Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Витара за сняг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гуми за Витара за сняг

Понеже темата е за гуми за сняг, и се коментират гуми, които не са зимни, да споделя и аз впечатления: АТ не са най-добрия вариант. Карам с Lassa Competus 215/80/15, DOT 0211, и си мислех, че зимата ще е добре/меки са, имат някакви ламели/ , но не е! На неотъпкан сняг/докато не легне на шасито/ се справят сравнително успешно, подобно е и на разровени, с незамръзнали коловози/както е в момента/ улици. Вляза ли обаче в отъпкан коловоз - съм като шейна, няма спиране! Та за другата зима твърдо ще "се обуя" в чисто зимна гума. Поздрави!
    "Make love, not war!"

Коментар

Всичко зависи къде ще си караш джипа зимата.
      Ако ще ходиш често по горски неутъпкани пътища с дълбок сняг, то компромисът да караш зимата с МТ гуми може да е добър. Просто много трябва да внимаваш докато стигнеш до "по черно".
      Но ако няма да правиш зимни разходки по черно, то е по-добре да сложиш зимни гуми (за асфалт).
      А ако нямаш пари за 2 комплекта гуми, отиваш на друг компромис.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от xempirex Преглед на мнение
        Според мен всички до тук пропуснахме да споменем нещо много важно, а именно - налягането в гумите. Заради едно паджеро с кобри на 2.2 замалко да прекараме бъдни вечер в гората.
        Колегаааа, не си чел внимателно по-предните мнения.

Коментар

В момента съм с кобри 195R15 и от лично впечатление, гумите не са лоши за сняг зависи от това каква е дълбочината му до 40-50 см. няма проблем с проходимоста. А от там нагоре е добре да има и една лопата за кураж. Един голям минус на лед и заледен сняг пързалят,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3253.jpg
Прегледи:1
Размер:133.5 КБ
ID:5345782 но с ниска скорост няма проблем.

Коментар

Здравеите, колеги за не отапкан сняг мисля ,че по добро от тракторките няма.Но за лед и страничен наклон не се претставят мн. добре

Коментар

Първоначално публикуван от vkita Преглед на мнение
              В момента съм с кобри 195R15 и от лично впечатление, гумите не са лоши за сняг зависи от това каква е дълбочината му до 40-50 см. няма проблем с проходимоста. А от там нагоре е добре да има и една лопата за кураж. Един голям минус на лед и заледен сняг пързалят,[ATTACH=CONFIG]416465[/ATTACH] но с ниска скорост няма проблем.
              Искам да съм там като караш без проблем в 50 см сняг с тези гуми.Говоря за размера не за марката
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

И аз като Джаксан-искам да видя как вървят в 50 см сняг гуми 195...
                На снимката дадена от колегата снега не е повече от 30 см. Което не е проблем за никой джип.
                Все пак си зависи и от снега де. едно е да се кара в прясно навалял пухкав сняг, друго е в такъв който е грян от слънце амнайсет дни, и от вчера е започнало сериозно затопляне... А набития сняг от навяване е съвсем друга песен...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                  Искам да съм там като караш без проблем в 50 см сняг с тези гуми.Говоря за размера не за марката
                  Живко,ако снегът е пресен и пухкав на равен терен е възможно.
                  Друг е въпроса,че снега на снимката е около 30-35см.
                  Ето горе долу как е на 40-45см. пресен сняг...,движение напред има,на 2-ра бавна с всичката газ.
                  Гумите са 72см.,изпуснати на 1атм.
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                    А и марката е трагична.
                    Във вторник си направих един експеримент. На една площадка девствен сняг, равно, измерени 60 см, гуми зимни BF 215/75 15, един метър напред три назад, успях да дръпна един тигел (прав) 10 м (с триста мъки). Направи ми впечатление, че смачканият сняг под гумите беше 10 см. Кобрите щяха да са изровили тези 10 см до асфалт. Това е един от плюсовете на зимната гума.
                    По мои наблюдения, 40 см е лимитът на моята Витара за спокойно каране off (баири, маневри, коловози) с елементи на удоволствие. По нагоре е мъка
                    Последно редактирано от Niki 76; 09-02-12, 09:25.
                    Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Благодаря на всички за мнението им.Кобрите се представят добре на кал, обаче на снега при превъртане изкопват веднага ямички и ги залеждат , и после няма тръгване без лопата.Един приятел с Хонда СRV със зимни гуми върви много добре,макар че Хондата не е за къра , а е шосеен джип.Кажете защо?

Коментар

Първоначално публикуван от georginedev Преглед на мнение
                        ... върви много добре,макар че Хондата не е за къра , а е шосеен джип.Кажете защо?
                        Къде върви много добре, "из къра" или на пътя (не ти разбирам въпроса)?
                        Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

''Не е за къра''т.е. -не е за полето
                          888946938

Коментар

из къра върви много добре

Коментар

Сложи едни медведи и ще видиш, че той не върви добре. Единствения недостък е, че като се закопаш с тях имаш един час гребане с лопата или трактор .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от georginedev Преглед на мнение
                                Благодаря на всички за мнението им.Кобрите се представят добре на кал, обаче на снега при превъртане изкопват веднага ямички и ги залеждат , и после няма тръгване без лопата.Един приятел с Хонда СRV със зимни гуми върви много добре,макар че Хондата не е за къра , а е шосеен джип.Кажете защо?
                                Щото е Хонда !!!
                                ...мисля, че междуосовото и разпределението на тежестта също си казва думата. А ако знае как и кога да си задейства и задния диф без да превърта като луд ролята на гумите (малко) намалява. ..но малко
                                Grand Vitara 2L 140hp. 2006
                                LZ2BTK
                                AB+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X