Обява

Свий
Няма добавени обяви.

5 линково окачване за витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 5 линково окачване за витара

Като цяло сме доволни има още работи за дооправяне но за сега ще кара така
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
      Като цяло сме доволни
      Това е най-важното!
      Кажете малко повече?!...От къде взаимствахте идеи?Кое ви създаде най-много проблеми при изпълнението и евентуално грубо,колко пари ви излезна този проект?
      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Гледахме как са направени други витари и събирахме информация как ще стане най добре иначе като пари зависи как искаш да го направиш но не е скъпо стига да може да си го направиш сам и да имаш необходимия инструмент

Коментар

Понеже и на мен ми предстои да слагам УАЗ-ов мост на моята витара ми е интересно.
          Я кажи как решихте проблема с кормилната щанга. По-точно как направихте прехода от витаровия хебел на секторната кутия към УАЗ-вата щанга?

Аз мисля да го направя с надлъжни носачи-както Дискавъри, Тойота, Г-класа... Според мен е по-лесно за направа, а и по-правилно.

Само дето нямам много време, а и парите започнаха да намаляват...

Ако някой чуе за носачи от дискавъри(че диаметъра на ръкавите е почти еднакъв) на малка цена-да свирка.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Понеже и на мен ми предстои да слагам УАЗ-ов мост на моята витара ми е интересно.
            Я кажи как решихте проблема с кормилната щанга. По-точно как направихте прехода от витаровия хебел на секторната кутия към УАЗ-вата щанга?
            Не сме правили преход горе си остава витаровия накрайник а долу правим планка за захващане към шенкелното тяло като отрязахме паразитен хебел от витара и го насадихме на тази планка.Така по добре препави хебела като сложиш конус за уазов накрайник а отдолу си остави уазовия хебел и така ще имаш по яки и здрави кормилни накрайници.Ние така сега ще го правим понеже тези витаровите са слаби и се разбиха бързо ако решиш да оставаш с витарови накрайници планката да е 10 мм 4е 8 мм се гъне и го усилих след това допълнително.Ако има още нещо питай .Уазовите накрайници се сменят и стават точно от MB 100 струват 19 лв при нас и са много по истински от тази руска сглобка

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Аз мисля да го направя с надлъжни носачи-както Дискавъри, Тойота, Г-класа... Според мен е по-лесно за направа, а и по-правилно.
            Ако не гониш ходове го направи така наистина е много по лесно,но пак ти казвам с този тип носач няма да докараш добри ходове

Коментар

Не сме правили преход горе си остава витаровия накрайник а долу правим планка за захващане към шенкелното тяло като отрязахме паразитен хебел от витара и го насадихме на тази планка.Така по добре препави хебела като сложиш конус за уазов накрайник а отдолу си остави уазовия хебел и така ще имаш по яки и здрави кормилни накрайници.Ние така сега ще го правим понеже тези витаровите са слаби и се разбиха бързо ако решиш да оставаш с витарови накрайници планката да е 10 мм 4е 8 мм се гъне и го усилих след това допълнително.Ако има още нещо питай .Уазовите накрайници се сменят и стават точно от MB 100 струват 19 лв при нас и са много по истински от тази руска сглобка

Ако не гониш ходове го направи така наистина е много по лесно,но пак ти казвам с този тип носач няма да докараш добри ходове

Ако не ви е проблем ,цъкнете малко снимки на тази планка за накрайника ,че не мога да си представя картинката
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ето това ограденото е част от паразитния хебел като му използваме конуса за витаровия накрайник
                Прикачени файлове

Коментар

Ето това ограденото е част от паразитния хебел като му използваме конуса за витаровия накрайник
                  Хитро измислено, а дали ще държи заварката на ухото за планката ?И още нещо :тази планка която е заварена за дифа и е точно пред пружината(предна дясна) каква функция изпълнява?
                  Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ще издържи и още как накрайника да се счупи тая планка няма да мръдне иначи на тази кутийка пред пружината се държи напречната щанга или по точно панхард.Много ама много е важно панхарда и кормилната щанга да са в една равнина за да не се получава шими и да има добро управление колата

Коментар

Можете ли да направите още снимки и по подродни на предното окачване?!
                      Интересува ме,ако може да ми снимаш хебела при кормилната кутия? ....Гледах,че споменавате хебел от 124-ка и разгледах няколко снимки на такъв....наистина изглежда приложим!...Вие с такъв ли сте?
                      С какви пружини и амортисьори карате? ...Аз мисля да карам с Вартбургови,а тези много приличат!?
                      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Какво по подробно колега кажи и ще наснимам иначе утре мога да направя снимка на хебела който сме направили но няма нищо сложно и не съм споменавал че сме използвали хебел от 124 а си е оригиналния от витарата горе при кутията говоря а долу е правения пружините са от ауди b4 задни но ще ги сменяме понеже са малко твърдички иначе задни от вартубрг ако намериш са супер

Коментар

Чакай малко.
                          Нали мерцедесовия накрайник е същия като на УАЗ-а? Поне така разбрах от другата тема. За да има от единия край витаров накрайник, а от другата мерцедрсов-щангата трябва да е самоделна.
                          Така ли е?
                          Че нещо не ми харесва точно щангата да е заварявана. По-добре да се заварява хебела.

Коментар

Значи нищо не сте разбрали колеги мерцедесовия накрайник се ползва за щангата между двете колела а споменах ще става да се направи и за кормилната щанга по този начин.При нас в момента е от двете страни със витаров накрайник това на кормилната и да пак е заваряване инак как?

Коментар

А някакви проблеми с витаровите накрайници? Защото ми е по-лесно да заваря част от витаров хебел към хебела от УАЗ, отколкото обратно.

За заварките по щангата бях решил, че сте снаждали челно две тръби, но сега започвам да разбирам.
                              Поне накрайници ще ми останат от витарата.

Коментар

Е със сигурност не сме заварявали челно разбира се.Едната тръба е набита в другата ,иначе витаровите накрайници не стават за нищо зимай такива от мерджан и прави по тях щанга горе на кормилната кутия ще свалиш хебела и ще завариш втулка с конус за накрайнк такъв какъвто вече ти казах

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X