Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздатката на Самурая остава в междинно положение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Раздатката на Самурая остава в междинно положение?

Първоначално публикуван от дако Преглед на мнение
    Ммм... да май доста хора страдаме от тоз проблем. Като си купих самика, предният собственик предвидливо беше оставил капачката на лоста не закопчана.И докато му правих обичайните профилактики като за нова придобивка го забелязах и "отстраних проблема".Но уви в последствие разбрах защо е било така.След оглед (и то като се има напредвид, че за първи път виждам такова нещо) ми се струва,че лоста ми е износен в долната си часта а и каналите на ябълката също ми се сториха поразширени.И понеже не съм кой зна колко вчас с тез неща, не съм предприел никакви ремонтни действия.Сега просто по внимателно сменям режимите на работа на раздатката.Мислех си евентоално дали не е възможно лоста да се навари отдолу и после да се поизшлайфа за да му се предаде правилната форма.Но истината е, че не му знам нито размерите нито формата като нов и затова не съм рискувал.
    До сега съм сменил ..бъ ли го колко раздатки/ троша ги щото съм сложил около стотина коня отгоре/ и никога не се е случвало лостът да е износен долу. Допускът там си е доста голям и е заложен конструктивно. Другото е че няма кой знае колко движение та да се износи, а и постоянно се къпе в масло. За каналите на ябълката-погледни ги и ако нямат вкопаване там където е мястото на фиксаторите значи не е износено, в смисъл че каналите трябва да са с еднаква широчина по цялата си дължина. Не е закопчал втулката предишният собственик поради некадърност според мен, ти сам си го установил сигурно като си се мъчил да го закопчаеш.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Значи проблема може да е от втулката под лоста?Само дето нямам спомен дали въобще имаше такава втулка.Извинявам се за въпроса но от какъв материал трябва да е, и дали е възможно да се направи (ако я няма де или е износена)?

Коментар

Това е въпросната втулкаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:file_99_4.jpg
Прегледи:1
Размер:25.4 КБ
ID:5322173
        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Moята я направиха от полиамид,но текамид с молибдем е точният мателиал според стругаря.Гумичката която изкарах от раздатката беше от два материяла ,пластмаса и гума .Гумата се беше разцепила на няколко места.Ако стигнеш до стругарски услуги най добре вземи остатаците от гумичката и лоста,заради повърхноста която лагерува на ябалката.
          ... информацията влиза в главата му и отчаяно търси мозъка ...

Коментар

Да най-вероятно ще е при стругар (едва ли ще намеря нова).Надявам се това да е проблема.

Коментар

Както и очаквах въпросната втулка я няма.
              Колега speed750 можеш ли да ми дадеш размерите и, да знам какво да казвам на стругаря. Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Ти в темата за моята витара нали ми предложи да взема Трифун да го карам на състезанието.
                Та дай ми го в ръчичките, това ще е тест дали наистина няма проблеми
                Да идвам ли на Шумен с него в неделя или ........И аз тестове му правя почти всеки ден,на Дунава!
                Чавдар Владимиров
                0887/912075
                Ленд Ровър Диско 1
                Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от дако Преглед на мнение
                  Както и очаквах въпросната втулка я няма.
                  Колега speed750 можеш ли да ми дадеш размерите и, да знам какво да казвам на стругаря. Благодаря предварително.
                  Размерите ги нямам ... снимката е от сайт в щатите от който си пазарувам разни работи. Не съм търсил по родните магазини ,но може и да я има нова

Коментар

Явно това е проблем при Самураите, може ли някой ако поръчва тези втулки, или намери майстор който да ги направи, да направи няколко и аз искам, имам същия проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от ivko006 Преглед на мнение
                      Явно това е проблем при Самураите, може ли някой ако поръчва тези втулки, или намери майстор който да ги направи, да направи няколко и аз искам, имам същия проблем.
                      Не е проблема в Самурая ....никой не поглежда за състоянието на гумения маншон на лоста и след време става гадна абразивна паста от масло и кал...

Коментар

Размерите ги нямам ... снимката е от сайт в щатите от който си пазарувам разни работи. Не съм търсил по родните магазини ,но може и да я има нова
                        Аз поразпитах нооо уви навсякаде отговора беше отрицателен.Може да се пробвам да импровизирам с размерите, но възможността да се получи отрицателен ефект е голяма.Ще помоля колеги който са правили при стругар втулката да помогнат с размери.

Коментар

Чаро, проблема при теб не е вътре в раздатката а отвън, огледай добре планките с тампоните и ще видиш как са усукани, изместват цялата раздатка натред и встрани. Тази раздатка 4,16:1 при голям тормоз прави точно този проблем. На мен ми се е случвало 5-6 пъти, последно усилих планките и проблема изчезна, но пък раздатката не издържа и така, колкото по-малко тунинг толкова по-малко ядове.
                          ТЛК-120 Николай Колев
                          0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев-Krasio 46 Преглед на мнение
                            Чаро, проблема при теб не е вътре в раздатката а отвън, огледай добре планките с тампоните и ще видиш как са усукани, изместват цялата раздатка натред и встрани. Тази раздатка 4,16:1 при голям тормоз прави точно този проблем. На мен ми се е случвало 5-6 пъти, последно усилих планките и проблема изчезна, но пък раздатката не издържа и така, колкото по-малко тунинг толкова по-малко ядове.
                            Точно така При мой приятел имаше същия проблем...
                            Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев-Krasio 46 Преглед на мнение

За това ли вече два пъти изправям гредичката на раздатката и се чудя защо се е посукала.Посуква се дългата гредичка,тази,която е отдясно на раздатката по посока на движение.
                              И как да процедирам сега?
                              Чавдар Владимиров
                              0887/912075
                              Ленд Ровър Диско 1
                              Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
                                За това ли вече два пъти изправям гредичката на раздатката и се чудя защо се е посукала.Посуква се дългата гредичка,тази,която е отдясно на раздатката по посока на движение.
                                И как да процедирам сега?
                                Охлаби я от всички тампони, изкарай маншона и пробвай да включиш всички операций.
                                Ако включва фиксирай раздатката, огледаи гредичката щом си я изправял два пъти няма начин да не е сцепена тук-там,режеш ламарина с дебелината на оригиналната планка но не по-дебела и заваряваш, оребри я по цялата дължина. Не се опитвай да я измайсториш от винкел,уайзен и тн. Успех!
                                ТЛК-120 Николай Колев
                                0898521295

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X