Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се похваля и аз с по-рядък модел на Джимни.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да се похваля и аз с по-рядък модел на Джимни.

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
    Да му се радваш дълго.Честито!
    С какъв двигател е ? На кого производство?
    1.5 дизел. Производство на Рено

ето инфо за него:

http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_K-Type_engine

Иначе този модел се е правил до 2010 г. от Сантана Мотърс в Испания. Те са правили кабриолетите и дизеловите версии на Джимни.

Коментар

Честито и от мен колега!

Точно тази машинка ще ти носи страшно много удоволствие! Изборът ти на двигател е възможно най-подходящия! Карай си го със здраве и много безаварийни километри ти желая!
      Сузуки Джимни 1.3 2001 г 82 hp

0888 20 93 63

Коментар

Първоначално публикуван от SEA_WOLF Преглед на мнение
        Честито и от мен колега!

Точно тази машинка ще ти носи страшно много удоволствие! Изборът ти на двигател е възможно най-подходящия! Карай си го със здраве и много безаварийни километри ти желая!
        Здравей Колега,

благодаря за пожеланията. Аз ти следя темата и като попрежаля малко Джимнито ще се захвана с нещо подобно на твоето начинание.

Като го поожуля още повече, ще се започна с модификации и може да те запитам за консултация.

Иначе се радвам, че си ми драснал по темата.

Поздрави!

Коментар

Ще използвам един тийнейджърски термин - този уикенд изкачих два "ъндърграунд" върха в Родопите.

Поставил съм си за цел да покоря основните двехилядници на Родопите като те са:

1. Голям Перелик - 2191 м. в рида Мурсалица - има военна база на него и реално не може да се изкачи. Между другото има и път до него - за военните. Качвал съм го през 1999 г от с. Солища и си бе сериозна денивелация.

2. Голяма Сюткя 2186 м. в рида Сютка(част от Баташка планина) - само той ми остава и му се точа за следващите седмици.

3. Голям Персенк - 2091 м. в рида Чернатица - горист връх като няма табели или пътеки. Накрая трябва да се върви през гората.

Преходът е от хижа Скални мостове като се хваща маркираната пътека за хижа Персенк. Добре е да се ходи с GPS, защото няма видимост по билото, за да знаеш накъде да се качиш. Стига се до една седловина обградена от гора и само по спомен от картата, че се намира между Голям и Малък Персенк, а големият се намира южно, хванах наляво и естествено уцелих . Седловината се казва Мезаргидик и се завива наляво в посока хижа Изгрев. След 400-500 м. се хваща Римския път и след 300 м. видях в едни боровинки някаква пътечка надясно и нагоре, която после естествено се загуби. Хубавото бе, че гората оредяваше и имах изглед на север и запад. Веднага се ориентирах по ридовете - на север познах вр. Модър и Малък Персенк. Бях вече 100 % сигурен, че съм на правилното място и след малко намерих пирамидата.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Goljam_Persenk1.jpg
Прегледи:1
Размер:199.4 КБ
ID:5391885

Име:Goljam_Persenk2.jpg
Размер:184.3 КБ
ID:5391886

4. Баташки Снежник - 2082 м. от Баташка планина - него го изкачих с Нивата през август 2011 г.

Беше си направо подигравка с моите катерачески разбирания , но исках да пробвам докъде ще стигне Нивата.
          Срам ме е от себе си, но някой път ще се върна да си го изкача изцяло пеша .
          Така или иначе, там си намерих хубави местенца за бране на боровинки, манатарки и пачи крак като пообиколих околните гори, за да отбия номера, че съм се катерил с джипка. Най-лесно се качва от пътя Нова махала - Девин. Добре е горските да ви упътят, но реално се катери по горски път отиващ към изворите на река Гашня. Отбиването се намира след гледката над с. Фотиново. Минават се още 3-4 километра, пътят се спуска вдясно към едно дере на река, така наричаната Гашня има мост и вдясно преди него има знак забранено влизането. Точно това е пътят, като горските ми казаха, че с Нивата няма да имам проблеми и мога да продължа нагоре.

Име:Batashki_snejnik1.jpg
Размер:250.4 КБ
ID:5391887

Име:Batashki_snejnik2.jpg
Размер:112.7 КБ
ID:5391888

5. Преспа - 2000 м. в рида Преспа - много лесен за качване връх особено ако ползваш джипка.

Само 15на минути изкачване в гората, тъй като има горски път, който започва от х. Свобода и подсича върха. Няма пътека, няма маркировка, няма и гледка. Всъщност вижда се само на юг към село Стърница.

Име:Prespa1.jpg
Размер:266.7 КБ
ID:5391889

Име:Prespa2.jpg
Размер:148.6 КБ
ID:5391890

Име:Prespa_zad_men.jpg
Размер:140.0 КБ
ID:5391891 вр. Преспа зад мен от стълбите на Енихан баба теке.

Естествено Джимнито ме водеше до изходния пункт за катерене на върхове с номер 4 и 5.

Все пак ако някой се заинтересува мога да му помогна по-подробно с маршрутите.

Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X