Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос съединител

Здравейте колеги,предстои ми смяна на съединител.Та реших да се допитам каква марка да избера, да е нещо което се е доказало с времето.

От: Въпрос съединител

Без да си написал за каква марка кола модел двигател няма кой да ти помогне .Може само да гадаем
    Suzuki Samurai 420i

Коментар

izvinete za kirilicata,1.6 8v 92god Suzuki Vitara

Коментар

Хубаво е при смяна на съединителя да занесеш маховика на плосък шлайф.Аз лично така ги сменям,защото диаметъра на феродовия диск е малък и често се вкопава в маховика.Така гарантираш по-добра работа и ресурс на съединителя.По спомени читав комплект-феродов диск,притискателен диск и лагер, е около 250лв.Има и по евтини вариянти,но като им гледам качеството,ще са консуматив на 2 смени на маслото...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Не пробвай с евтиния вариант!!! При мен не можа и година да изкара.Сега съм с някакъв японски/не му помня името/ 215мм/нормалния е 200мм/ няма никакви проблеми до сега .Мисля някъде 330лв ми излезе без труда.

П.П. Витарата ми е 1,6 8кл 1992г
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Колега, ако ще караш оффроад не се замисляй и слагай керамиченл Аз карам с такъв и съм много доволен. Трудничко се свиква с него, ама си струва - голям ресурс, бързо състезателно зацепване и няма мирис на изгоряло в купето ти
            Сузуки Джимни 1.3 2001 г 82 hp

0888 20 93 63

Коментар

Има много хубави усилени на EXEDY ,карах старата Витара с такъв 3 години само хард и нямаше грижи....даже се е палил нито веднъж!
              Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Сега купувам valeo мисля за 16-16v 1995г и ми искат 380 лева

Коментар

Скъпичко ми се струва.От къде си,колега?
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от batikoko Преглед на мнение
                    Сега купувам valeo мисля за 16-16v 1995г и ми искат 380 лева
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=43470 Аз останах изненадан от отстъпката!
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=43470 Аз останах изненадан от отстъпката!
                      И аз......а после и от времето за което свърши, по малко от година и около 7-8хиляди км. Успех с евтенията.
                      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Живко, ако си взел от евтините части-нормално е. Колегата с темата казва, че предлага части на доста производители, и маркови, и не толкова. Кой колкото пари може да загроби...

@ Стоян-не знам как е обяснена отстъпката, но да не е като моя търговец(от когото си пазаря части за моите машини)-преди 20 дни купувах радиатор за камиончето. Питах го за цена, онзи се обади след половин час и ми вика-струва 220 лева, ама на теб ти правя отстъпка, и го вземаш за 160.
                        Малко се позасмях наум, щото бях питал и по другите магазини, и те ми казаха почти същата цена. Е, при моя човек си беше най-евтино(все пак съм му постоянен), ама с разлика от 5-10 лева. Което си е съвсем нормално де, не недоволствам.
                        Ненормалното е общото високо ниво на цените на авточастите, ама това е друга тема.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Питах във верига магазини за авточасти и цените се въртяха около 260лв комплекта. После питах автора на конкретната тема и цената е 180лв за Valeo(което по горе някой споменава, че му искат 380) с лагер Ашика.
                          Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                          И аз......а после и от времето за което свърши, по малко от година и около 7-8хиляди км. Успех с евтенията.
                          Живко, можеше да споменеш какъв си сложил и след като е съвршил и какъв друг си сложил и той колко е изкарал. При джип, който се ползва предимно за офроуд(както май е при теб) живота на съединителя е доста относителен...

Лично за мен покупка от форума е един вид покупка с гаранция!
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                            Колега, щом си имал проблем, защо не ми писа или не се обади? Всяка част може да даде дефект, но аз не бягам от отговорност и гаранция за това, което продавам.
                            Съжалявам за случилото се, но наистина трябваше да се свържеш с мен и да кажеш какъв е проблема и евентуално да ми изпратиш съединителя, за да ти го сменя.
                            http://www.nakladkibg.com
                            накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                              При джип, който се ползва предимно за офроуд(както май е при теб) живота на съединителя е доста относителен...
                              Това в цитата се отнася към Живко, но искам да кажа моето мнение по отношение на джип който се кара предимно офф, и съединителя му.

Става въпрос за моята витара разбира се.
                              Преди може би година Цецо(gen4) идва да му сменяме съединителя, че на Трявна го бил изтормозил и бая замирисал. Смених го, а след време и моя съединител започна да ми прави проблеми. Като си говорихме с него-обеща да ми даде неговия стария да го сложа, пък колкото изкара. Даде го(а с него и други неща-подарък, за което съм му благодарен), и го монтирах на моята машинка. Досега си карам с този съединител, и нямам никакви проблеми, А витарата я карам само офф. Няма вид за нормално каране...

И на двата съединителя проблема беше влязла кал и треви и сламки в притискателния диск. Поради което не може да се осъществи добро притискане на феродовия, а оттам и буксуване на възела като цяло. След почистване(с чук и много тръскане и блъскане)-и двата съединителя започнаха да си вършат работата перфектно.

Да кажа, че доста често се случва да усещам миризмата на горещо феродо... И не е от спирачките
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X