Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прераждането на "Райо" в лицето на "Бледоликия"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прераждането на "Райо" в лицето на "Бледоликия"

Такааа та значи след инцидента с "Райо" след 40 дни той възкръсна и се прероди в "Бледоликия". Конкретно Сузуки Сантана 1994 година 1.3 къса база кабрио. Вече с опит и отъпкана пътека ще се опитам да направя "бледоликия" машината която би трябвало да бъде без грешките допуснати от преди
    Като за начало замяна на мотора 1.3то с 1,6 и монтаж на хидравлика на волана. Следва окачването, гуми с джанти и клетката. Като се има на в предвид зимния сезон смятам да сложа само мотора и хидравликата, а като се пролет пукне ще се довърши започнатото. Поне вече съм наясно какъв размер гуми ще купя и какви джанти а именно 235/85/16 и джанти с ет-40 новички от кашон. А и забравих за бавните дифове 5,12. Снимки ще пусна тези дни че съм се захванал с мотора и хидравликата защото искам да ида за събора с джипа.
    За хората които искат 1.6 от витара на самурай да имат на из предвид, съединителя идва на моменти слабичък и намирисва чат пат. Аз реших да пробвам с притискател от голф, феродов диск от витара и маховик от самурай. Утре чакам да ми дойде притискателния диск след модификациите за да стане на самурайския маховик и след тестовете ще пиша дали си заслужава. Като идеята е да се мине от 190мм феродов диск на 200мм. Общо взето това съм замислил да му се случи на "бледоликия". Ще пусна и една две снимки на трансплантацията на мотора и хидравликата.
    Следва продължение.......
    „глупава глава на краката почивка не дава”

От: Прераждането на "Райо" в лицето на "Бледоликия"

Днес по-оправих малко нещата и всичко лека полека взе да си идва на мястото. Направих новата стойка за хидравличната помпа, преправих маслопровода, преди няколко дни махнах резервоара и мушнахме 50литра бутилка за газ прилежно хваната с ленти за метанова бутилка. Като размери бутилката е 70 см дълга и 31см в диаметър пасва добре и е на височината на резервоара оригинално. Като вариант има да се сложи и 40 литрова която би трябвало да е 60 см дълга и тогава гърнето няма да пречи но на мен такава ми изпадна и нея сложих. Махнах тръбите за бензина и на тяхно място прекарах газовата тръба, а зарядното за газта монтирах на мястото за зареждането на бензин.
    За момента е това.....
    Чака си новото-старо сърце
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:820.JPG
Прегледи:1
Размер:285.0 КБ
ID:5341125 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:817.jpg
Размер:150.7 КБ
ID:5341139Натиснете снимката за да я уголемите

Име:821.JPG
Прегледи:2
Размер:273.4 КБ
ID:5341126 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:822.JPG
Размер:328.5 КБ
ID:5341127

Сега и малко снимки по техническата част
    Двг G16A вече модерно с хидравлика

Име:811.JPG
Размер:269.3 КБ
ID:5341133 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:812.JPG
Размер:312.1 КБ
ID:5341134 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:814.jpg
Размер:74.7 КБ
ID:5341136 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:815.JPG
Размер:253.9 КБ
ID:5341137 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:816.jpg
Размер:151.3 КБ
ID:5341138

Като се има на в предвид че ще се променя окачването на пролет реших да преправя маслопровода и картера зада мога да пусна мотора в коша без да опира картера в моста и речено сторено

Име:818.jpg
Размер:143.2 КБ
ID:5341140 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:819.jpg
Размер:189.0 КБ
ID:5341141

За сега е това като има нещо ново ще споделям пак ако някой има въпроси да пита. Телефона ми е в подписа
    Прикачени файлове

Коментар

E това е подозирам в скоро време два големи бледолики Самурайски войни и един чернокож да има за цвят.Браво Гоше това е машината вярвам Райо гледа от горе и се радва за теб и новата ти дружка,още повече част от него тупти в бледоликия.
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

Re: Прераждането на "Райо" в лицето на "Бледоликия"

Давай смело и сподели как е с новия съединител като го направиш.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

Джипа беше успешно събран ама на 50 %
          Хидравликата е голяма благинка ако съм знаел по рано да си бях купил не да се набирам на волана. Съединителя буксува - евентуално след шлайфането е станала цялата беля предстои сваляне на скорости и мерене и шлайф на маховика където се слага притискателя.
          Двигателния отсег стана като на БМВ 7-ма серия наблъскано доста но какво да се прави. Понеже пуснах мотора к-т с помпата малко опираше по време на монтажа на мотора но всичко после си дойде на място. Утре ще сваля скоростите пък да видим какво ще измисля

Коментар

Добър вечер от мен отново
            Миналия ден установих каква грешка съм допуснал с пустия му притискателен диск от пустия му голф3. Свалях пак скорости и направих замерване между оригиналния самурайски и голфов притискател и се оказа че има разлика в дълбочината с 2,6мм. Отнех от маховика 3мм и сега всичко си дойде на мястото но докато открия топлата вода ................
            Та в крайна сметка на сузуки самурай може да се сложи феродов диск от сузуки витара 200мм и притискателен диск от VW Golf 3 с леки преработки. Използваната марка на феродовия диск е Exide и притискателен диск на Sachs.

Следваща стъпка са новите диференциали и окачването

Следва продължение................. (почти на пролет)

Коментар

Такааа .........
              Пролетта пукна ама ние НЕ
              Та през така студените зимно-пролетни дни се ядосах на старите си елементи от запалителната система и съответно от USA си поръчах нови кабели и нови свещи с марка NGK. Като си знаех за 30 и кусур дните за доставка ама си заслужаваше чакането и днес получих така чаканите кабели и свещи

Име:DSC00970.jpg
Размер:131.7 КБ
ID:5367075

Преди месец купих и нов палец к-т с дистрибуторна капачка с марка Denso и вече знам че скоро няма да имам ядове по запалването.
              За момента със старите елементи съм докарал разхода средно 10/100 в града газ което за мен е супер.
              На Старозагорската среща се сдобих с така мечтаните бавни дифове а именно 5.12 - 1, и реших така или иначе ще разглабям мостовете да взема да направя отзад освободени полувалове че да е на едно всичко. Речено сторено и тук искам да благодаря на Славин за помоща и информацията която ми даваше по всяко време относно този мой проект, а също така и на Калаша който ме свърза с майстора който помага на Пловдивската група относно зъбонарязване, термични обработки и така нататък. На бързо от репетирах махането на задните барабани и при стругаря направих 2 фланеца на които да закача предните главини

Име:DSC00967.jpg
Размер:128.5 КБ
ID:5367076

До тук всичко ОК но така или иначе слагам предни главини отзад та ги сложих к-т с дисковете и оборудвах джипката с дискови спирачки отзад. Снимки тук няма поради вече съществуващата информация за инсталацията на дискови спирачки. Лека полека нещата се нареждаха но след инсталацията на главините и дисковете останах без ръчна спирачка пък без нея си е кофти. След лутане и умуване Дявол Коледа показа светлината в тунела - Хидравлична ръчна в далечните USA се продава клапан който да задържи налягането на задните колела след натискането на педала на спирачката ама трябваше да чакам още сумати време и реших да пробвам със сферичен кран който се използва за хидравично масло и е устойчив до около 50-60 бара налягане. За около 2 часа вече имах и хидравлична ръчна която никога неможе да замръзне през зимата Махнах лоста за ръчната и на негово място сложих крана с малко разширяване на отвора

Име:DSC00966.jpg
Размер:91.5 КБ
ID:5367083

Като цяло ми харесва да минавам по късия път за доусъвършенстването на джипката ми в сравнение с предишния джип.

За момента като обобщение мога да кажа че съм направил:
              1. Замяна на мотора 1.3 с 1.6 8V от витара
              2. Замяна на бързите дифове 3.9/1 с 5.12/1
              3. Направата на нови полувалове и монтаж на освободени полувалове отзад
              4. Замяна на барабаните с дискови спирачки
              5. Нова хидравлична ръчна спирачка

Не е много но не е и малко поне за мен, лека полека като стават нещата е по сладко.

Утре живот и здраве трябва да си взема новите полувалове и ако всичко е ОК с тях ще има вече подробен снимков матириял като цяло.

Следва продължение......

Коментар

Хидравликата си е голяма екстра, и аз сложих и съм много доволен. Трябва само да ти звънна да кажеш за тая хидравлична ръчна, че и аз мисля за нещо такова.
                Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                http://www.facebook.com/JeepBG
                LZ1GGC

Коментар

Идеята на ръчната е следната: Кръга който е определен да придава спирачно усилие на задните колела го прекъсвам и слагам този кран. По този начин когато крана е отворен спирачната течност си минава както и без него, но когато натиснеш спирачката и затвориш крана създалото се налягане не може да се върне на обратно и така става задържането. При мен на бледоликия ми вървеше една спирачна магистрала, но при райо бяха две. Ако са две ги обединяваш с една тетка и си готов. Само трябва да се внимава с конусите на тръбичките защото има с нормален и обратен конус !!!При мен крана беше на 1/4 и съответно си направих преходници от 1/4 към 10х1 за спирачните тръбички. Това е общо взето като цяло.

По-късно ще пусна снимки и отвътре как изглежда и на полуваловете днес ги взех най-накрая. Първи впечатления изглеждат доста масивни ама доста пък да видим колко ще изкарат.............

Коментар

Старата поговорка да не би мирно стояло да не би чудо видяло си е доста вярна.....
                    След толкова мерене и зорове за освободените полувалове ми изпаднаха едни мостове от Land Rover Discovery и така се даде началото на нов проект. Като цел е зададено Самурая да стъпи върху тези мостове и да се промени окачването от ресьорно на пружинно. Очакваните резултати - значително по добра возия и доста по добри ходове. Като краен срок на изпълнение няма за момента защото тепърва се пускам в такова приключение но разчитам и на хора минали по този път вече. Днес махнах задния мост и от понеделник започвам да свалям мостовете от диското.

Следва продължение.......

Коментар

Какво предавателно число са и ще вземаш ли и носачите/пушките/?Пък за мостовете си спомни ,че ти казах на Лазарово...само дето не са уазови.
                      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Предавателното число е 3,54:1 такова било на почти всички с изключение на сериите. Взимам пълен комплект мостове с главини, дискове, спирачни апарати, А-рамо, щангите отзад и отпред. Лошото е само че джипа е с дясна дирекция и сега ми трябва десен шенкел от диско с ляв волан заради кормилната щанга. Според мен няма да имам проблем с мостовете защотото все пак са направени да носят 2 тона а при самурая теглото е на половина. Ще се пробвам да направя нещо що годе прилично окачване пък да видим какво ще се получи. Другото като + на тези мостове е че предния е с горен пиньон и по информация така наречения кастор ъгъл ще се докара по-лесно.

Коментар

Идеята е много добра,на Лазарово видяхме окачвания с "пушки" ,които докарваха добри ходове.
                          Сигурно много трудно ще счупиш мостовете,ама с този мотор ,даже и с бавна раздатка,не знам дали джипа няма да е астматик/при това ПЧ на мостовете/.
                          А пък ти си се засилил към състезанията...
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Направо ще е като астматик на Еверест. Трябват си 4,7 от серия.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Колега, колкото до клапана който си направил на ръчната според мен е много добра идея и почвам на я правя имам 2 бр. електромагнитни клапани и ще ги монтирам на 2 те задни колела така и така стоят свободни и се чудех какво да ги правя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X