Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Буксуване почти на всички предавки....>?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Буксуване почти на всички предавки....>?

Здравейте колеги,

От два дни без да е имало някаква причина от моя страна, автомобилът ми Сузуки Гранд Витара 2.0 - 2006 г. започна да прави много странен проблем:

При поддаване на газ на всички предавки подчертавам без сериозно натискане на педала имам чувството, че постоянно задните колелета превъртат все едно карам по лед без да поднасям... иначе ускорението е нормално но около 100 км в час днес усетих миризма все едно някой току що е заварял нещо.

Задните ми гуми за поизносени но все пак времето е топло, сухо е .. незнам, не чувам някакви нетипични шумове нямам идея къде може да е проблема.
    Иначе ускорението е добро оборотите на свободен ход са нормални единствено когато дойде този момент с преплъзването се покачат леко/нормално/ и като зацепи падат.... Започвам да се бия с акъл какъв може да е проблема - раздатка,верига....съединител не мисля нямам преплъзване или боксуване при сменяне на предавките.

Благодарен съм за всички съвети.

Поздрави!

От: Буксуване почти на всички предавки....>?

Мен ми "намирисва" на съединител.
    MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
    (А1+)
    О877ООО98О

Коментар

Проблема вероятно е в съединителя. Направи си няколко опита да видиш при кое положение на педала зацепва и отцепва съединителя и дали не е с удар, при положение че плавно движиш педала. Ако не си наясно го води на майстор.

Коментар

Според описанието, проблема е в съединителя може и демпфера да е
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

ТониМонтеро,

Как да разбера дали е съединител? Пак казвам нямам буксуване при потеглене или на 5или4 да ми приплъзва, просто при нормално движение при малко по-рязко подаване на газ и започва да преплъзва все едно форсирам кола със задно на лед.

поздрави!

Коментар

Колега направи един опит - дръпваш ръчната включваш трета и леко започваш да отпускаш съединителя в момента който започне да зацепва двигателя трябва да започне да заглъхва.
            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Благодаря,

Така изпробвано е вече съединителя отделя много горе на трета на ръчна двигателя като почне да заглъхва и почти угасва, без ръчна на трета направо си тръгва колата.

След наистина компетентната намеса на всички ви, май наистина става въпрос за съединител. Сега - дали да го регулирам или направо нов? Знае ли цената някой на нов съединител?

Благодаря още веднъж на всички ви!

Поздрави!
              Последно редактирано от n_marinov; 08-05-13, 08:46.

Коментар

Щом отделя много горе, значи си е заминал и няма да изкара още много. Оправя се с нов. Успех

Коментар

По добре сменяй че да не хвърлиш и маховик . Сменя се комплект за да няма болки в кръста ,а то е :- Притескателен диск ,феродов диск и аксиален лагер
                  Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

За съединител ВАЛЕО, платих 350лв и около 100 лева за смяна.
                    Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                    Стефан Арзатов

Коментар

Буксува ти саединителя ,не гумите, при потегляне не буксува за6тото трябват обороти, и тогава прубуксува.Саединителя ти е за смяна.
                      SUZUKI VITARA V6
                      HONDA CBR 919RR
                      MERCEDES ML
                      MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

eй, а аз чета заглавието и си викам "тоя пич е сложил някакъв тунингов мотор и сега не може да я вкара в пътя"
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          eй, а аз чета заглавието и си викам "тоя пич е сложил някакъв тунингов мотор и сега не може да я вкара в пътя"
                          И мен ме заблуди.
                          MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                          (А1+)
                          О877ООО98О

Коментар

Колегата явно няма много опит, щом не може да диагностицира такъв елементарен дефект като буксуване на съединителя.

Ма няма лошо де, сервизите и приемчиците също имат семейства за храненене.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Здравейте колеги!

Съжалявам, че по някакъв начин съм ви подвел със заглавието на темата... но наистина досега никога не ми се е случвало подобно нещо карам доста около 4-5 хил. км месечно но нови коли и досега никога не съм хвърлял съединител. За първи път имам за личен автомобил джип- още по-тъмна Индия за мен.

Благодарение обаче на форума научих доста и спестих средства за диагностициране...Сърдечно благодаря за което на всички включили се!

Съединителя е поръчан с комплект притискателен/феродов диск + хидро лагер. Цената е 590 лв. от Eуro07 марка EXEDY лагера е SACHS и смяната ще се извърши в събота- ще пиша отново за резултат.

Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X