Поразчетох се в публикациите ви за разход на газ някой пишат че е нормално да ми гори 16-18 газ,ама намерих и една табличка където всеки писал какво и колко му изгоряло там над 10 газ няма разход за самурай.Мойто каране се състои в това... сутрин паля минавам 500метра гася и вечерта същата операция, главно това ми е карането.За 1300 кубика двигател ми се струва ненормално толкова газ, бензина въобще не го споменавам то на бензин ни пали ни върви от където си мисля че идва и проблема гледах няколко карбуратора на самураи нищо общо с моя ама моя самурай и по стара година,има и още нещо на моя карбуратор май му липсват някой неща защото гледам има разни висящи кабели и видимо липсващи детайли.Ще сложа и снимки.Моделът се води сантана на сузукито 1987-ма година.Гледам на карбуратора пише Вебер а на кутията отгоре дето е за въздушния филтър Фият 
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разход на газ за SJ 413
Свий
X
-
От: Разход на газ за SJ 413
Мисля,че този разход е повече от нормален за начина ти на каране.За 500 м изобщо не може да ти загрее колата и подава много газ изпарителя ти е постоянно замръзнал не мисля че ще изкара още дълго без да сменяш мембрани."NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
0878739299
-
Според мен трябва да си прегледаш изпарителя за нужда от профилактик, с времето при такъв тип експлоатация мембраните се втвърдяват и пукат и от там проблем първо в разхода и после хич може да не върви на газ"NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
0878739299
Коментар
-
Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнениеПоразчетох се в публикациите ви за разход на газ някой пишат че е нормално да ми гори 16-18 газ,ама намерих и една табличка където всеки писал какво и колко му изгоряло там над 10 газ няма разход за самурай....).Този карбуратор на снимките не е самурайския.
Общо взето,разхода е зависим от много неща-регулиране на газта,карбуратор,изпарител,свещи и т.нSuzuki Samurai 1.3
Диян Димитров - 0897875292
Коментар
-
Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнениеСпоред мен трябва да си прегледаш изпарителя за нужда от профилактик, с времето при такъв тип експлоатация мембраните се втвърдяват и пукат и от там проблем първо в разхода и после хич може да не върви на газ
Колкото до настройките на газаджията ми възможностите му се простират до това че да врътне малко притока на газ (да я удиши)
Коментар
-
Здравеите колеги със самураи.И аз имах същите проблеми с каборатора затова направих едно радикално решение махнах го.На негово място монтирах една дроселова клапа от рено меган(такава наерих)с преходен фланец монтирах и газта поставих един кран за вода да реголирам притика на вуздух и това е.Сега нямам проблем нито с паленето нито с разни вакуми самураиката си върви добре дори и има подобрения в варвията от ниски обороти.А разхода е малко над 10 в гората и ако не карам с над 80 на асвалта пада и под 10 газ .единствения минус е няма бензин.някои ако се итересува мога да поставя снимки.Поздрави
Suzuki samurai sj 413 jx gsm.0897876505 Ямбол
www.youtube.com /ASK Yambol 4x4 extreme
Коментар
-
Първоначално публикуван от soundbway Преглед на мнение... ако се итересува мога да поставя снимки.ПоздравиSuzuki Samurai 1.3
Диян Димитров - 0897875292
Коментар
-
Аз на предишния двигател 1.3 бях с ладов карбуратор и на дълго ми даваше разход 10/100, градско около 14/100. Сега с 1,6 в града ми гори 15-16 на 100. Оставил съм си дросела от витарата и съм доволен. Когато бях с малкия мотор бях с 195/R15 Каймани, а сега съм с 235/85/16 пак Каймани„глупава глава на краката почивка не дава”
Коментар
-
Suzuki samurai sj 413 jx gsm.0897876505 Ямбол
Коментар
-
Днес бях в търново и температурата беше около -10 и нямах проблем с паленето .А запали ли сутрин после пали от четвърт оборот все пак това е suzuki samurai sj413 jx.Suzuki samurai sj 413 jx gsm.0897876505 Ямбол
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар