Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Jimny

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Jimny

Здравейте колеги,

Към момента таркалям едно V8 Grand Cherokee ZJ'97 с общо около 14см лифт. Но се налага да добавим още едно 4х4 превозно средство във семейството. Основната цел на новия член е да бъде джипоградска кола за жена ми. Разбира се, аз ще го поддържам и искам да се подготвя по въпроса. Другото важно нещо е, че се кара освен в града и по по-леки офроуд маршрути от жена ми (аз ще съм си в моя) . Спряли сме се на Suzuki Jimny. Много ще бъда благодарен ако ми помогнете, тъй като аз нямам никаква информация за модела.

Питането ми е следното: при заводско изпълнение (без доработки, с изключение на малко по-големи гуми, но съвсем малко) дали е подходящо за целта превозно средство, има ли някакви особености при модела, за които трябва да се внимава при покупка и след това при експлоатация, слаби места, както и положителни характеристики?

Много благодаря предварително!

Поздрави,
    KIA SORENTO EX 2005, 2,5CRDI MT.

От: Питане за Jimny

Имам го вече 4 години и досега не съм му намерила никакъв недостатък . Освен, че е малко и вози по-твърдо от кола, но това си се знаеше още при покупката.
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Според запалени офроуд фенове им били кашкавалени мостовете, не издържали на скокчета. На самурая били по - здрави в пъти... Де да знам , може и така да е . Според мен много добра концепция, за малко пари. Като цяло здрав , ако не прекаляваш.

Коментар

Според мен е скъпо дърво. С леки корекци на цената която си готов да платиш може да намерш много по добри решения
        За чужой счет пьют даже трезвеники и язвеники
        Мирослав Христов 0888310959

Коментар

Първоначално публикуван от donmiron65 Преглед на мнение
          Според мен е скъпо дърво. С леки корекци на цената която си готов да платиш може да намерш много по добри решения
          Е чак за много по-добри решения за сходна цена в конкретния клас и от сходна година нещо не се сещам. Дребна джипка, с достатъчно екстри, прилично (за класа!) поведение и все пак някакви офроуд-възможности...
          Като се измахаш с 40км/ч от 2 метра скок - да, кривят се мостовете. И завой със 140 трудно се взима. За тия неща си има други машини
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Много е тясно според мен. И късо. И скъпи части.
            Спортидж не е ли по-добре?
            Давам за проба.

Коментар

Първоначално публикуван от nfs Преглед на мнение
              ....Основната цел на новия член е да бъде джипоградска кола за жена ми. Разбира се, аз ще го поддържам и искам да се подготвя по въпроса. Другото важно нещо е, че се кара освен в града и по по-леки офроуд маршрути от жена ми (аз ще съм си в моя) . ....
              Другари орфоудъри, четете ли?
              Човекът търси малко, проходимо, прилично изглеждащо джипче за жена си. Не вярвам тази жена да е толкова едрогабаритна или пък да иска да се мотае из града с ръждясал "Самурай". Още по-малко вярвам, че удоволствието и от свободното време ще се изразява, чрез хвърляне из урвите по калните пущинаци.
              Хайде, съобразете се малко и с женската гледна точка, какво би ни харесало повече.
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Здравейте,

С риск пак да не съм допрочел, и понеже колегата по-горе предложи друга марка -- аз продавам един Пинин, който като че ли покрива изискванията: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=165808

Абсолютно удобна джипоградска кола, а и миналата година направихме чудесна разходка с лек офроуд с нея (имам и снимки от мероприятието).

Коментар

Джимнито е парт тайм.Както стана дума в една друга тема,как ще обясниш на една жена, кога се кара само на задно и кога се включва и преден мост.Как ще и кажеш какво да прави,когато се редува сух и заснежен и заледен път,особено ако това е съчетано със завои,лично аз не бих могъл,а ти ако можеш, Джимнито е твоята кола.
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                    .....как ще обясниш на една жена, кога се кара само на задно и кога се включва и преден мост.Как ще и кажеш какво да прави,когато се редува сух и заснежен и заледен път,особено ако това е съчетано със завои,лично аз не бих могъл,а ти ако можеш, Джимнито е твоята кола.
                    Ми как няма да обяснява. Щото тя (жената) собствен акъл нЕма, а колкото има - стига и само да се изплакне, гримира и запържи лука. В тази поредност.
                    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Ако ти колежке знаеш точно как се кара парттайм-дълбок поклон от моя страна,но аз съм виждал строшени от мъже джипове,затова че не са наясно с материала.
                      Враца

Коментар

Както виждаш, колега, карам Джимни. Не е служебно, а лично. Избрала съм го и съм го купила аз с мои си пари. Карам си го само аз и го подържам също със свои пари. Макар техническото обслужване да си е в специализиран сервиз. След като за 4 години каране (зиме, лете, сухо, мокро, заледено) колата ми продължава да е в перфектно техническо състояние, как мислиш, моето мнение ли тежи или твоето?
                        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Вече казах съвсем сериозно "евала".Не искам да споря,а просто предупредих колегата за тази особеност на Джимнито.Ако той смята,че жена му може да се справи,вече казах ,че това е неговата кола.моята жена например не може да тръгне дори с кола с ръчни скорости,но въпреки това има около 300 000 км зад гърба си.Така че,всеки си знае за себе си.
                          Враца

Коментар

Добро си е. Пък и нали рече за подкрепата от Жийпка в ситуации.Даже по асвалт си е като колите Успех с проекта!
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                              Вече казах съвсем сериозно "евала".Не искам да споря,а просто предупредих колегата за тази особеност на Джимнито.Ако той смята,че жена му може да се справи,вече казах ,че това е неговата кола.моята жена например не може да тръгне дори с кола с ръчни скорости,но въпреки това има около 300 000 км зад гърба си.Така че,всеки си знае за себе си.
                              Благодаря, но наистина няма основание за "евала"
                              Кола като кола.
                              То си се усеща кога да е превключването и лекото ограничение в завоите, когато е на 4х4 не е голяма драма. Все пак е късо. На 4L ми се е налагало да изпълзявам само 2 пъти - от дълбока кал. Дори не е допълнителен лост, а е от бутон. Т.е. проблем - никакъв. Реално погледнато, щях да си изляза и на 4H, ама нали да пробвам как е
                              Карала съм "Шкода 105L", "Ford Фиеста", "Фиат Уно" и "Ауди"-quattro и мога да сравня.
                              "Джимни"-то е много лесна кола.
                              За всеки.
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X