Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с двигател G16B

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с двигател G16B

Вече сигурно трета седмица го мисля тоя проблем и няма оправия. Да обясня - като взех Витарата, беше с предварение около 20 градуса, губеше обороти в движение и гаснеше, гаснеше когато правех маневри на ниски обороти и гърмеше, НО палеше нормално. По документи трябвало да бъде около 5-6 градуса това предварение, майстора го направи на 7-8. До тук добре - пазеше обороти, не гаснеше при маневри, НО в студените сутринти спря да пали, а през останалото време пали трудно (с много въртене на стартера, запалва чак като го пусна и трябва да подам гас, защото угасва). Има искра, не е от алармата, мирише на бензин. Двигателя е 1.6 16В пълна инжекция, с обикновенно газово. Сменил съм от както съм я взел - свещи, изпарител, маркуча между изпарителя и двигателя, гумената кихалка. Затова си мисля, че е от центровката, но някой ако има решение нека се изкаже. Ясно ми е, че това е 17 годишна кола и не мога да очаквам да работи като нова, но все пак си мисля че е нормално да пали в студените дни и да не гасне .

Поздрави !

От: Проблем с двигател G16B

Здравей!Ако ти се намира половин час виж си клапаните-0,20 на топъл мотор всички.Предварението на запалване е 5 градуса,плюс-минус един при 850 оборота на ниски.Успех!
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Да и аз мисля че колата има стегнати клапани.Ако е така направи ги сега и след 2-3 хиляди километра пак.
      878177589

Коментар

Първоначално публикуван от Spouk Преглед на мнение
        НО в студените сутринти спря да пали, а през останалото време пали трудно (с много въртене на стартера, запалва чак като го пусна и трябва да подам гас, защото угасва). Има искра, не е от алармата, мирише на бензин. Двигателя е 1.6 16В пълна инжекция, с обикновенно газово. Сменил съм от както съм я взел - свещи, изпарител, маркуча между изпарителя и двигателя, гумената кихалка.
        Поздрави !
        Все едно говориш за моята кола ... На газ работи нормално с изключение,че от време на време не държи добре обороти ама си върви добре.На бензин сутрин в топло време пали от втори,трети път а като стане -10 гр. със сигурност няма да запали!Когато работи на бензин се тресе цялата и при подаване на газ двигателят работи все едно на три цилиндъра

Ще следя темата с интерес!
        YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

То така се получава като караш само на газ

Коментар

Той така ако кара,може и някой инжектор да е позапушил.Особено щом я чува като на три цилиндъра

Коментар

четете по нагорте колеги
              878177589

Коментар

Ми коментира се четвърти пост.

Коментар

" Някой инжектор ", какво ще рече - дюзите ли ? Майсторът ги спомена, но ме спря единствено цената, за която щеше да ги изчисти. Клапаните, не знам кога последно са регулирани, но преди смяната на изпарителя и промяната на центровката си палеше нормално и вървеше (описъл съм го горе). Затова си мисля, че няма да е от тях, а изпитвам страх сам да си ги отварям и проверявам. Какви биха могли да са симптомите, ако е от клапани, освен трудното палене ? Колата пали трудно и на топъл и на студен двигател, ако има значение.

Коментар

Това е двигател който трябва да работи като часовник! Независимо от годините си! Газификацията си е извращение и може да промени малко нещата, но аз съм имал два такива, не помирисвали газ и ставаха за метрономи! Провери дали агренажа ти е зацепен правилно, иначе газаджиите са ти барали центровката, това е ясно - правят го за да работи нормално колата на газ.
                    Honda XL600LM, 1987
                    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Тия газаджиите едва ли ще направят по-голяма дивотия от това да настроят предварението на запалване,за да им работи на газ.(Мое мнение)Както предложих по-горе за клапаните-ми не е невъзможно да е от това,а и не е разход на средства.Особено при "японци" на газ процедурата е задължителна.Пък що се отнася до инжекторите,ми повечето диагностични апаратури "ги ловят",ако не работят правилно.Но винаги се започва с вкарване на двигателя в механично състояние по технически данни.Успех!

Коментар

Днес ми препоръчаха във Варна място, където да я направят (управляващият това място кара витара със същият дригател). Погледнаха го няколко човека, единия каза клапани, другия нарежда турския изпарител, третия се вайкаше и правеше центровка. Оставих я там, казаха че ще проверят компресията, ще мислят какво ще правят и ще ми се обадят да кажат какво трябва да се прави и да я почват ли. И те споменаха клапани. Ще чакам обаждане и ще пиша как се развиват нещата.

Коментар

Колега,тези майстори знаят ли че когато се прави центровката се слага мостче на куплунга на компа за да елиминираш компа!След като се нагласи на 8-9 градуса за гас се вади мостчето и това е!
                          Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                          Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                          "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Ами нямам си напредстава. Както споменах, шефът на сервиза (поне такъв разбрах, че е) има дългата база Витара със същият двигател и спомена, че са го ремонтирали и имал подобни проблеми. Явно вече са минали по този път.

Коментар

При подобни проблеми и голямо лутане за откриването, се оказа индукционна бобина.Това на буса ми -Каравел.Това че пали като пуснеш ключа ме кара да си мисля че и при теб искрата е слаба-като спре консумацията на стартера искрата се засилва.Гадното е че на око си излеждаше нормална, и за това последното което смених беше бобината. И си дойде празния ход и паленето при студено време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X