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
                    Честито колега,направил си удачен и практичен избор!
                    Ако е възможно, качи някоя снимка на екземпляра.

Не е задължително... и не е някъде на кардана ,а се намира точно зад раздатката(един барабан) ,преди кардана за задния мост!
                    Това изпълнение съм го виждал на "SJ 413".

Ако ,джипката е от серията "Samurai"(особено, Испанско производство) ,то ръчната е на задните спирачни барабани-с просто око севиждат жилата фиксирани към рамата под задния калник,които влизат в спир. барабани .
                    Поздрави.
                    Ситурно си прав за ръчната, колега. Особенно ако модела е 90та година. Мойта е японка от 86та и майстора ми каза, че ръчната блокира нещо си по ходовата част. Понеже не съм много грамотен технически, може и да не съм го разбрал.
                    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

Имам проблем с качването на снимки. Четох по форума писаното по въпроса, но ми изглежда доста сложно и отнемащо време. Някой може ли да предложи кратък начин за качване на снимки към поста.

Коментар

Честито и много безаварийни !

Сега ще ти покажа и как се качват снимки.
                        1. Цъкни на картинката, която е оградена.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12345.jpg
Прегледи:1
Размер:25.9 КБ
ID:5513170
                        Трябва да ти се покаже това, при което натискаш ''маркирай файлове''.

Име:123456.png
Размер:7.9 КБ
ID:5513171
                        След това трябва да ти излезе прозорец, с твоите снимки. От там си избираш и даваш ''отвори''.

Име:1234567.jpg
Размер:86.2 КБ
ID:5513172
                        След като се качат, даваш ''изпрати файла''

Име:12345678.png
Размер:10.5 КБ
ID:5513173
                        Снимките трябва да ти се покажат в мнението, след което го изпращаш.

Име:123456789.jpg
Размер:36.2 КБ
ID:5513174

С кое от всичките неща имаш проблем ?
                        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

С никое от нещата които си описал нямам проблем. Благодаря за краткото и ясно обяснение. Утре ще снимам джипа и ще кача снимки.

Коментар

Колеги,това е джипа. С тези гуми го купих и се чудя дали да не ги сменя.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP3123.JPG
Размер:294.3 КБ
ID:5513335Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP3124.JPG
Размер:302.5 КБ
ID:5513336Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP3125.JPG
Размер:302.3 КБ
ID:5513337

Коментар

Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
                              .... Мойта е японка от 86та .....
                              ...ръчната ти е м/у раздатката и задния кардан.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X