Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mирис на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mирис на бензин

Здравейте,От скоро сме с Витара 2.0 V6 , и напоследък забелязвам, че в гаража мирише доста на бензин. Започнах да я следя и се е случвало на няколко пъти след като е стояла часове наред навън, пак да мирише, като миризмата се усеща само отзад,С няколко думи ту мирише ту не.До момента съм гледал резервоара и той е наред.Моля за идеи къде и как да търся причината.Поздрави!
    Последно редактирано от Necrocannibalistic; 22-10-12, 11:35.

От: Mирис на бензин

Виж капачката на резервоара - да не е дефектирало клапанчето и да са го разпробили, ако е на ред, ще залягаш от долу. .Поздрави!
    Щирлиц вървеше по улицата и видя бояджия, който замазваше всички нецензурни думи по стените.
    “Аха, модератор“, помисли си Щирлиц !!!

Коментар

Прегледах я капачката и е наред, аз хубаво да залегна, но къде и как..П.С.Винаги, когато пиша тук, след като модераторите ми одобрят поста, подредбата на текста се губи, пунктуационната подредба също ))
      Последно редактирано от Necrocannibalistic; 22-10-12, 11:35.

Коментар

EVAP ?

Коментар

Ако не се лъжа EVAP е клапан за бензиновите пари, или нещо подобно, ако не се лъжа.Къде мога да го намеря, под калника ?

Коментар

Отдушника на резервоара - един маркуч,който тръгва почти от горната част на гърловината отива зад задната броня.Може там да е заровено кучето.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:EVAP_System_Overview_01.12.png
Прегледи:1
Размер:59.4 КБ
ID:5419221

Коментар

Първоначално публикуван от Necrocannibalistic Преглед на мнение
                Прегледах я капачката и е наред, аз хубаво да залегна, но къде и как..П.С.Винаги, когато пиша тук, след като модераторите ми одобрят поста, подредбата на текста се губи, пунктуационната подредба също ))
                Пробвай да пишеш с "отговори с цитат" Така ще се знае кого питаш или на кой отговаряш.
                Пиши след QUOTE]..........тук.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Пробвай да пишеш с "отговори с цитат" Така ще се знае кого питаш или на кой отговаряш.
                  Пиши след QUOTE]..........тук.

Колега @Necrocannibalistic , точно това бе проблема и при мен. Моята Витара не бе карана повече от 6 месеца преди да я закупя. Мириса на бензин и при мен бе отзад от към бронята. Проблема излезе в маркучите, които лежа върху резервоара (в тях имаше метални тръби). Подмяната на маркучите с нови реши проблема.

Успех!

Коментар

Re: Mирис на бензин

Благодаря на всички за помощ-а, уикенда ще проверя всичко, за което ме посъветвахте и ще пиша.

Коментар

От: Re: Mирис на бензин

хайде и аз да се намеся - при мен беше изгнила цялата гърловина . В интерес на истината я открих съвсем случайно, щото отдолу погледнато всички маркучи си бяха на местата.Проблема се реши с нова (от моргата , де!)
                      Успех в решаване на проблема!
                      Б. Бонев
                      0осем88две6шест71три

Коментар

Колега и при мен беше така и се оказаха 15 дупчици на разервоара да дъното

Коментар

При мен пък се оказа,че сълзи металната тръбичка ,която идва от филтъра след резервоара.

Коментар

Моята Витара (1,6 16V) също много мирише на бензин, но след като я запаля. Огледал съм я цялата и не мога да намеря от къде е проблема. Моля, ако някой знае да пише!

Коментар

Да използвам темата и да споделя какво ми се случи.От известно време резервоара ми прави налягане.На вакуум,а налягане и затова клапана на капачката не върши работа.Предполагам,че при сваляне и слагане на задната броня съм притиснал маркуча,който играе ролята на отдушник,а пък може и да има на края си нещо като клапан,който да се е скапал.Аз съм с карбуратор,а горивната помпа ми е външна електрическа(сменях глава и намерих такава от моно без извод за механичната помпа)Та това налягане ми правеше интересни номера - първо при работа на газ започна да връща бензин през маркуча за обратното гориво,който не знам защо тръгва от ускорителната попа.Та оттам ми влизаше бензин и започна да меси горивата.На високи обороти добре,ама на ниски двигателя се давеше и ауспуха ставаше черен.Преодолях проблема с еднопосочен клапан на обратното гориво.Първия налягането го скапа за един ден,наложи се да сложа такъв от дизел.Работи така дълго време,като периодично развивах капачката на резервоара да освободя налягането или пък я държах леко отвита и така се нормализираше всичко.Вчера, след кратък престой преди да потегля - мирише ми на бензин.Отварям капака и тънка струйка бензин ме опръска по лицето.Входния маркуч от резервоара не издържал на налягането(сигурно бензинджийката ми е стегнала здраво капачката и аз не съм обърнал внимание) намерило му слабо място,сцепил се леко и пръска тънко на около 50см.Развих капачката на резервоара и струйката спря.Нямах време за по-сериозни ремонти и направих първото което ми дойде на ум - изкормих гумената част на клапана на капачката и сега пропуска в двете посоки.Естествено скъсих и маркуча до скъсаното място.
                              Не знам дали при някой друг ще се появи подобен проблем,но все пак друго си е да знаете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X