Здравейте.Понеже коментираме със един колега а сме нямали нещастието да скъсаме ремък на Витара 1.6 моно 91-93,питам;какви щети нанася тази беля.Ако някои знае\а съм сигурен,че има знаещи\ нека сподели.Ще бъда благодарен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какви щети нанася при скъсване ангренажният ремък
Свий
X
-
От: Какви щети нанася ангренажен ремък.
Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнениеНа този двигател, а мисля и на 1.6 16v не удря клапани, при скъсване на ангренажа.Витара 1.6 моно.Самураи 1.3
Коментар
-
Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнениеНа този двигател, а мисля и на 1.6 16v не удря клапани, при скъсване на ангренажа.ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
Като си разпарчетосвах мотора 1.6 16V ми направи впечатление, че буталата имат по 4 легла на челата - т.е. не би трябвало да има проблеми при скъсване на ремъка!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеКато си разпарчетосвах мотора 1.6 16V ми направи впечатление, че буталата имат по 4 легла на челата - т.е. не би трябвало да има проблеми при скъсване на ремъка!Последно редактирано от auto_marin; 18-06-12, 12:56.ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
А знае ли някой едназначно и сигурно (само от любопитство) конкретни защитени двигатели?А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Според няколко случая на колеги от форума с превъртяла ролка на коляновия вал например - ферозовия двигател не удря клапани. Едновалка, 16 клапана. До колкото помня няма легла в буталата.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Много са тези дето не правят проблем, но трябва конкретно да си познаваш колата защото има и изключения, например опелския 8 клапанов мотор 1.4 почти винаги дава ядове като отиде ремъка, най добре да не се разчита на защити а да се обслужва навремеОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнениеНяма вариант 16 клапанов мотор да не удари клапаните !!! Това е без никакви уговоркиИво (таксито) Андреев
0988 91 80 50
Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та
Коментар
-
Няма вариант 16 клапанов мотор да не удари клапаните !!! Това е без никакви уговорки
При поставяне на буталата в ГМТ, откачам ангренажа и превъртам с ключ разпределителния вал на 360* - осезаемо подпиране няма. Но..., мой познат изрони зъбите на ремъка от замръзнала в. помпа - сменихме я, нов ремък с ролка, ...СТАРТ - няма никой.
По веригата, по веригата, свалихме главата - 11 клапана криви, викам - не може да бъде !
Причината > повечето легла на клапаните в буталата бяха пълни, къде повече, къде по-малко с дебел нагар......Силата е нищо без контрол.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар