Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара с масло М10Д.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Витара с масло М10Д.

Не ми се четеше цялата тема, но днешното М10Д ми се струва че е като това "вино" в пластмасовите бъклици дето го продават по 2 лева за 3 литра.
    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Е, то и предишното е било такова, но нямаше друго - все мита бъчва, изключая варела, който е пратен в Женева да свие сармите на новобранците, дето си мислели, че правят масла и за да грабне приза нашата бозица.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
        ... идиотска тема - все едно да обсъждаме дали SAE 30 или SAE 15W40 е качествено, без да уточним кой е производитея и кой модел масло на въпросния.
        SAE40, което се продаваше преди известно време, беше по-лошо от М10Д.

Коментар

Това, че е имало по-лошо прави ли това добро - темата наистина стана идиотска, вземаме една туба Валволайн, Лемфьордер, Арал и прочее и едно М10Д - кое ще си предпочетеш при 3-4 лева разлика и почти троен пробег без да си съсипваш двигателя?
          Последно редактирано от maxxx; 24-03-13, 13:56.

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
            Не ми се четеше цялата тема, но днешното М10Д ми се струва че е като това "вино" в пластмасовите бъклици дето го продават по 2 лева за 3 литра.
            Хаха и аз съм на същото мнение.
            SUZUKI VITARA V6
            HONDA CBR 919RR
            MERCEDES ML
            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
              Сигурно на половината ни колите вървят с подобно масло, но в лъскава опаковка и на подобаваща цена.

"Не всичко скъпо е качествено, но качественото задължително е скъпо" - китайска мъдрост.

В България цената няма нищо общо с качеството.
              Браво Колега! Изключително стойностен пост!
              jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

Коментар

Първо, масло дето не е M10Д се познава още при сипването - в голямата си част включително като цвят нямат нищо общо, отделно дето сега при студеното време разликата в гъстотата е очеизвадна. Другото се познава като отвориш капака за реглаж на клапаните - в единия случай всичко е черно или кафяво от налепи, в другия всичко е все едно си го мил преди малко.

М10Д вече и по струга и фрезата не ползвам. Позлвам евтино 10W40 от Lidl или някой друг подобен магазин. И даже и то няма нищо общо, включително като цвят. Отделно дето при -10 градуса едното лепне като лепило, а другото не, и точно както при автомобилен двигател - едното отмива черните гадости, другото ги оставя след себе си.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Разбутахте пак мъртвеца ,събудихте темата от 3 годишен сън
                  Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                    Карах 13 години дизелов Опел Рекорд с М10Д,карам МБ124дизел вече 6 години с м10д,карам и Ферозата с това.Не съм сменял лагери,сегменти,колянови валове(на цирозата смених 3 гарнитури докато се сетя да шлайфам блока).Мисля че на тия стари бангии много им надценявате маслото.Освен това м10д не е толкова лошо само да се сменя по-често,особено като го вземаш за без пари.......
                    И друг път съм казвал че японците му правиха анализ и разрешиха да се слага на Коматсу в Марица изток,но да се сменя 2пъти по-често.И другия аргумент е че м10д не се фалшифицира като прочутите Кастроли и Шелове.
                    Така или иначе, като купиш Кастрол и Шел, получаваш това: https://www.facebook.com/newage2O15/...74926732616477

Коментар

• От: Витара с масло М10Д.

Половината карате с м10д в лъскави туби.
                      Маслото е много хубаво само трябва да се сменя по често на 5000 - 6000км

Коментар

Първоначално публикуван от newage Преглед на мнение
                        Така или иначе, като купиш Кастрол и Шел, получаваш това: https://www.facebook.com/newage2O15/...74926732616477
                        Еми не получаваш това, като го купиш от където трябва, вместо да цепиш стотинката.

Първоначално публикуван от Offroad bg Преглед на мнение
                        Пак - в маслото има видима даже с просто око разлика, дори и като си мажа паралелите на струга с него. Вече и там не ползвам M10Д, защото зимата става на туткал, а машините заприличват на гъз. Дори 5W40, купено от Lidl, е на светлинни години - чисти всичко, дето остава след другото и се работи безгрижно и целогодишно с него.

Та, сипвайте си го със заблуждението че е все тая и се спестили едни пари. Всеки има право да направи собствените си грешки, пък и за джамбазите и сервизите работа трябва да има. А истината лъсва тутакси като отворите капака на клапаните на мотор, каран с това недоразумение година-две.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Двата ми мотокара и камаза ги карам с руско М 16 Д и двигателите са чисти та чисти . На машините им наливам М 10 Д но там процеси на горене няма и каквото и да сипя все става .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

ЧНГ!
                            На ретро мотори сипвам М10Д по спецификации, но май ще минавам на друго.
                            Моторът е със сух картер, маслото се връща в резервоара по тръбичка, от която тече така, че да се вижда. Дори при студен двигател, излиза разпенено и мътно. По същия начин изглежда като се разклати енергично тубата. Приема си обичайния вид едва след няколко минути. Със съвременните масла не забелязвам такова поведение. Явно му липсват противопенните добавки, а вероятно и всички други.

Коментар

Я, 10 черни точки на Попето за раздигане на стара тема с безсмислен пост.

При спазване на актуалния фискален режим М10 не е забележимо по-евтино от полусинтетиката. Ако изобщо. Ако се дистрибутира по втория начин, ясно.

п.п. дъртият Савием с двигател МАН от 1978г работи съвсем приемливо с полусинтетично 10W40. УАЗът от 1982г и той не възразява. Не знам колко стар трябва да е един двигател за да има проблеми с ново масло.

п.п.
                              Ретро-изпълненията без маслен филтър които работят с недетергентни масла са една друга бира. Там даже и М10 не върши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Offroad bg Преглед на мнение
                                Може да ни сипват каквото си искат, но с М10Д не става, личи си.
                                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X