Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара 1,6 моно разход 20л на 100км

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Витара 1,6 моно разход 20л на 100км

Първоначално публикуван от topei4o Преглед на мнение
    няма никакви течове, инжектора наслоява яко дросел клапата с бензин а колата върви като за последно. ще пробвам с клапан с кранче. помпата е от 1,7 моно неби трябвало да е проблем според мен. дали да непробвам с потопяема в туба да видя какъв разход ще даде.
    Здравей!
    По данни от аутодата налягането е от 2.4 до 2.8 бара преди клапана. При всички положения трябва да има тръбопровод да връща излишното гориво. Този тръбопровод, ако е с малък отвор няма да може да пропусне излишното гориво - помпата има по-голям дебит от необходимия, затова и клапана не може да постигне необходимото ниско налягане 0.8 до 1.8 бара за дюзите. Резултат по-висок разход.

Коментар

Колегата , ако е решил проблема нека не забравя да сподели резултата щото , като имаме зор всички задаваме въпроси за да ни се помогне , а накрая благодарение на помоща на всички колеги намираме кусура и не ни е повече грижа.
      Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

развитие по темата ланда сондата работи за 3 мин горедолу и после забива и подава стоиности за бедна смес и от там идва цялата грешка.
        иначе налягането мерих точно 2,8 всички датчици работят дебитомера работи.
        сега търся някои с витара за проба на ланда

Коментар

Не каза нищо по писаното ми в по преден пост , дали мотора се дави и влошава вървежа /при ускоряване/ иначе можеше да допусна и това , че е лабда сонда.
          Щом не държи съпротивлението в граници направо я сменяй. Интересното е , че понякога се случва така , че при подмяна на дадена част точно в този момент отказва и нещо друго и човек се заблуждава , че причината е в само в подменената част.
          Та готов си колега. Желая ти успех и безаварийно каране!!!

Коментар

да ти отговоря колата вървеше като за последно на бензин не стъпваше на гумите направо.
            само малко притрисаше на ниски обороти но от 1200 нагоре нямаше проблем никакъв.

Коментар

Именно.

Коментар

Някой може ли да упомене какво съпротивление трябва да дава л.сондата ? Че и аз имам една дилема ,с един самурай моно , като загрее малко и почва да вади по метър огън като бензинова лампа и върви като за последно . Стефчо?
                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

По каталог пишат, че трябва да е 0.45V. Затова си мисля, че по добре да мериш напрежение, като загрее.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X