Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Високи обороти на Витара 1.6 моно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Високи обороти на Витара 1.6 моно

Не е клапан, но както и да е. Много добра идея е да си го намериш, щото като не бачка ти ебава нормалната работа на мотора. Иначе адаша е прав - докато не бачка, по-добре затапи маркучлето, да не ти вкарва въздъх от където не трябва. Но си намери здрав регулатор. мембраната трябва да мърда напред-назад при промяна на налягането (и с уста се проверява... подухваш ... разбираш ), но като стигне мембраната до края на хода, трябва да спре и да не изпуска нищо от никъде.
    Едва след това си прави центровка - мързи ме да ровя, че тъкмо се прибирам от виелицата вън и ми е винско и свинско, но по спомен центровката се прави с включен (и рабоещ, естествено) вакуум. * градуса +/-1 за бенз, за газ ... де да знам, 10 е добре, 12 може би, ама нагоре май не препоръчвам.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ще продължавам да търся.

Коментар

Днес пак звънях напред,назад и няма намиране или ако има не е работеща мембраната иначе и цената е смешна 10-15лв.Колеги ако някой има излишна вакумна мембрана на делкото и я продава моля драснете на лични.

Коментар

колега помогнете имам витара 1.6 в ниските е няма а в високите върви добре и на газ и на бензин искам да знам дали може някак си да меря тпс с нещо или да ме насочите къде да търся проблема

Коментар

Айде и при мен същия проблем, ниските на студен двигател са ми перфектни, като загрее стоят на 1200.
            Прикачвам и едно видео да се види за кво иде реч (аз подавам газ да се види как се променят).

Иначе свалях стъпковото моторче, киснах го два дни в разредител, но няма видима промяна. Също почистих и клапата към дросела.
            Дайте идеи къде да търся проблема. Оборотите ги държи и на газ и на бензин.
            Така и не разбрах при колегата Данков гарнитурата на капака ли му е била проблема с оборотите?
            Р.С. Колата е 1.6 16V!
            Последно редактирано от jasonsmith; 12-11-14, 21:56.
            Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
            Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
            Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
            Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Крумчо, изчисти си пощата.
              Отговарям ти тук.
              Моното на газ не действа, така че няма връзка. Данеби да смуче въздух от някъде под дросела?
              Като си направил центровка на 8 градуса как си я правил, със стробоскоп ли?
              Въобще, причините може да са много...
              Гледай да си настроиш поне газовата каткто трябва.
              И аз имам проблеми на бензин, но не го ползвам почти никога.
              На газовата нямам обороти докато е студена, ама я лъжа някак си, и поне знам каква е причината, но е скъпо да я отстраня.

Коментар

Айде де колеги, никой ли нищо не може да каже по въпроса?
                Студен двигател - оборотите са ок. След 2-3 минути работа на място, изведнъж ги вдига до 1.5-2000, без значение дали съм на газ или бензин, и така си остават..
                Някакви идеи къде може да е проблема? Има ли вариант дебитомера да го прави тоя проблем?

P.S. Сега си замерих отново грешките - 24 Vehicle speed sensor - имам си я от купуването на колата преди две години, като на всичкото отгоре километража си работи коректно, така че варианта дебитомер отпада!
                Последно редактирано от jasonsmith; 16-11-14, 20:53.
                Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
                Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
                Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
                Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Моята Витара държеше по-високи обороти от минималните(800-900),когато е в движение на неутрална предавка.Така е нормално.Трябва да смениш датчика за отчитане на скороста(моята беше с жило за скоростомера и датчика е в таблото с уредите) и всичко ще се оправи.
                  Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X