Здравейте колеги,предстои ми смяна на съединител.Та реших да се допитам каква марка да избера, да е нещо което се е доказало с времето.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос съединител
Свий
X
-
От: Въпрос съединител
Хубаво е при смяна на съединителя да занесеш маховика на плосък шлайф.Аз лично така ги сменям,защото диаметъра на феродовия диск е малък и често се вкопава в маховика.Така гарантираш по-добра работа и ресурс на съединителя.По спомени читав комплект-феродов диск,притискателен диск и лагер, е около 250лв.Има и по евтини вариянти,но като им гледам качеството,ще са консуматив на 2 смени на маслото...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Не пробвай с евтиния вариант!!! При мен не можа и година да изкара.Сега съм с някакъв японски/не му помня името/ 215мм/нормалния е 200мм/ няма никакви проблеми до сега .Мисля някъде 330лв ми излезе без труда.
П.П. Витарата ми е 1,6 8кл 1992гне ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Колега, ако ще караш оффроад не се замисляй и слагай керамиченл Аз карам с такъв и съм много доволен. Трудничко се свиква с него, ама си струва - голям ресурс, бързо състезателно зацепване и няма мирис на изгоряло в купето тиСузуки Джимни 1.3 2001 г 82 hp
0888 20 93 63
Коментар
-
Първоначално публикуван от batikoko Преглед на мнениеСега купувам valeo мисля за 16-16v 1995г и ми искат 380 левао 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнениеhttp://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=43470 Аз останах изненадан от отстъпката!, по малко от година и около 7-8хиляди км. Успех с евтенията
.
не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Живко, ако си взел от евтините части-нормално е. Колегата с темата казва, че предлага части на доста производители, и маркови, и не толкова. Кой колкото пари може да загроби...
@ Стоян-не знам как е обяснена отстъпката, но да не е като моя търговец(от когото си пазаря части за моите машини)-преди 20 дни купувах радиатор за камиончето. Питах го за цена, онзи се обади след половин час и ми вика-струва 220 лева, ама на теб ти правя отстъпка, и го вземаш за 160.
Малко се позасмях наум, щото бях питал и по другите магазини, и те ми казаха почти същата цена. Е, при моя човек си беше най-евтино(все пак съм му постоянен), ама с разлика от 5-10 лева. Което си е съвсем нормално де, не недоволствам.
Ненормалното е общото високо ниво на цените на авточастите, ама това е друга тема.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Питах във верига магазини за авточасти и цените се въртяха около 260лв комплекта. После питах автора на конкретната тема и цената е 180лв за Valeo(което по горе някой споменава, че му искат 380) с лагер Ашика.
Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнениеИ аз......а после и от времето за което свърши, по малко от година и около 7-8хиляди км. Успех с евтенията
.
Лично за мен покупка от форума е един вид покупка с гаранция!о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнениеИ аз......а после и от времето за което свърши, по малко от година и около 7-8хиляди км. Успех с евтенията
.
Съжалявам за случилото се, но наистина трябваше да се свържеш с мен и да кажеш какъв е проблема и евентуално да ми изпратиш съединителя, за да ти го сменя.
Коментар
-
Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнениеПри джип, който се ползва предимно за офроуд(както май е при теб) живота на съединителя е доста относителен...
Става въпрос за моята витара разбира се.
Преди може би година Цецо(gen4) идва да му сменяме съединителя, че на Трявна го бил изтормозил и бая замирисал. Смених го, а след време и моя съединител започна да ми прави проблеми. Като си говорихме с него-обеща да ми даде неговия стария да го сложа, пък колкото изкара. Даде го(а с него и други неща-подарък, за което съм му благодарен), и го монтирах на моята машинка. Досега си карам с този съединител, и нямам никакви проблеми, А витарата я карам само офф. Няма вид за нормално каране...
И на двата съединителя проблема беше влязла кал и треви и сламки в притискателния диск. Поради което не може да се осъществи добро притискане на феродовия, а оттам и буксуване на възела като цяло. След почистване(с чук и много тръскане и блъскане)-и двата съединителя започнаха да си вършат работата перфектно.
Да кажа, че доста често се случва да усещам миризмата на горещо феродо... И не е от спирачкитеИма ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар