Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужда от помощ за витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нужда от помощ за витара

Здравейте колеги;
    Ето че и аз се присъединих кам 4х4 с една витарка 2,0 128 кс. автоматик 2000г.
    Взех я импулсивно първо з-то отдавна имах мерак за джипка и 2-ро заради добрата цена.
    Но имам проблемче: 1-во не работи предният мост карах я на един майстор в Ягодово Пловдивско и той ми каза че не работи моторчето което създава вакум за да осъществи включването.Цена не можа да ми каже защото беше събота след 15 часа и не работиха магазините.
    Убих се от търсене два дни за инфо относно цената на това чудо но УВИ никой от форума на Сузуки не можа да ми помогне.
    Другото което не е толко належащо са 4 бр зимни гуми 215х65х16,сега съм с 225х70х16 ама ми се струват бая големи и предполагам ще допринасят за по-голям разход на гориво и т.н.Също приемам предложения и за други р-ри ако стават пример 205х70х16.
    Това гледам че тук активността и помоща е на ниво,така че МОЛЯ помогнете с инфо
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

От: Нужда от помощ за витара

Здравей колега, първо честито за новата придобивка и добре дошъл в отбора на Сузуки.Вакумните хъбове ги сменяй с ръчни такива и си решаваш проблема веднъж за винаги.За гумите ,търси с по високи бордове т.е. на 75% на 82 с такава височина на цялата гума че да се събере без да опира.
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Благодаря ти много
      кажи ми къде в Пловдив да се консултирам за това кое и как да сменя и колка би ми струвало.
      Обещаха ми утре да ми кажат цена от сервиза за тази помпа или ме съветваш изобщо да не се занимавам с нея.
      Относно гумите ми предлагаш да сложа 205х80х16 правилна ли те разбирам
      Моля да ме извините ако въпросите ми са банални но тепърва смятам да се уча на 4х4
      0878739299

Коментар

Не съм от Пловдив но, тук има доста колеги от там свържи се с някой и се консултирай.За гумите най-високите които събереш без да ти опират.Нащракай някоя снимка да я видим.За хъбовете ,аз съм твърдо за ръчни.
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Ще потърся, а снимки ще гледам утре да наснимам и да кача, до тогава ето http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...378&f1=details
          0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
            Благодаря ти много
            кажи ми къде в Пловдив да се консултирам за това кое и как да сменя и колка би ми струвало.
            Обещаха ми утре да ми кажат цена от сервиза за тази помпа или ме съветваш изобщо да не се занимавам с нея.
            Относно гумите ми предлагаш да сложа 205х80х16 правилна ли те разбирам
            Моля да ме извините ако въпросите ми са банални но тепърва смятам да се уча на 4х4
            Ако смяташ да наблягаш на офроуда, наистина търси ръчни хъбове, мисля, че скоро ще получиш и точни напътствия от къде/кого в Пловдив.
            Ако обаче ще я караш повечето на асфалт, си оправи помпичката, по-удобно е. ВЪпрос на вкус де
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Едва ли ще наблягам толко на тежките офроуди като повечето колеги от форума.По скоро на балкана по асвалта или както е тези дни в снега и чат пат по черни пътища на пикник с жената и детето.Запалих се по нова година бях взел от колега ленд ровър и си направих голям кеф в снежните пътища.
              Другото и ползване ще е от жена ми да свиква да кара на автоматика из града.
              Всичко зависи от цената на помпичката никой ли няма втора употреба
              0878739299

Коментар

Честито за новата придобивка и много безаварийни километри

Що се отнася до гумите - тези сякаш не са и толкова големи. По големия ти разход е по скоро от автоматика - според мен, от колкото от тези гуми с който е.
                898450701

Коментар

А помпичка точно тук едва ли ще намериш... Ние сме по яките и ръждиви жлеза, и вакуумите не ги обичаме много.

Ма нека да се включи иван Попов-той има доста чаркове за витари, даже и от по-новите. Може пък и да излезе нещо.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Честита придобивка! ...Взел си един от най-читавите мотори на Сузики,за което трябва много да се радваш и го карай само с пълна синтетика!Пусни тема на джипката и ще ти помагаме,с каквото можем!
                    ...Слагай ръчни хъбове и въобще не се занимавай да правиш вакум-а,ако ме питаш мен!
                    Ръчните хъбове са м/у 200лв/320лв и за труд ще ти вземат 20лв максимум предполагам!
                    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Стига сте го обърквали колегата. Първо , честито за Витарката. Отлична конфигурация , като мотор , скорости и купе. Пък на всичкото отгоре и ляв волан за тези пари. Браво за избора. Никоя Витара няма хъбове на вакуум . Това е Гранд Витара и е с постояно зацепени главини т.е. с капачки. Когато включиш лоста за 4Х4 светили лампа на таблото ? Това , което ти е казал майстора за помпичката е възможно да е от нея , но първо не е помпичка , а е малко компресорче - защото надува , а не прави вакуум . Намира се на основата на предната браня под десния фар. Сменя се елементарно с две болтчета , една тройна букса и две мъркучета - вход и изход. Преди да я смениш е хубаво да се убедиш , че не работи. Проверете за откачен или скъсан маркуч. Тези които водят до предното прасе. Ако си сигурен , че е от компресора обади се ще ти пратя здрав с г-ция - 120 лв. Успех и много да те радва Витарата. П.С. Като свикне жена ти с този джип и автоматик - няма да иска да се качи на друго МПС .
                      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Колега,имах подобен проблем и се оказа,че са маркучетата.Правеха конденз и замръзваха.Оказа се,че на едното имаше почти незабележима цепнатинка.Смених ги и нещата си дойдоха на мястото.А капачките смених с хъбове и по мои наблюдения разхода на гориво се понижи с около 1л/100км.Разликата в размерите на гуми,които си споменал няма да има влияние върху разхода.
                        Поздрав!
                        Последно редактирано от goshko-loshko; 09-01-12, 09:54.

Коментар

Какво включва този компресор ,като е с капачки?
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Мъркучето влиза в предния диф. така че най вероятно включва някоя муфа за да го зацепи.Така е и на L200-Mitcub.
                            Последно редактирано от stefan stoev; 09-01-12, 11:16. Причина: допълване

Коментар

Благодаря на колегата Попов за куража и добрите думи за джипката.
                              Между другото взех джипката за 4500 щото установихме че предното не включва.
                              Та днес поръчах помпичката в сервиза казаха ми че я взимат от Сопот явно от морга втора употреба за 120 лв.
                              Абсолютно същото,к,оето си написал ми го казаха и в сервиза,момчето я пробва и каза че не включвала та затова смяна иначе като подаде въздух на мембраната на диферинцяла 4х4 тръгва.
                              Надявам се утре да дойде и да я сменя,за да се похваля най-после и аз с 4х4.
                              Ако има проблем ще пиша за да ми пращаш твойта помпа/компресор/.
                              Трябвами лайсната зад задния ляв прозорец.Накой да има???
                              0878739299

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X