Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на антифриз-Suzuki Grand Vitara 2,5 V6!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Загуба на антифриз-Suzuki Grand Vitara 2,5 V6!

Абе на мен трактора ми има подобни симптоми като го изюркам яко. Когато го угася започва да ври и се чува доста добре. Да не би нещо водната помпа да ти прави проблеми? Ремъка опънат ли е?

От неправилно монтиран изпарител не виждам как може да смуче въздух. Там може да създаде проблеми с парното, но не и да смуче въздух.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Днес майстора,на когото имам много вяра,закова и отсече-неработещо виско на перката на радиатора.Каза ,че при по-голямо натоварване на мотора(магистрала или баир или офроуд)не зацепва достатъчно силно виското на перката и съответно не може да се охлади достатъчно добре антифриза и от създалото се налягане избива в разширителния съд и от там излиза навън.При загрял мотор,но изгасен не трябвало да може да се върти лесно,а моето като го пробвам даже един оборот му правя като завъртя перката!Ако това е проблема ще пиша дали се е оправил като го сменя!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Абе на мен трактора ми има подобни симптоми като го изюркам яко. Когато го угася започва да ври и се чува доста добре. Да не би нещо водната помпа да ти прави проблеми? Ремъка опънат ли е?

От неправилно монтиран изпарител не виждам как може да смуче въздух. Там може да създаде проблеми с парното, но не и да смуче въздух.
        Не не е от изпарителя,иначе ако беше водна помпа при каране на магистралата от морето насам със 130-140 в продължение на 3ч без пауза,мисля че щеше да вдигне температура.

Коментар

Ако ще сменяш виското, направи една проба. Отвори старото, и го зацепи твърдо. Как-като го отвориш ще решиш, някой беше писал, че ставало с парче гума. Абе ще видиш там...
          Ако и с така зацепена перка пак прави същия номер-значи не е от там. Ама вече няма да имаш и това виско, та пак ще се наложи да купуваш друго.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

По добре да си направи пробата с "вестника" за виското.
            Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
            ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Ако приемем че вископерката е зле, трябва да загрява-на моето "буки" така стана.Щом изхвърля водата значи загрява.Следователно уреда или датчика те лъжат относно температурата.Ако перката е зле при мен колата загрява и почва да изхвъря даже на малки обороти на място като стрелката отива близко до лошата зона-червено.Аз го реших с вентилатор от Ситроен/слага се пред радиатора/ и датчик 87-92гр. и реле.Сега стрелката за температурата е винаги преди отвесното на уреда.На старите соц. коли много лесно се проверяваше уреда-кабела на датчика се дава на маса и уреда трябва да показва максимума например 120гр. или червено.Ако показва друго уреда не е верен.Ако показва 120гр. тогава датчика не е верен.Продължавай да питаш -няма нищо срамно.

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
                Днес майстора,на когото имам много вяра,закова и отсече-неработещо виско на перката на радиатора.Каза ,че при по-голямо натоварване на мотора(магистрала или баир или офроуд)не зацепва достатъчно силно виското на перката и съответно не може да се охлади достатъчно добре антифриза и от създалото се налягане избива в разширителния съд и от там излиза навън.!
                Не се връзва с това:

Иначе проблем със загряване на мотора нямам.Стрелката си е в нормата постоянно .
                Как ще се загрее антифриза повече /отколко повече/, като стрелката не ти показва.....

Ако виското не работи добре, стрелката ще иде.... и до сега да си го прецакал.
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Щом не работи виското сменяй го. От него както казват и колегите трябва да загрява и при градско сега в жегите. На мен ми се случваше в центъра по светофарите след 10 часа като спра и я угася се чуваше бълбукане в казанчето за няколко мин. След смяна на виското , в последствие и на радиатора нещата си дойдоха на мястото. Интересното е , че при бълбукаща кола стрелката на темп. си стои на мястото.
                  0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                    Щом не работи виското сменяй го. От него както казват и колегите трябва да загрява и при градско сега в жегите. На мен ми се случваше в центъра по светофарите след 10 часа като спра и я угася се чуваше бълбукане в казанчето за няколко мин. След смяна на виското , в последствие и на радиатора нещата си дойдоха на мястото. Интересното е , че при бълбукаща кола стрелката на темп. си стои на мястото.
                    Точно за това говоря,виското е при мене и трябва само да го монтирам и пак ще пиша.А в жегите карам на климатик,а неговата перка върти яко и тя е пред двата радиатора,освен това моето виско също върти,макар и на по-ниски от необходимите обороти;ето защо аз си обяснявам ,че колата не загрява,а изхвърля антифриза само при по-големи натоварвания!

Коментар

И при мен се случва същото,но само когато карам с включен климатик.Ако ,климатика не работи не се чува въпросното бълбукане.Не мога да си го обясня.

Коментар

Колеги,готово,смених го и проблема изчезна.Днес пътувах по Хемус и когато спрях на бензиностанцията всичко беше тип топ.Проблема се оказа заминало виско.Сега даже си чувам перката от време навреме като почне да фучи!

Коментар

Първоначално публикуван от apj Преглед на мнение
                          И при мен се случва същото,но само когато карам с включен климатик.Ако ,климатика не работи не се чува въпросното бълбукане.Не мога да си го обясня.
                          Сменял ли си перката на климатика ? Пробвай на място когато се включи дали не духа напред. Може да има и много насъбрал боклук м/у двата радиатора. Водния се сваля лесно и така може да ги почистиш и двата.
                          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Да, боклук има между радиаторите.Но защо ще загрява антифриза в разширителния съд.

Коментар

И при мен витарата ми губеше антифриз, без да има теч. Оказа се, че с времето металните предпазни капачки на блока са корозирали и таят без да има теч. В движение при загряване, поради увеличаване на налягането в охладителната система антифриза избивал през тях. В покой без налягане-няма нищо. Разбрах че е от там когато се наложи да сменям гарнитура. Единствения признак, който подсказваше това, беше характерната миризма на антифриз при отворен отсек на двигателното отделение...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X