Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Витара няма ток на свещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Витара няма ток на свещите

Здравейте колеги! От много четене и търсене в темите намерих сходни теми , но никъде не намерих подробности относно импулсите на импулсния датчик в делкото, а и делката /датчици/ са различни при Витарите.
    Витарата е 1,6 бензин/газ 8 клапана , моно инж.модел 1993год.
    Вчера ходих да дърпам един затънал и подходих пред неговата кола след ,което я угасих. Закачихме въжето и въртя да паля за да го дърпам. О ужас не ще и не ще , а вече мръква , а на другия ден 28.12.2012 е последен работен ден за тази година и имах уговорка със предния собственник на Витарата да ходя в Стара загора да и правя прехвърляне/договор/........... След няколко набързо замервания с пробник се оказа ,че няма високо напрежение от бубината към делкото.
    Докарахме я на въже и днес от рано се започнаха замерванията след снощното четене и ровене в темите. Та към патилите и компетентните колеги моля за съвет , че тука на Варвара /малко под Царево е една индия .....моята Витара е едничка и за метода ,,Проба грешка,, нямаш избор на части, което пък ме навежда на мисълта ,че скоро палене нема а има. След замерванията се видя , че захранване /след подаден контакт реленцето долу до съединителя включва/чува се/. +12 волта към бубината има на едното /червено/ кабелче на буксата на бубината. На другото кабелче от същата букса/кафяво бяло/според мен идващо от комутатора/хванат над бубината/ няма никакъв импулс мерено със стрелкови уред и скала 1 волт.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P28-12-12_10.37.jpg
Прегледи:2
Размер:103.2 КБ
ID:5996493Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P28-12-12_10.38.jpg
Прегледи:1
Размер:127.6 КБ
ID:5996494От буксата на комутатора излизат три кабела средния /зелен черен/ според мен идва от магнитния датчик в делкото и на него също би трябвало да дава някакъв импулс , а няма никой. Меря със стрелкови уред и пробвах дори скала с 1 волт. На този кабел ли трябва да идва импулс или на някой от другите два , които мисля отиват в компа. Давайте мнения къде е проблема магнитен датчик ли е това или датчик Хол , в него ли е проблема , в комутатора или не дай боже компа.Поне според мен бубината трябва да е здрава. И пак пиша най големия яд тука е ,че няма една Витара в селото , а и днес 28 ми прее.ах ходенето до ,,Зарата,,...................
    Последно редактирано от traper2504; 28-12-12, 10:24. Причина: Допълнения
    Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

От: Проблем с Витара няма ток на свещите

Пробвай с друга бобина.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Намерих една стара във витарата от предния собственник , но и с нея няма искра ,а и гаранция , че е здрава и тя , пак казвам най лошото е ,че наблизо няма друга Витара.

А сега да се поправя. Одеве , като извадих буксата от делкото /с три кабела/ слагам отверката между магнитчето и датчика и замерих със стрелковия уред и по трите крачета на датчика на ,,Хол,,даваше някакъв импулс. Скала 1 волт.

Още нещо странно. Комутатора ,който е над бубината е с три кабела. Кафяво бял отива на бубината т.е. единия извод на първичната намотка , а на другия извод се подава +12. Би трябвало по кафяво/белия да се подава импулса от комутатора към бубината нали? По зелено/черния трябва да идва импулс от датчика на ,,Хол,,. От оранжевия според мен трябва да идва +12 волта ,а няма. Как мислите?

Да попитам за компа. Моя и той е зад левия високоговорител наврян и мн. здраво захванат вътре,освен това ми се видя доста голям. Това чудо няма вадене,трябва ли да се вади първо таблото?
      Последно редактирано от traper2504; 28-12-12, 15:10. Причина: допълнение

Коментар

Колега Моите съболезнования Лятото спуках гумата на караваната точно където си ти Не можах да намеря вулканизатор Па камоли да търсиш друго Все едно си в Таджикистания нищо няма да намериш чак до Бургас Желая ти успех дано го отстраниш тоя факан проблем

Коментар

Колега заслушаи се дали се чува бензиновата помпа. На моята докато не вдигне налягане не подава ток на делкото.И провери 1ви или 2ри бушон от дясно тои като изгори и колата умира. Два пъти ми го прави този номер .

Коментар

Помпата се чува в момента макар , че понякога ми е правила номера веригата до помпата/укъсяване /и изгаряше предпазител, който допълнително е слаган в коша , понеже е направена когато е на газ да изключва помпата. Ако имаш предвид мощните предпазители отпред вдясно в коша на мотора здрави са. Другите вътре под таблото също.

Коментар

Утре ще направя една проверка на бубината. Ще и откача буксата и ще и подам отделно захранване на плюсовата клема , а на клемата вместо комутатор ще подам минус за кратко няколко докосвания с кабел/вместо чукче и наковалня/ и ще пиша отново. Дано е само тя ,ако ли не поне поне ще имам едно съмнение по малко,ако това може да се нарече успокояващо.

Коментар

Аз залагам на датчик на Хол.Пускай следваща тема с едно голямо помощ в заглавието някой да ти прати едно делко само за проба срещу паламуд като наем примерно.Ако не стане продължаваш по веригата.

Коментар

Абе аз така или иначе паламуд ще давам само да се изясни кое от всички неща по веригата се е.ава и някой да го праща аз пращам паламуда Еконта имат хладилни чанти.
                  Еврика , преди малко направих теста , който мислех с бубината. Макар и без кондензатор 0,22мф който върви задължително при чукче и наковалня искра от вторичната намотка има. Остават комутатор и комп.
                  Датчика на Холс извадена букса дава някаква пулсация и през трите клеми , при сложена букса няма нищо , което пък ме навежда на мисълта ,че импулсите се гасят някъде/ може би в комутатора.
                  Сега големият въпрос е. Защо няма +12волта на една /според мен оранжевия кабел/от трите клеми на комутатора?
                  Айде бре къде отидоха колегите по тоците на Китарите.....утре пак сняг идва?.

Коментар

Мога да ти помогна само с акъл по ваденето на компютъра-развиват се мисля три болта 6 мм, всичките с достъп отдолу(поне така си спомням), и след разкачане на двете букси(доста големи) кутията излиза. не много лесно, но излиза. При тази операция се откача и стойката на бушониерата. Абе като се наведеш отдолу ще видиш.

Що не пробваш да подадеш +12 волта на бобината и така да пробваш да запалиш? Ако е от развален контактен пакет може и да се получи. После е ясно-нов пакет.

Опа, който не чете... Явно има захранване към бобината. Виж в аутодата схемата на кабелите, поне ще се ориентираш кой къде отива, и с уреда по жицата... Може и да има някой прекъснат.
                    Ако е до компютър-май ми остана от моята витара, ама не гарантирам колко е здрав. Щото му сменяхме някакъв транзистор, работеше на бензин, но напоследък двигателя стачкуваше. Бях набедил помпата, но сега съм с нея и си работи, та може и компютъра да се е скапал. Може и от друго да е било де, не съм сигурен. Ако съвсем нямаш друг изход-ще ти го изпратя подарък. Моята витара поне запалваше с него, та за едната проба може да свърши работа.
                    Последно редактирано от Кольо; 28-12-12, 21:31.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле явно не си прочел от начало добре , захранване до бобината +12 волта има. Мерси за акъла относно компа....явно май ще трябва и да се ляга под таблото ,а сега е една мизерия..........дано не е той проблема, че ще трябва да я скопявам.
                      Последно редактирано от traper2504; 28-12-12, 23:20.

Коментар

На бобината отива 12V,другото пинче е от комутатора.На тройната букса на комутатора, средното пинче е маса,едното крайно е до бобината,другото крайно на контакт-0V при вътене на стартер от 0,5 до 3V.На датчика на Хол между пинове А и В-2200 ома.На ЕСМ , В1 и маса при контакт +12V,В7 и маса при контакт +12V,В9 и маса без контакт +12V,В2 и маса без контакт 0 ома,В10 и маса без контакт 0 ома.

Коментар

Е най после.....това вече е нещо. Благодаря колега за данните ,обаче днес времето вече го взема яко , един вятър тук на морето идва дъжд и сняг ,а аз съм на улицата пред нас.

Коментар

Здравейте.Само да кажа,че тоя модел Витара с 1,6 двг и 8клапана-моно,ако е и на Газ,може да работи и без Компа си само на газ разбира се.Знам ,защото имам същата,а и в темите за Компютър за Витара в раздел Сузуки,е споменато от други Колеги.
                            Написах това, с мисълта да не се подлъгваш за сложни проблеми около компа.
                            Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                            ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Имах подобен проблем само ,че съм с комутатор в делкото (модел до 91 година и 2 коня разлика) както и да е ...Комутатор беше...от нищото ейтей...Дотогава не бях чувал за заминал такъв... Минах по път като твоя и накрая 40 лв цяло делко ...хоп хоп и газ....
                              Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X