Здравеите колеги,питането ми е можели да се постави обикновенна газова на VITARA V6 1997г.И ако може и някои знае някаде около София,моля нека сподели.Благодаря ви предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за агу на vitara V6.
Свий
X
-
От: Вапрос за агу на vitara V6.
Принципно, може. Дебитомер за този двигател струва 1300 лв., с обикновена АГУ след няколко гърмежа заминава. ГИ е 1500 лв. Прецени дали си струва икономията. Никой сертифициран сервиз за монтаж на ГУ няма да го направи, защото не може да ти даде гаранция.Животът е харизан кон според мен...
Теди
-
Колега аз имам витара v6 и поставих агу обикновена и със доволен 11 гори на 100к а на грацко 20лПоследно редактирано от ceko yaz469; 22-03-13, 09:04.НОNDA-900RR - RENAULT MEGANE SCENIC 1.9DTI - OPEL CORSA 1.3 mi
Коментар
-
Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнениеНикои ли не знае каде в Сф.мога да монтирам обикновенна АГУ.. Монтирал съм над 10 бр. и няма никакъв проблем. За да не прозвучи като реклама , звънни да ти дам тел. на сервиза в С-я. В Самоков няма кой да ти я сложи правилно. С АГУ можеш да си намалиш разхода и лятото да палиш директно на газ !!! С дебитомера на В 6 няма ядове. При правилен монтаж няма гърмежи и проблеми.
0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
-
Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнениеНикои ли не знае каде в Сф.мога да монтирам обикновенна АГУ., от горния пост и му се обади веднага..
!
SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC
Коментар
-
Първоначално публикуван от ceko yaz469 Преглед на мнениеКолега аз имам витара v6 и поставих агу обикновена и със доволен 11 гори на 100к а на грацко 20лМайтапа настрани,но това е шеметен разход на газ.Аз имам газов инжекцион,но в града съм между 14-15/100,а извън него 12.Не ми се струва нормален.Питай Иван Попов и той е с обикновена газова,но мисля доста по-нисък разход.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнениеДа знам. Монтирал съм над 10 бр. и няма никакъв проблем. За да не прозвучи като реклама , звънни да ти дам тел. на сервиза в С-я. В Самоков няма кой да ти я сложи правилно. С АГУ можеш да си намалиш разхода и лятото да палиш директно на газ !!! С дебитомера на В 6 няма ядове. При правилен монтаж няма гърмежи и проблеми.
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
Mercedes Benz ML55 AMG
Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6
Коментар
-
Първоначално публикуван от ico_net Преглед на мнениеСтига да сменя редовно свещи и да не и онема ряско газтъ. А и разхода е малко по голям от газовия инжекцион.. На тях им дават 100 000 км. Трета година нямам проблеми със тях , кабелите и бобините , само сменям по често въздушния филтър ! Аааа , относно разхода си в голяма грешка. При инжекциона на една бутилка газ от 40 л. ти отиват и 5 л. бензин на градско
, а и нямаш кранче за да и регулираш разхода. Има и други недостатъци на инжекциона , но тях смятам да не изтъквам за да не се вкарам в излишна полемика. Единствения плюс на инжекциона е, че върви като на бензин , ако е настроен и е качествен. Всеки си избира и решава сам за себе си. Има по нови мотори на които освен инжикцион друго не можеш и да си помислиш , но за такива на които можеш да сложиш обикновенна газова - не виждам смисъл от инжекцион. НАЛИ смисъла на газифицирането е ИКОНОМИЯТА.
0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
-
От: Въпрос за агу на vitara V6.
Първоначално публикуван от monio1 Преглед на мнениеПърво сложи обикновената газова па после кажи впечатления от вървеж и икономичност поздрави.
SUZUKI VITARA V6
HONDA CBR 919RR
MERCEDES ML
MAN TGA D2O COMANREIL 18-430
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнениеПреди монтаж на АГУ , задължително се слагат нови свещи и филтър. Аз си сложих иридиеви специално за газ и метан с луфт 0.7. На тях им дават 100 000 км. Трета година нямам проблеми със тях , кабелите и бобините , само сменям по често въздушния филтър ! Аааа , относно разхода си в голяма грешка. При инжекциона на една бутилка газ от 40 л. ти отиват и 5 л. бензин на градско
, а и нямаш кранче за да и регулираш разхода. Има и други недостатъци на инжекциона , но тях смятам да не изтъквам за да не се вкарам в излишна полемика. Единствения плюс на инжекциона е, че върви като на бензин , ако е настроен и е качествен. Всеки си избира и решава сам за себе си. Има по нови мотори на които освен инжикцион друго не можеш и да си помислиш , но за такива на които можеш да сложиш обикновенна газова - не виждам смисъл от инжекцион. НАЛИ смисъла на газифицирането е ИКОНОМИЯТА.
Имам Гранд Витара 2.5 V6 .... първо решихме да хитруваме .... та и монтирахме обикновенно АГУ - проблемите бяха следните :
- почети невъзможна настройка ! - ако на празен ход и в ниските обороти е добре до във високите е мнооооого зле ! ... ако се настрой да е добре във високите ... то в ниските е супер богато .. чак се дави и угася
- поради не добрата гортивна смес пали чека и минава в авариен режим !
- поради не добрата гортивна смес / независимо богата или бедна/ се мъчи да грее !
- поради не добрата гортивна смес - вероятноста да се издуха някои друг изпускателен клапан е много по голяма !
- поради не добрата гортивна смес - се скъсява живота на свещите /дори и на иридиума- който ги дават че издържат на високи темп./
- среден разход около 20 л/100км
След монтажа на газовия инжекцион -
- перфектна настроика на празен ход, на ниски обороти и във високите обороти - при газовия инжекционн при повече желание и нерви могат да се коригират параметрите за всеки един момент и обороти
- след добра настройка на горивната смес ... следва и много добро изгаряне което води до няколко неща
- доста по нисък разход 14-16л/100км /средно/
- мощнос в независимо в какви обороти се намира мотора /много важен момент за автоматичните кутии!/
- никакви признаци за проблеми с темп.
- никакви странични проблеми с периферната електроника/ дебитомери, сонди и тн./
- а това че работи докато загрее на бензин - за мен е само плюс ! Запазват се бензиновите инжектори
Вече разликата не е фрапираща между една добра ГУ/500-600лв./ и един ГИ/1000-1100лв./
Всеки да си направи своя избор но за мен ГИ е за предпочитанеНе ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
Mercedes Benz ML55 AMG
Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар