Вече сигурно трета седмица го мисля тоя проблем и няма оправия. Да обясня - като взех Витарата, беше с предварение около 20 градуса, губеше обороти в движение и гаснеше, гаснеше когато правех маневри на ниски обороти и гърмеше, НО палеше нормално. По документи трябвало да бъде около 5-6 градуса това предварение, майстора го направи на 7-8. До тук добре - пазеше обороти, не гаснеше при маневри, НО в студените сутринти спря да пали, а през останалото време пали трудно (с много въртене на стартера, запалва чак като го пусна и трябва да подам гас, защото угасва). Има искра, не е от алармата, мирише на бензин. Двигателя е 1.6 16В пълна инжекция, с обикновенно газово. Сменил съм от както съм я взел - свещи, изпарител, маркуча между изпарителя и двигателя, гумената кихалка. Затова си мисля, че е от центровката, но някой ако има решение нека се изкаже. Ясно ми е, че това е 17 годишна кола и не мога да очаквам да работи като нова, но все пак си мисля че е нормално да пали в студените дни и да не гасне
.
Поздрави !

Поздрави !
Коментар