Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Витара няма ток на свещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Витара няма ток на свещите

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
    Здравейте.Само да кажа,че тоя модел Витара с 1,6 двг и 8клапана-моно,ако е и на Газ,може да работи и без Компа си само на газ разбира се.Знам ,защото имам същата,а и в темите за Компютър за Витара в раздел Сузуки,е споменато от други Колеги.
    Написах това, с мисълта да не се подлъгваш за сложни проблеми около компа.
    Да колега това е ясно , стигне ли работата до нов комп ще има скопяване , най много да сложа друго делко , което е с вакуумно управление на аванса щото това е без управление на аванса понеже компа му дава чрез датчика Хол.
    Имах подобен проблем само ,че съм с комутатор в делкото (модел до 91 година и 2 коня разлика) както и да е ...Комутатор беше...от нищото ейтей...Дотогава не бях чувал за заминал такъв... Минах по път като твоя и накрая 40 лв цяло делко ...хоп хоп и газ....
    Хах абе тя вика работеше ,как така изведнъж.............
    На датчика на Хол между пинове А и В-2200 ома.
    За колегата bocho64
    Преди малко в дъжда и вятъра се завирах да меря. На датчика Хол с извадена букса между никой пин няма 2,2 к.ом , мерих с цифровия мулт. със скала 20к.ом навсякъде 0к.ом. Май ще трябва да е той............ ама , като няма друг датчик около мен.
    Последно редактирано от traper2504; 29-12-12, 10:04. Причина: Аман от допълнения......
    Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Вадиш буксата на делкото-едната е маса,една + от контакт,третата е сигнала. Слагаш си я. М/у сигнала и маса връзваш светодиод и въртиш-трябва да почне да мига. Ако не мига му обръщаш жичките и пак въртиш. Ако пак не мига си за датчик
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Светва ли ти ЧЕК-а, като дадеш на контакт? Ако не свети, остави делкото на мира и търси предпазител.

между другото, компа се вади много лесно, само изглежда натикан. Не знам кой точно вариант е крепежа, но ако е вертикален, се крепи на 2 болта, задния е малко натикан, но се стига.
        Ако стои хоризонтално, може да свалиш говорителчето, да го виждаш по-добре.
        И в двата случая, компа е хванат за друга ламарина и това кара нещата да изглеждат много по-сложни, отколкото са в действителност.

От там нататък: датчика на Хол дава импулс (стига да е здрав де) и при въртене на ръка. За разлика от индуктивния, който си иска обороти.
        Ако му идват захранванията, трябва да дава съвсем отчетлив сигнал . Без захранване, на откачена букса, няма да покаже нищо.
        Възможно е да е дръннал (така и не разбрах от какво се повреждат понякога, но се случва), а е възможно да е нещо друго. Оня ден го играхме същия цирк, оказа се, че останки от някогашна аларма така са имобилайзирали всичко, че колата се размина на косъм от пожара
        Ако не си 100% сигурен, провери пак всички, ама наиститчна всички бушони и тогава се вкарвай във филми.

За всеки случай провери да няма някоя някоя стружка по датчика, че стават магарии.

Самия датчик, ако все пак е ебнат, или търсиш друго "делко" или отиваш до най-близкия добре зареден магазин за електронни чаркалаци, купуваш си произволен датчик на Хол с ключов изход (е, не баш произволен де ) на цена около 1 лев, малко труд и творчество и си ти.
        Ако купуваш "оригинален" датчик, мноооооооооооооооого внимавай, че над 50% от това, което се продава е толкова дивашко менте, че не е истина.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Благодарско tef4o. Чека не свети и никога не съм го виждал да се е.ава , а предпазителите уж ги мерих ама пак ще направя упражнението.
          Моя комп е в хоризонтално полужение ,но дано не се стига до него.
          Да датчик Хол и на ръка и с приближаване на отверка трябва да дава импулс , а номера със светодиода си е най сигурен ,нооо сега яко вали и един вчтър.......А за произволния датчик Хол под ,,ключов изход,, имаш предвид що годе съвместим изход за пригаждане към буксата ли? Благодаря за съветите Колеги!!!

Коментар

Като гледам комутатора и бобината ги имам, ако е нещо от тях, свиркай. Отделно май делкото ти е Митцубиши, поне моето беше такова, датчика на Хол е слабото му звено, снимай ми целият кош, да видя моното дали е същото, ако да то и компа може да е заминал, напиши номера на компа. Наскоро ремонтирах един, ебати тъпотията. И снимай релетата около него, ако може да им се вижда номера. Има доста доработки, както се вижда от горните снимки, да не се е месил някой велик алармаджия и побратима му-газаджия, че след тях такива л...на, направо ми се иска да извърша някое издевателство, успех

Коментар

Мерси колега trent ако има нещо ще свиркам.Че има доработки има от предния собств. Има и аларма някаква ..не работи,нямам и дистанц. управления , но досега не е правила проблем може да е изключена.Кои релета имаш предвид около компа вътре ли , щото още не съм го вадил само високоговорителя виси демек подготвям се........ На снимките се виждат релета доста нахвърляни , но не е в тях проблема т.е. те са за газта и бензина.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P29-12-12_11.29.jpg
Прегледи:1
Размер:112.0 КБ
ID:5438002Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P29-12-12_11.29[1].jpg
Размер:118.9 КБ
ID:5438003Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P29-12-12_11.30.jpg
Размер:119.5 КБ
ID:5438004Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P29-12-12_11.37.jpg
Размер:122.0 КБ
ID:5438005
              Последно редактирано от traper2504; 29-12-12, 11:44. Причина: снимки

Коментар

Моят съвет е първо да разкараш тази аларама, релетата са до компа, на някои модели са за помпата отвън, на други са вътре в компа с управление на помпата, смъкни компа и виж има ли острани релета. Инжекционна е същият като моят, така че има вероятност да е компа, успех

Коментар

A нее не смея алармата точно сега да махам щото нали се сещаш ,ако някой е направил някой мост някъде по инсталацията и проблемите в паленето ще станат два и тогава вече ще е един филм в тоя студ на улицата.........
                  Току що се прибирам след мислене и мерене. Проверих още веднъж бушоните /долу до краката/ и ония мощните в коша на мотора всички са здрави. Сложих светодиод между зелено-черния кабел излизащ от датчик Хол и маса на автомобила и в двете посоки диода не пулсира.
                  Колегата bocho64
                  пише в по преден пост ,че синия кабел от датчик Хол е маса , а при мен излиза +5 волта между него и белия,който ми се явява маса/при контакт/.???? Сега нещата се позаплитат и незнам в кой е грешката???Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P28-12-12_10.37.jpg
Прегледи:2
Размер:103.2 КБ
ID:5438058

Коментар

Датчика на хол трябва да дава маси. От комутатор (компютър) трябва да има +5 или 12 V. Ако отрежеш зелено-черния трябва на края му който не излиза от делкото да има + на контакт. Може алармата да е свързана към него и да блокира запалването подавайки му постоянен -. Провери за кабел свързан към него който не е от оригиналната инсталация на колата и ако има го махни.

Коментар

Е то ,ако има кабел то трябва зелено-черния да е прекъснат и от там да тръгват тези кабели примерно до алармата , която пък да прекъсва импулса. Утре мога да прозвъня зелено-черния в двата му края , но в случая не може да е от това защото аз търся импулс от датчик Хол и не го намирам. Само не знам със сигурност какво трябва да дават другите два. По горе съм писал какво ми дават на мен , ако има някой които със сигурност да знае нека пише. Става въпрос за другите два кабела син и бял при контакт.
                      П.п. Сега ще ровя в сервизните документи, ба си мъката..........

Коментар

Датчика на Хол има 3 извода. + ; - и изход . Не е задължително алармата да прекъсва кабели. Може просто да замасява импулсите на датчика на хол. Като извадиш буксата на датчика на Хол на нея трябва да има един - и два + . Единия е с по-високо напрежение 12,8V- това е захранване. Другия - с по-ниско +5 или +11V това е изход. Третия маса. Ако имаш две маси значи някой друг подава маса на изхода - потърси го. Ако на изваден кабел напреженията са както казах значи проблема е в датчика.

Коментар

Ок колега утре ще проверя и твоя вариант да измеря напреженията при изваден куплонг от датчика Хол.
                          До сега рових из Мануела и никъде не видях , като моя вид запалване делко , датчик Хол , Комутатор. Някой може ли да подхвърли схема ,като моето изпълнение или линк , че вече и аз взех да давам на късо?

Коментар

Погледни тук, не съм сигурен, но това е най-близкото до твоята схема, което имам на разположение. Сори за качеството, не съм го сканирал аз. Ако е това, ще го гадаем.

Сетих се и още нещо. Ако успееш да се ориентираш кой от всичките кабели е изхода на датчика на Хол, просто го откачи и го прицъкай на маса, когато колата е на контакт. Ако всичко останало е наред, когато си на контакт, трябва да цъкне някъде искра, а и трябва да завърти и помпата, ако си на бенз.
                            Естествено, ако има поражения от набедени алармаджий - това няма да ти помогне особено.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fragment.jpg
Размер:100.3 КБ
ID:5438121

Схемките са ОТ САМУРАЙ! Със сигурност няма да съвпадат, но ако поне частта с делкото е такава, пак файда.
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от tef4o; 29-12-12, 21:36.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Здравеи колега,аз съм от Лозенец и имам Витара (даже 2),и желание да помогна но в момента съм в Стара Загора и предполагам че утре ще се прибирам ,но ще е късно.Ако не си оправил проблема и ако искаш ми звънни да се разберем да дойда с мойта там да мерим и да видим какъв е проблема (имам и сервизче за коли и малко познания които ще са ни от полза).Казвам се Жечо тел.0888 33 83 99 и 0879 33 83 99.Весели празници.

Коментар

jecho_lz

Хаха браво колега...ествественно , че с общите ни познания ще успеем особенно и с двете ти Витари с който ще има база за сравнение , а и няма начин да не ме познаваш Драго съм и цял живот ровя в такива лайна питай Вальо с ЧЗ то. Весели празници и на теб!
                                tef4o
                                Отново големи благодарности за голямото желания да помогнеш !!! След малко след кафето излизам и пчвам , ама сега първо да посъбера малко мисли в тиквата,че вече комай мн. взе да забравя уроците едно време.......Вчера точно това мислех зелено-черния кабел , който е сигнала на импулса отиващ до комутатора да го допра на маса , но ме достраша да не бъгна комп или комутатора. При транзисторните запалвания /с чук и наковалня/ сигналния кабел взема сигнал от маса /чук,наковалня/ , но тук дали ще оцелеят нещата .....де да знам може да рискувам и да пробвам с едно две докосвания.
                                Весели празници на теб и на всички колеги желая!!!
                                Правя редакция за да не пълня излишно страниците.
                                Тефчо с лупи и др, разни проверих схемите ти. Има големи разлики , единственна прилика имат по отношение на това ,че датчика Хол е с три извода , но отиват по компа и др.
                                Последно редактирано от traper2504; 30-12-12, 09:55. Причина: допълнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X