Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ за SJ 413

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход на газ за SJ 413

Поразчетох се в публикациите ви за разход на газ някой пишат че е нормално да ми гори 16-18 газ,ама намерих и една табличка където всеки писал какво и колко му изгоряло там над 10 газ няма разход за самурай.Мойто каране се състои в това... сутрин паля минавам 500метра гася и вечерта същата операция, главно това ми е карането.За 1300 кубика двигател ми се струва ненормално толкова газ, бензина въобще не го споменавам то на бензин ни пали ни върви от където си мисля че идва и проблема гледах няколко карбуратора на самураи нищо общо с моя ама моя самурай и по стара година,има и още нещо на моя карбуратор май му липсват някой неща защото гледам има разни висящи кабели и видимо липсващи детайли.Ще сложа и снимки.Моделът се води сантана на сузукито 1987-ма година.Гледам на карбуратора пише Вебер а на кутията отгоре дето е за въздушния филтър Фият Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15012012292.jpg
Прегледи:1
Размер:131.0 КБ
ID:5956649Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15012012293.jpg
Размер:149.6 КБ
ID:5956650

От: Разход на газ за SJ 413

Мисля,че този разход е повече от нормален за начина ти на каране.За 500 м изобщо не може да ти загрее колата и подава много газ изпарителя ти е постоянно замръзнал не мисля че ще изкара още дълго без да сменяш мембрани.
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

Коментар

Добре...ама на дълго не пада на 10 с 2 литра я падне я не като се има напредвид че аз повече от 80 не съм вдигал с него.

Коментар

Според мен трябва да си прегледаш изпарителя за нужда от профилактик, с времето при такъв тип експлоатация мембраните се втвърдяват и пукат и от там проблем първо в разхода и после хич може да не върви на газ
        "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
        0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
          Поразчетох се в публикациите ви за разход на газ някой пишат че е нормално да ми гори 16-18 газ,ама намерих и една табличка където всеки писал какво и колко му изгоряло там над 10 газ няма разход за самурай....
          Моят Самурай е 1.3,смених му карбуратора с жигулов,тъй като ми гореше 15-16 газ.Сега с жигуловия ми гори около 14/100 (след реглаж на газовата)с гуми Инса Турбо,като това е смесен разход и повече от 80 не може да вдигне(не,че ми трябва повече,де ).Този карбуратор на снимките не е самурайския.
          Общо взето,разхода е зависим от много неща-регулиране на газта,карбуратор,изпарител,свещи и т.н
          Suzuki Samurai 1.3
          Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
            Според мен трябва да си прегледаш изпарителя за нужда от профилактик, с времето при такъв тип експлоатация мембраните се втвърдяват и пукат и от там проблем първо в разхода и после хич може да не върви на газ
            Не е от мембраните миналата година прехвърлих газовата от жигулата на сузукито и смених мембраните 50 лв (истински биле)
            Колкото до настройките на газаджията ми възможностите му се простират до това че да врътне малко притока на газ (да я удиши)

Коментар

Здравеите колеги със самураи.И аз имах същите проблеми с каборатора затова направих едно радикално решение махнах го.На негово място монтирах една дроселова клапа от рено меган(такава наерих)с преходен фланец монтирах и газта поставих един кран за вода да реголирам притика на вуздух и това е.Сега нямам проблем нито с паленето нито с разни вакуми самураиката си върви добре дори и има подобрения в варвията от ниски обороти.А разхода е малко над 10 в гората и ако не карам с над 80 на асвалта пада и под 10 газ .единствения минус е няма бензин.някои ако се итересува мога да поставя снимки.Поздрави
              Suzuki samurai sj 413 jx gsm.0897876505 Ямбол

www.youtube.com /ASK Yambol 4x4 extreme

Коментар

Първоначално публикуван от soundbway Преглед на мнение
                ... ако се итересува мога да поставя снимки.Поздрави
                Качи някоя снимка .
                Suzuki Samurai 1.3
                Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Ам сложи интересно звучи...

Коментар

Аз на предишния двигател 1.3 бях с ладов карбуратор и на дълго ми даваше разход 10/100, градско около 14/100. Сега с 1,6 в града ми гори 15-16 на 100. Оставил съм си дросела от витарата и съм доволен. Когато бях с малкия мотор бях с 195/R15 Каймани, а сега съм с 235/85/16 пак Каймани
                    „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Ето някои снумки които направи тази сутрин в снега

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_1343.JPG
Размер:135.2 КБ
ID:5341057Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_1344.JPG
Размер:150.8 КБ
ID:5341058Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_1345.JPG
Размер:143.1 КБ
ID:5341059Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_1346.JPG
Размер:412.2 КБ
ID:5341060

ако има нешто неясно питаите.
                      Аи не ме упрекваите че филтара ми е прекалено ниско просто оште несам направил шнорхела.
                      Прикачени файлове

Коментар

Как ги палите тия коли като навън е -15 примерно? Щото съм чувал за една система дето се пускала газ като в течна фаза и някакви екстри, ама тук не виждам такава...

Коментар

A kak ли пали на -15 -20?

Коментар

Днес бях в търново и температурата беше около -10 и нямах проблем с паленето .А запали ли сутрин после пали от четвърт оборот все пак това е suzuki samurai sj413 jx.

Коментар

Не съм съгласен, ако моята огасне след 5 минути няма палене въртя по 1 минута а сега на -15 въобще не иска на газ с 300 зора на бензин малко работи и газ после.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X