Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Jimny

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Jimny

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Като се измахаш с 40км/ч от 2 метра скок - да, кривят се мостовете.

Ама надали жената на колегата ще ги прави тези изпълнения.

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
      Джимнито е парт тайм.Както стана дума в една друга тема,как ще обясниш на една жена, кога се кара само ...
      Момите със склонност към офроуд обикновено ги зацепват лесно тия неща. Тествано.

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
      Ама надали жената на колегата ще ги прави тези изпълнения.
      И аз това казвам де

Пинина не е лош вариант - определено е по-тих (то малко неща не са по-тихи от Сузуки) и по-стабилен на асфалт. Kато разход и поддръжка малко отгоре, за офроуд ... де да знам, мен лично Джимньока ме кефи повече, но всеки си знае карането.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

А предпочитания за бензин или дизел има ли?
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          А предпочитания за бензин или дизел има ли?
          Също: газифицирва ли се успешно?
          Публикувайте отговор

Коментар

За газификация не съм се интересувала, защото това означава да се лиша тотално от багажник, който и без това е почти никакъв. Според мен, най-голям специалист по "Джимни"-та тук във форума е колегата zenit.
            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Колеги,

Аз, по независещи от мен причини пропуснах няколко дни, и сега виждам, че е станала интересна дискусия по въпроса.

Както можете да се досетите, първата мисъл ( на жена ми) за Jimny беше породена единствено от външния му вид. Що се отнася до употребата му, жена ми кара перфектно. Единствената разлика е, че е малко по предпазлива от мен. (Има ограничител на скоростта на 120км/ч ) . Мисля, че няма да и е проблем управлението на раздатката, защото доста добре усеща колите като цяло. Определено обаче няма да скача с него както е прекрасно е илюстрирал колегата по-горе .

Багажникът, наистина го "няма", но мисля, че е напълно достатъчен да побере една газова бутилка, прикрита от тапицирана с плат дървена кутия, и върху нея ще могат да влезнат някоя друга торбица, все пак. В крайна сметка има по-голяма кола за багажа.

Газифицирането няма да е проблем с подходящия инжекцион.

А в най-добрия вариант модификациите по него ще са по-големите гуми (не знам оригналния му размер, за това не говоря в цифри), както по-горе бях писал, и евентуално някое железце отпред, отзад и отстрани за красота

Много съм ви благодарен на всички за помощта, която ми оказахте.
              Мисля, че изборът е направен! При развитие на нещата, ще кача снимки на придобивката.

Поздрави!
              KIA SORENTO EX 2005, 2,5CRDI MT.

Коментар

Оригиналните гуми са размер 205/70 R15.
                Препоръчвам Bridgestone.

Успех!
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от nfs Преглед на мнение
                  ...А в най-добрия вариант модификациите по него ще са по-големите гуми (не знам оригналния му размер, за това не говоря в цифри), както по-горе бях писал, и евентуално някое железце отпред, отзад и отстрани за красота
                  Добър съвет: не се улисвай с размера на гуменетките. Ако няма да с екара тежък офф, няма и нужда. Все пак колата е достатъчно тясна и ненужното повишаване на центъра на тежестта... сещаш се
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Danika, искам да те потиам в този ред на мисли какъв разход дава Джимнито. В града и съответно извънгарада /и с колко км/ч/?
                    Поздрави..

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                      Danika, искам да те потиам в този ред на мисли какъв разход дава Джимнито. В града и съответно извънгарада /и с колко км/ч/?
                      Поздрави..
                      Разходът за градско (натоварена зона) е около 8-8.5/100. На принципа "тръгни-спри, набий спирачките, пропусни идиота"
                      Извънградско - магистрала или І-класен път - около 5.5/100.
                      Извънградско - междуградски или междуселски пътища (тип "намали, заобиколи дупката") - около 6-6.5/100.
                      Най-малък е разходът на магистралата, ако се поддържа максимална скорост до 110 км.ч. При тази скорост колата е и достатъчно стабилна. Без проблем вдига и 120/км.ч., но понеже "Джимни"-то е късо и високо, малко "олеква" на завоите, а и разходът леко скача.
                      Вико, това е за относително нова кола, на която съм І-ви собственик и техническото и обслужване е "по учебник"

P.S. Принципът на отчитане си е мой - изминати километри от "пълно до пълно", защото "Джимни"-то няма такъв уред.
                      Последно редактирано от Danika; 05-07-13, 11:31. Причина: P.S.
                      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X