Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с двигател G16B

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с двигател G16B

Днес проведох разговор с майстора. Каза ми, че клапаните били стегнати и са оправени, сменили са комутатора, защото правел проблеми, прегледали са дистрибуторната капачка (там всичко било наред) и са направили центровката на двигателя. Утре ще си я взема и ще пиша как се държи !

ПП: Това бобините са ми болна тема ! Смисъл в двигателния отсег имам три .

Коментар

Да разкажа как се развиха нещата. Ден след като си взех джипчето имах планирана разходка до Трявна. Джипа беше пълен с багаж и дърпаше ремърке с две атевета, с тегло около 450кг. На отиване ми даде разход почти 16л газ( имаше повече настъпване и чести спирания) като бях заредил на бензиностанция Еко (дотогава си мислех, че имат чисти горива), после дозареждах на Лукойл и имаше коренна разлика във вървежа и в шума от двигателя (стана по-тих и вървеше по-добре). На връщане карахме спокойно, заредихме на някаква местна газстанция в Трявна, а после дозареждахме на Лукойл. Даде ми разход почти 13л. със същият товар. Но не ми държеше обороти на газ (това си го оправих по пътя) и имаше едно леко "замисляне" при подаване на газ. Обадих се на същите майстори и ми казаха, че при промяна на мястото на смесителя това нещо ще се оправи. Беше на гумената връзка след въздушния филтър, а го преместиха на гумената връзка пред колектора ( промениха и мястото на маркуча за празния ход, до колкото разбрах ). За първи път чувам така тихо, спокойно да работи колата на газ (имам я от началото на лятото), набира си хубаво, поддържа обороти. Забравих да пробвам дали пали на газ на студен двигател, но и това ще стане. Паленето на бензин става след около 5 - 6 секунди въртене на стартера ( без подаване на газ).

Обобщено какво беше решението:
      - смяна на комутатор
      - регулировка на клапани
      - центровка
      - промяна мястото на смесителя
      - смяна на бензиностанцията

Коментар

Първоначално публикуван от Spouk Преглед на мнение
        ... промениха и мястото на маркуча за празния ход, до колкото разбрах ...
        Дай една снимка да видим къде са "поднали" празния ход
        Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121128_131401.jpg
Прегледи:1
Размер:170.3 КБ
ID:5429421 Старият изпарител го оставиха на мястото му, защото гумената връзка била рязана там и не стигала, а така се затваря и изхода за свободния ход. Новото му място е върху колектора (пробиваха го).

Коментар

Първоначално публикуван от Spouk Преглед на мнение
            ...Старият изпарител...
            Това не е изпарител, но-о няма значение.
            Добре е станАло.
            Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Това за 5-6 секунди въртене за да запали на бензин ми се вижда лееееко нередовно. Даже и за на газ е много. на безнин трябва да си пали максимум на 3тия оборот на коляновия вал, то и на газ там някъде.
              Иначе смесителя сега си е точно на мястото. Май липсва един маркуч, ама нейсе
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ами и според мен е нередно да е така, но за майсторите е нормално, аз не мога да родя никаква идея. Това да е проблема. Според теб кой маркуч липсва (от къде до къде), за да го проверя ?

Коментар

А, не, не се трови с маркуча. Просто съм забелязал, че когато смесителя е близо до колектора, бачка по-добре, ако референтната страна е свързана до смесителя, а не към атмосферата. От там се появява въпросния маркуч - от точно преди "плочката" до страничната част на изпарителя. Е, ако на изпарителя не е предвиден такъв щуцер, това отпада. Не е нещо задължително.
                  Въпрос: ако е угасена на бензин и след това се пали пак на бензин - пак ли пали тегаво? Или само гогато е работила последно на газ?

Коментар

Ами този вариант не съм се сещал да го пробвам. Тази вечер ще я оставя на бензин и утре сутринта ще я видя. На изпарителя няма нищо друго предвидено, за закачане.

Коментар

Пробвай. Ако запали нормално, значи просто остава по малко газ в колекторите и дави мотора. Ако не ... абе виж какво ще стане, ще го измислим

Коментар

Значи след две сутрини опити изводът е, че и при двата варианта си пали еднакво (бензин - бензин; газ - бензин). Разликата идва от задържането на ключа. Тази сутрин държах ключа секунда - две и си запали, но пали след като пусна ключа. Докато държа ключа сигурно и за десет секунди няма да запали, а чак след като го пусна. Не знам от какво може да е, но не съм забелязал други смущения в двигателя при работа, така че - бял кахър.

Коментар

По-горе ти го казаха, казах ти го и аз като я гледах - тази бобина не е твоята. Намери абсолютно същата като оригиналната, със същия номер. Това не е Москвич, за да сложиш каква да е бобина.

Коментар

Или това, което казва Иван (най-вероятно), или аванса ти е на майна си райна, или имаш слаба връзка по клемите.

Коментар

Просто по време на въртенето на стартера не остава достатъчно ток нужен за силна искра на свещите.Според мен неправилна бобина.
                              Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                              Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                              "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Може наистина и бобина да е, защото като я вземах ми казаха само че е от сузуки. Със същата форма като оригиналната е. Разбира се, че искам колата ми да е перфектна, но в момента не ми се дават 80лв за нова бобина. Не усещам това да създава други проблеми и засега ще карам така, а пък ще чакаме по-добрите времена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X