Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви щети нанася при скъсване ангренажният ремък

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви щети нанася при скъсване ангренажният ремък

Здравейте.Понеже коментираме със един колега а сме нямали нещастието да скъсаме ремък на Витара 1.6 моно 91-93,питам;какви щети нанася тази беля.Ако някои знае\а съм сигурен,че има знаещи\ нека сподели.Ще бъда благодарен.
    Витара 1.6 моно.Самураи 1.3

От: Какви щети нанася ангренажен ремък.

Витара 1.6 моно 91-93
    На този двигател, а мисля и на 1.6 16v не удря клапани, при скъсване на ангренажа.
    Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
      На този двигател, а мисля и на 1.6 16v не удря клапани, при скъсване на ангренажа.
      Дано дае така.Благодаряти колега.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
        Няма вариант 16 клапанов мотор да не удари клапаните !!! Това е без никакви уговорки
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

8v не удря за 16v немога да дам мнение
          Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
          Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Днеска взех,че го смених/ремък и ролка/.Благодаря за инфото.

Коментар

Като си разпарчетосвах мотора 1.6 16V ми направи впечатление, че буталата имат по 4 легла на челата - т.е. не би трябвало да има проблеми при скъсване на ремъка!
              Honda XL600LM, 1987
              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
              Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                Като си разпарчетосвах мотора 1.6 16V ми направи впечатление, че буталата имат по 4 легла на челата - т.е. не би трябвало да има проблеми при скъсване на ремъка!
                Да имат легла защото ако ги няма ще удари и при здрав ремък, този мотор имаше легла на буталата, резултата се вижда, три счупени клапана останалите криви до един Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0975.jpg
Прегледи:1
Размер:125.6 КБ
ID:5384318
                Последно редактирано от auto_marin; 18-06-12, 12:56.

Коментар

А знае ли някой едназначно и сигурно (само от любопитство) конкретни защитени двигатели?
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Според няколко случая на колеги от форума с превъртяла ролка на коляновия вал например - ферозовия двигател не удря клапани. Едновалка, 16 клапана. До колкото помня няма легла в буталата.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много са тези дето не правят проблем, но трябва конкретно да си познаваш колата защото има и изключения, например опелския 8 клапанов мотор 1.4 почти винаги дава ядове като отиде ремъка, най добре да не се разчита на защити а да се обслужва навреме

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                        Няма вариант 16 клапанов мотор да не удари клапаните !!! Това е без никакви уговорки
                        Аз го късам вече два пъти,и нема ни един удар на клапан!Щом е без никакви уговорки какво правиме?Двигателя е Сузуки 1.6,16 клапана,2002 год,и сега какво?
                        Иво (таксито) Андреев
                        0988 91 80 50
                        Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Да се обоснова, за да е по-ясно откъде знам за Витарата .....
                          При поставяне на буталата в ГМТ, откачам ангренажа и превъртам с ключ разпределителния вал на 360* - осезаемо подпиране няма. Но..., мой познат изрони зъбите на ремъка от замръзнала в. помпа - сменихме я, нов ремък с ролка, ...СТАРТ - няма никой.
                          По веригата, по веригата, свалихме главата - 11 клапана криви , викам - не може да бъде !
                          Причината > повечето легла на клапаните в буталата бяха пълни, къде повече, къде по-малко с дебел нагар......
                          Силата е нищо без контрол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X