Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко повдигане на Витара - проблем с гумите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Леко повдигане на Витара - проблем с гумите?

Първоначално публикуван от boby2 Преглед на мнение
    колега ако искаш отзад да се вдигне малко без подлошки слози предни прозини от лада няма да сменяш и амовете.Повдигането е някаде с 2-3 сантиметра.
    Това няма да реши проблема! Вече го бях написал по горе. Помислете.

Без лифт имаш 2 варианта: 1) подлагаш на бъмп стопа и ограничаваш завиването от ограничителните болтове или 2) слагаш джнати с подходящо ЕТ - за тези гуми то е някъде около ет0. Подлагането на бъмстопа без лифт не трябва да е много, защото иначе колата ще се превърне в каруца - на всяка неравност ще е на тампони.

Най-добре, за да ти помогнем повече кажи какви са джантите и примерно направи снимки на ситуацията с опирането
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
      ... слагаш джнати с подходящо ЕТ - за тези гуми то е някъде около ет0.
      За широчина на гумата 235 ЕТ-то трябва да е поне +20.Пример:Ако ЕТ е"0" или минусово при пълен десен предна лява гума ще опре от вътрешната страна(на гумата)отзад във външната страна на калника.При ЕТ+20 това няма дя се получи.Пробвано!

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
      ... Най-добре, за да ти помогнем повече кажи какви са джантите и примерно направи снимки на ситуацията с опирането
      Така е!Дай данни на джантите.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09845.jpg
Прегледи:1
Размер:130.3 КБ
ID:5329641
        Ето снимка на Витарата, изглежда ниска заради праговете, само че тук е със старите гуми, сега е с по - големите. Определено има нужда от малко лифтинг...

Коментар

Аз малко викам на поне 5см. Помисли добре, да не го правиш два пъти.

Коментар

Да,изглежда "уморена".Джантите приличат да са с ЕТ около "0".Сменяй пружини е амове от зад и подложки на пружини и втулки за сваляне да амове от пред.И "А" рамото на задния мост е добре да се коригира.Като пари нещата изглеждат така: За задницата-Амове от Опел Омега Б-комби-около 110лв на бройка + 1мм втулки за ушите,около 5лв.Пружини от Вартбург-40лв.(за 2бр.)Преправяне "А" рамо-75лв.(имам готово за 110лв).....За предницата 2 подложки 40мм.+ 6 бр.Втулки 50мм. около 45лв.Ако си я направиш сам,пари за труд не ти трябват.Така ще я повдигнеш 5-6см.Напълно достатъчно за гуми 235/70/15 че и по-големи.
            Последно редактирано от goshko-loshko; 20-12-11, 19:35.

Коментар

Преправяне "А" рамо-75лв.(имам готово за 110лв)

Колега много ми е чудно какво е това преправяне?
              Ако мозе сподели в какво се састои то

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                Да,изглежда "уморена".Джантите приличат да са с ЕТ около "0".Сменяй пружини е амове от зад и подложки на пружини и втулки за сваляне да амове от пред.И "А" рамото на задния мост е добре да се коригира.Като пари нещата изглеждат така: За задницата-Амове от Опел Омега Б-комби-около 110лв на бройка + 1мм втулки за ушите,около 5лв.Пружини от Вартбург-40лв.(за 2бр.)Преправяне "А" рамо-75лв.(имам готово за 110лв).....За предницата 2 подложки 40мм.+ 6 бр.Втулки 50мм. около 45лв.Ако си я направиш сам,пари за труд не ти трябват.Така ще я повдигнеш 5-6см.Напълно достатъчно за гуми 235/70/15 че и по-големи.
                Колега,не бъркайте човека!!!
                Задни амове от Омега Б но Седан!!!На комбито са малко по-дълги и при пълно разчупване на задния мост падат пружините!
                Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Шарнира се сменя с по-голям и се променя ъгъла.Като лифтосаш,задния мост се смъква на долу,а това отваря ъгъла на шарнира(спрямо А рамото) на 110-120 градуса.С преправянето му се получава(връща) 90 градуса и пак започва да функционира правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                    Колега,не бъркайте човека!!!
                    Задни амове от Омега Б но Седан!!!На комбито са малко по-дълги и при пълно разчупване на задния мост падат пружините!
                    Щом казваш! Нямам такива наблюдения на Х-90-ката,която имах и доста чекнах.Но не е изключено.То това нашто си е чиста проба "селски тунинг".Пружини от едно,амове от друго.....а става въпрос за трето

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                      Шарнира се сменя с по-голям и се променя ъгъла.Като лифтосаш,задния мост се смъква на долу,а това отваря ъгъла на шарнира(спрямо А рамото) на 110-120 градуса.С преправянето му се получава(връща) 90 градуса и пак започва да функционира правилно.
                      До колкото знам се слага подложка и аз съм с такава и нямам проблеми ама цената и е 10-15 лева Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0065 (800 x 600).jpg
Прегледи:1
Размер:55.5 КБ
ID:5329795
                      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Може и с подложка!Аз съм написал как съм го направил и колко ми е струвало.Напиши и ти цялата финансова "процедура",как си го направил и т.н.....А колегата ще си прецени кое му допада и как ще постъпи.

Коментар

Така, първо Честита Коледа на всички, и второ, благодаря на всички за съветите.
                          Свързах се с колегата traveling и поръчах задни подложки за пружините 70 мм, както и удължения за ухото на амртисьорите и гумените тампони които ограничават наклона. Всичко пасна супер и Витарата определено се задигна доста отзад, изглежда супер сега Тествах я - никакви проблеми отзад.
                          Но това е само отзад, сега трябва и отпред да я повдигна, мисля с 50 мм, ще изглежда малко наклонена, но мисля че 70мм отпред ще е много.
                          Някакви други идеи за повдигането отпред? Става ли пак само с подложки на пружините и амортисьорите, или трябва и повдигане на някои други части?

Коментар

Става с подложки , другия вариант е към 2000 лв за комплект от Калмини , ако сложиш 37мм отпред ще заспи, с 50мм има малък риск да стане с 1-2см по-висока отпред , което не е фатално .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ако искаш да ползваш сток амове и пружини ,подложките да са макс 45мм,а втулките 50мм.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Свържи се с traveling. Телефонът му е в подписа.
                                Той изработва подложки, планки и всичко което е нужно за повдигането на витара.
                                За размера на повдигането ще се разберете.

Някой имали му номера на travelling да го напише aко е удобно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X