Обява

Свий
Няма добавени обяви.

двигател 1000 Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• двигател 1000 Самурай

эдравейте, тук съм нов, но от иэвестно време карам 1000 куб. Самурай доволен съм но малко ми е слаб има ли въэможност да му вдигна мощността
    Сузуки Самурай-старт от скрапа
    0885192667

divol koleda

Здравеи и добре дошъл при нас като се замисля май от издуване на мощноста на двигателя 1000куб.см. на Самураи много фаида няма да има според мен само ще му смалиш ресурса май най-лесния начин ще е да го смениш с 1,3 от Самураи или 1,6 от Витара както е направил Камен Топалов ,но нека се изкажат собствениците на самураи те най-добре си познават машините
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

Коментар

Re: divol koleda

Първоначално публикуван от diavol koleda
      Здравеи и добре дошъл при нас като се замисля май от издуване на мощноста на двигателя 1000куб.см. на Самураи много фаида няма да има според мен само ще му смалиш ресурса май най-лесния начин ще е да го смениш с 1,3 от Самураи или 1,6 от Витара както е направил Камен Топалов ,но нека се изкажат собствениците на самураи те най-добре си познават машините

Това спорет мен е най-сигорния начин за вдигане на мощноста!
      Много хора се оплакват от недостиг на мощност при 1000 кубиковия самурай.А пък при 1.3 се хвалят че много върви?Много ми е интересно как 300кубика правят такава разлика?Примерно 1.6 спрямо 1.0 е разлика.А пък при камен почна да върви много но с много работа по него!То зависи и колко тежи и куп други неща.Ако си го натоварил с какво ли не той едвам ще върви!До колкото знам самурая е смятан като лек джип и за това е с такива двигатели!
      https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Аз дълго се чудих дали да не си зема...
        ама не вози ли ужасно?

Коментар

diavol koleda

Ами общо взето казано то вобще не вози то друса ама незнам да има истински здрав вседеход дето да вози като Газ-13 'Чаика"общо взето ако искаш проходима и здрава машина тя ще е с твърдо окачване и няма да вози никак меко
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.

Коментар

Аз са спрях на Диско и за сега сам удивен от окачването му, колкото до здравина и проходимост тепърва ще проверявам. Сигурно е 1: не е Уаз или Газ, но се надявам да не е и много зле. Поне собствениците на ЛРДискавари май не се оплакват особено от него. Наистина не смятам, че е пригодно за састезания от типа траил, а по-скоро за експедиции, което е и търсеното в задачата ми...

Питам за Самурая, щото имам 1 приятелка искаща да си вземе 4х4 за не много кинти, да е проходимо<като за черен път, но не просто до вилата, знаете как е в бг, според сезона: чер път може и да е савсем лек, но може и лебетка да ти потрябва> относително икономично, но и оправляемо и поносимо като возия за жена. Не искам да убидя жените по-принцип, но са някак по фини, трябва повече комфорт, а и да не трябва да е херкулес за да върти волана. Та тази ми приятелка<позната> искаше да зима самурай и аз я посаветвах да се замисли щото друса яко. Другият варянт май е нива...? Мисля за нея ще е по-удачна, но ако се сетите и вие за нещо... Витара например!? След састезанието в бистрица сам склонен да погледна на тез мошинки савсем по-така.

Коментар

diavol koleda

Твърдо съм за Витара ако си вземе Нива ще стане като в поговорката от трън та на глок ма на по висок Нивата не само че също друса ми за комфорт пък хептен и дума да не става а поддръжката и здравината както казва един човек мани бегаи началната цена също е доста солидна да не говорим за по нататък ами на всичко от горе тази жена ако не е с мускули като на Карелин маи само направо ще я кара тая Ливада Опа простете Нива исках да кажа

П.С. да не вземат да се убидят феновета на Нива

Коментар

витарата е най добрия 4х4 за жена според мен. не вози като кадилак но си има худравлика на волана, хубав двигател и е доста издържлива

нивата е специална кола за специални хора /хора не жени/
                drive alive

Коментар

От: двигател 1000 Самурай

И.... 1.3 на Самурая му е малко за калта, аз си търся в момента 1.6 Витара/двигател/ и незнам дали да сменя мотора или Саморая с Витара. Много колеги пишат за 31 единици , 33 тройки , не знам как ги развъртат тез гуми, поне на места в който аз влизам все малко не му достига на самеца, карам го с Кобри 195/80/15. ниски са и дифовите опират. Дано не съм объркал темата.
                  ТЛК-120 Николай Колев
                  0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от krasio46 Преглед на мнение
                    И.... 1.3 на Самурая му е малко за калта, аз си търся в момента 1.6 Витара/двигател/ и незнам дали да сменя мотора или Саморая с Витара. Много колеги пишат за 31 единици , 33 тройки , не знам как ги развъртат тез гуми, поне на места в който аз влизам все малко не му достига на самеца, карам го с Кобри 195/80/15. ниски са и дифовите опират. Дано не съм объркал темата.
                    Темата е доста стара . Може да се въртят без проблем големите гуми с промяната на предавателните числа на дифовете и раздатката. Аз съм със мотор 1.3 ,дифове 5.125;1 и си върти 31-ците без проблем.
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                      Темата е доста стара . Може да се въртят без проблем големите гуми с промяната на предавателните числа на дифовете и раздатката. Аз съм със мотор 1.3 ,дифове 5.125;1 и си върти 31-ците без проблем.
                      Добре кажи кое е по добре , да сменя дифовете и раздатката или мотора?
                      ТЛК-120 Николай Колев
                      0898521295

Коментар

Това си е твое решение .... И аз си мислех да сменям мотор но трудно се намира читав (повечето са с пукнати блокове) . С промените по дифа или по раздатката се разтоварват доста възли и агрегати ....
                        Ако имаш път към Хасково се обади , да си направиш един завой и ще усетиш разликите

Коментар

Дано греша , не е ли това Саморайче на Ст. Загорския събор дето не успя да качи първото екстремче с няколко опита, стигаше почти до горе и омаляваше. Може да е било и друго .
                          ТЛК-120 Николай Колев
                          0898521295

Коментар

Дано греша , не е ли това Саморайче на Ст. Загорския събор дето не успя да качи първото екстремче с няколко опита, стигаше почти до горе и омаляваше. Може да е било и друго .
                            Същото е ,но не е омалявало.Исках да го кача без засилка и бях на бързите !

Коментар

Има впредвид, че заемеш ли се с мотора да сменяш не е само той от там се почва кардани мостове гуми голями поне 33-ки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X