Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден Диференциал - проблемната част на Витара ‎ 2.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преден Диференциал - проблемната част на Витара ‎ 2.0 V6

Колеги, имали ли сте такъв проблем. Повече от месец карам Витара и от три по-яки разходки - три нови Диференциала.

Замислям се дали да слагам цял преден мост - Съотношение 8/37. Слагал ли е някой да даде съвет?!
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:300546_2419275329644_1484227757_2733681_1006028246_n.jpg
Прегледи:2
Размер:177.2 КБ
ID:5943888Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC10037.jpg
Прегледи:1
Размер:147.3 КБ
ID:5943889Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC10038.jpg
Размер:157.3 КБ
ID:5943890Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC10042.jpg
Размер:114.8 КБ
ID:5943891Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC10043.jpg
Размер:113.6 КБ
ID:5943892

От: Преден Диференциал - проблемната част на Витара ‎ 2.0 V6

Човече как я караш тая витара за пръв път виждам кожуха да се счупи по тоя начин.Иначе преден мост от уазка или самурай с предавателно отношение 5.125:1 само че трябва да си смениш и задното прасе със 41/8
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Абееее, може първоначално да пробва с чугунено прасе от гранд витара, там поне е сигурно че корпуса издържа, чупят се зъбите вътре
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Нека пробва но цената за това прасе мисля че ще е равна на цената на един цял мост от горепосочените джипки
        Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
        Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от autocolorpetrovi Преглед на мнение
          Колеги, имали ли сте такъв проблем. Повече от месец карам Витара и от три по-яки разходки - три нови Диференциала.

Замислям се дали да слагам цял преден мост - Съотношение 8/37. Слагал ли е някой да даде съвет?!
          [ATTACH=CONFIG]373418[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]373419[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]373420[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]373421[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]373422[/ATTACH]
          Ами аз нали ти казах още на Приморско,ама май не ми повярва.
          На чугунения диф когато търсих преди му искаха 500-600 лв.
          Аз също стягам уазков мост,но не ми остава време да го сглобя.Вземеш ли такъв,много внимавай какви части му слагаш,че на моя почти всичко беше за смяна!
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
            Ами аз нали ти казах още на Приморско,ама май не ми повярва.
            На чугунения диф когато търсих преди му искаха 500-600 лв.
            Аз също стягам уазков мост,но не ми остава време да го сглобя.Вземеш ли такъв,много внимавай какви части му слагаш,че на моя почти всичко беше за смяна!
            Да , но не е лошо да се уточнят и някои "малки" подробности. При слагането на цял мост от Уаз или нещо друго шасито се орязва , изменя се цялата конструкция на колата и връщането и в оригинален вид вече е невъзможно без смяна на шасито. За по-здраво , да става по-здраво , но за сметка на скорост , устойчивост и тотално преправяне на ходовата част , което не става за часове ...... За неговия случай най-удачно и бързо без много главоболия е железен - чугунен корпус. Виждам , че е с марково окачване , може и такъв кожух да си поръча и си решава проблема най-бързо , най-евтино и най-правилно.
            0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

И аз съм на мнеие за друг корпус. Поставянето на цял мост прави вече друг автомобил със съвсем други характеристики. Отделно мисля, че трябва да се ревизира и начина на каране. Защото много вероятно е след целия мост да имаме пак тема: "Три разходки-три счупени дифа, едно купе, две счупени глави, половин навигатор..."
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                И аз съм на мнеие за друг корпус. Поставянето на цял мост прави вече друг автомобил със съвсем други характеристики. Отделно мисля, че трябва да се ревизира и начина на каране. Защото много вероятно е след целия мост да имаме пак тема: "Три разходки-три счупени дифа, едно купе, две счупени глави, половин навигатор..."
                Вярно, ама за неопитни карачи.
                Който си има опит ще се справи с новия начин на каране. Страшното е за несвикналите на ново.
                Иначе за две-три разходки ще се усети какво се е променило в поведението на колата, и щом човека е с опит-ще се оправи с новото поведение.
                Аз като се качих за пръв път на витарата(като я взех от Враца) се чувствах силно некомфортно. И я докарах до Шумен. Като на места я пробвах колко може да вдигне(или до колко ще имам смелост да я карам).
                Та свиква се. Ние тук не сме някакви лапета дето са минали 2000 километра, и си мислят, че могат всичко.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Който има опит не чупи диференциалите като клечки за зъби.....
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

На състезание е друго. Като те удари адреналина не мислиш за пазене на техниката. Е, професионалните състезатели го правят, ама затова са професионални.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                      При слагането на цял мост от Уаз или нещо друго шасито се орязва , изменя се цялата конструкция на колата и връщането и в оригинален вид вече е невъзможно без смяна на шасито. За по-здраво , да става по-здраво , но за сметка на скорост , устойчивост и тотално преправяне на ходовата част , което не става за часове
                      Искам да питам....при слагането на УАЗов мост,логически Витарата не става ли много тежка отпред и не се ли разбалансира(ако може така да се нарече) съотношението на дифовете?
                      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Благодаря ви колеги! Ще се възползвам от съвета на Иван Попов , пък каквото "сабя покаже ..." тази вечер събрахме един временен диф. и ще търсим метален или чугунен корпус.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображ.0.jpg
Прегледи:2
Размер:196.9 КБ
ID:5312161Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображ.050.jpg
Размер:169.0 КБ
ID:5312162Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображ.051.jpg
Размер:166.7 КБ
ID:5312163Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображ.052.jpg
Размер:162.1 КБ
ID:5312164Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображ.053.jpg
Размер:119.9 КБ
ID:5312165Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображ.054.jpg
Размер:176.9 КБ
ID:5312166

Коментар

Първоначално публикуван от autocolorpetrovi Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]373418[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]373419[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]373420[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]373421[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]373422[/ATTACH]

Златко ,тази витара беше обръщана да не да е криво шасито?, ти си тенекеджия ама да не си изтървал някоя забележка , по скоро карето ще се строши от колкото дифа .Ако се върна утре по навреме ще мина да те видя какви ги вършиш
                          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ще стане кожух от дизелова витара до 99година той е чугунов.Моя е такъв

Коментар

0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X