Здравейте.Понеже коментираме със един колега а сме нямали нещастието да скъсаме ремък на Витара 1.6 моно 91-93,питам;какви щети нанася тази беля.Ако някои знае\а съм сигурен,че има знаещи\ нека сподели.Ще бъда благодарен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какви щети нанася при скъсване ангренажният ремък
Свий
X
-
От: Какви щети нанася ангренажен ремък.
Дано дае така.Благодаряти колега.Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнениеНа този двигател, а мисля и на 1.6 16v не удря клапани, при скъсване на ангренажа.Витара 1.6 моно.Самураи 1.3
Коментар
-
Няма вариант 16 клапанов мотор да не удари клапаните !!! Това е без никакви уговоркиПървоначално публикуван от maki449 Преглед на мнениеНа този двигател, а мисля и на 1.6 16v не удря клапани, при скъсване на ангренажа.ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
Като си разпарчетосвах мотора 1.6 16V ми направи впечатление, че буталата имат по 4 легла на челата - т.е. не би трябвало да има проблеми при скъсване на ремъка!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
-
Да имат легла защото ако ги няма ще удари и при здрав ремък, този мотор имаше легла на буталата, резултата се вижда, три счупени клапана останалите криви до единПървоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеКато си разпарчетосвах мотора 1.6 16V ми направи впечатление, че буталата имат по 4 легла на челата - т.е. не би трябвало да има проблеми при скъсване на ремъка!Последно редактирано от auto_marin; 18-06-12, 13:56.ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
А знае ли някой едназначно и сигурно (само от любопитство) конкретни защитени двигатели?А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Според няколко случая на колеги от форума с превъртяла ролка на коляновия вал например - ферозовия двигател не удря клапани. Едновалка, 16 клапана. До колкото помня няма легла в буталата.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Много са тези дето не правят проблем, но трябва конкретно да си познаваш колата защото има и изключения, например опелския 8 клапанов мотор 1.4 почти винаги дава ядове като отиде ремъка, най добре да не се разчита на защити а да се обслужва навремеОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
Аз го късам вече два пъти,и нема ни един удар на клапан!Щом е без никакви уговорки какво правиме?Двигателя е Сузуки 1.6,16 клапана,2002 год,и сега какво?Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнениеНяма вариант 16 клапанов мотор да не удари клапаните !!! Това е без никакви уговоркиИво (таксито) Андреев
0988 91 80 50
Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та
Коментар
-
Да се обоснова, за да е по-ясно откъде знам за Витарата .....Няма вариант 16 клапанов мотор да не удари клапаните !!! Това е без никакви уговорки
При поставяне на буталата в ГМТ, откачам ангренажа и превъртам с ключ разпределителния вал на 360* - осезаемо подпиране няма. Но..., мой познат изрони зъбите на ремъка от замръзнала в. помпа - сменихме я, нов ремък с ролка, ...СТАРТ - няма никой.
По веригата, по веригата, свалихме главата - 11 клапана криви
, викам - не може да бъде !
Причината > повечето легла на клапаните в буталата бяха пълни, къде повече, къде по-малко с дебел нагар......
Силата е нищо без контрол.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар