Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за 'Самурай'

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за 'Самурай'

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
    Доста неточности изказваш колега.
    Първо,клиренса на Саморай с гуми Кобра 195/80-15 е точно 19см.-/мерил съм го лично на равна асфалтова повърхност/.За в гората това е почти нищо и ако не се крачат коловозите ядовете са много.-/за сравнение Жугили е със 17см. заводски клиренс/.
    Второ:заводски Саморай не издържа наклон от 45 градуса.Такива са ориентировъчните данни за Н.Патрол,УАЗ Патриот,ГАЗ-69,но не и за Саморай.
    Трето:няма как при Саморай с гумички 225/75-15 да постигнеш клиренс 26-27см.
    П.П.Не приемай думите ми като заяждане.Просто няма смисъл да даваме неверна информация на по-младите колеги тук.
    Моето момче, за разлика от теб в момента имам Самурай с гуми 225/75R15 както е видно от снимките от който мога да взимам мерки и те уверявам че данните които давам са 200% точни. Ти първо се научи да изписваш правилно модела на Сузуки-то а довечера ще ти покажа какъв е клиренса със снимки
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
      Моето момче, за разлика от теб в момента имам Самурай с гуми 225/75R15 както е видно от снимките от който мога да взимам мерки и те уверявам че данните които давам са 200% точни. Ти първо се научи да изписваш правилно модела на Сузуки-то а довечера ще ти покажа какъв е клиренса със снимки
      Добре,нека видим снимките.Специално за клиренса с нови Кобри 195/80-15 със сигурност е 190-195мм.С Каймани като твоите,но размер 235/75-15 е 23-24см.Както и да е.Няма да споря.Просто споделих информация,която съм видял лично на абсолютно равна повърхност.
      Последно редактирано от Янко Желязков; 13-09-11, 13:15.

Коментар

Колега какво стана със снимките на Самурая с гуми 225/75-15?Нали щяхме да гледаме какъв е клиренса с тях?Не че не го знам какъв е,но все пак нека видим....

Коментар

Първоначално публикуван от gaden76 Преглед на мнение
          пробвах джанти от НИВА, но централният отвор е по мълк и не влизат, отвора може ли да се разшири от стугар
          е за щирината ако се сложат фланци може ли да компенсират по тясната следа.
          Някой пробвал ли е да слага джанти от НИВА на саморай, моля даите съвет.
          А за ресьорите наистина са ми омекнали доста, сега търся от волга за да сменя задните.

Коментар

Някой пробвал ли е да слага джанти от НИВА на саморай, моля даите съвет.
            А за ресьорите наистина са ми омекнали доста, сега търся от волга за да сменя задните.
            Не са добър вариант,особено пък за Самурай:
            1.Слаби са като материал.
            2.Самурая ще стане с още по-тясна следа и нацяло ще загубиш и без това слабата му устойчивост на странични наклони.
            3.Изборът на гуми 16-ки,подходящи за стандартен Самурай е много малък.Заключава се в Руските гуми,които се карат при Нива и Турските Ласа-ОК-144.

Коментар

Благодаря много, имам още един въпрос, джанти от какно освен от Витара стават за Самурайчето
              Че какво им е на витаровите?
              "пробвах джанти от НИВА, но централният отвор е по мълк и не влизат, отвора може ли да се разшири от стугар
              е за щирината ако се сложат фланци може ли да компенсират по тясната следа. "
              Те точно за това се слагат
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Благодаря много, имам още един въпрос, джанти от какно освен от Витара стават за Самурайчето
                Kия, Фероза , Уаз...
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

тъй като jaxan ме е попитал:
                  "пробвах джанти от НИВА, но централният отвор е по мълк и не влизат, отвора може ли да се разшири от стугар

ДА ОТГОВОРЯ НА ВЪПРОСА: искам да сложа на САЧУРАЙЧЕТО тесни гуми, а от Витара не мога да намеря тесни джанти. Според мене, може и да греша, Самулаят е доста лекичък и няма нужда от 205 или 225 гуми АЗ не съм състезател, обичам офроуда, но не си падам по високите скорости. за мене преминаването на препятствия е по голяма тръпка, а тесни гуми 16 "пак казвам според мен" биха ми дали по голям клиренс.
                  Другото което ме кара да се насоча към по тесни гуме, е че при преминаване на водни препятствие автомобилът е малко по стабилен.
                  АКО ГРЕША МОЛЯ ПОПРАВЕТЕ МЕ.

Коментар

Не знам какво разбираш под водно препятствие но, не съм сигурен че с тесни гуми ще си по -стабилен.За клиренса си прав, колкото по-висока е гумата толкова става по-голям.Не мисля че 205 е широка гума за оффроад, но ти си знаеш.Височината на гумата е процентно съотношение от ширината и ако не греша 82% е най голямото или при 195R16 височината на гумата ще е около 70-72см и ще е по ниска от една 235/75/15 примерно.
                    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

тъй като jaxan ме е попитал:

ДА ОТГОВОРЯ НА ВЪПРОСА: искам да сложа на САЧУРАЙЧЕТО тесни гуми, а от Витара не мога да намеря тесни джанти. Според мене, може и да греша, Самулаят е доста лекичък и няма нужда от 205 или 225 гуми АЗ не съм състезател, обичам офроуда, но не си падам по високите скорости. за мене преминаването на препятствия е по голяма тръпка, а тесни гуми 16 "пак казвам според мен" биха ми дали по голям клиренс.
                      Другото което ме кара да се насоча към по тесни гуме, е че при преминаване на водни препятствие автомобилът е малко по стабилен.
                      АКО ГРЕША МОЛЯ ПОПРАВЕТЕ МЕ.
                      От писаното до тук освен по-големият клиренс всичко друго ти е в минус. Като стане тесничък Самурая/ това на първият страничен наклон ще го усетиш/ и при по големият просвет ще му метнеш фланци. Последствията от тях са само негативни, обсъждано е тук. Казваш че не си състезател а фен на офа, но нестабилноста на широката гума/ аквапланинг / е при високи скорости а не при преминаване на водни препятствия. Отделно при движение в силно разкаляни и блатисти терени, дълбок сняг и т.н. Ако не си хардаджия едни 205 ще са му идеални, а ако си по хард настроен отивай нагоре.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Момчета благодаря много за отзивчивостта. ако не е нахално от моя страна къде да прочета за недостатъците на фланците, тъй като бая потърсих но но не намерих нещо съществено.
                        А да поясна, че от личен опит ми се наложи при наводнението в Пловдивско да карам служебната НИВА, при движени във водата не се получаваше аквапланинг, за разлика от една УАЗка от новите, която беше с лети джанти и доста по широки гуми, та за това съм се насочил към по тесни гуми. Както казах, нов съм в клуба на самурайчетата и ако пиша глупости моля поправяите ме. Не ме е срам да искам съвети.

Коментар

Нищо срамно няма да се пита, но май трябва да си отвориш тема че тази не е твоя.
                          Да, логично е по-широките гуми да се държат така особено ако са някой оффроуд регенерат, Кобра например. Всичко е въпрос на компромиси. За фланците- изместват търкалетата навън и правят две неприятни неща специално отпред. По голямо рамо и оттам по-бърза щета на лагерчетата. Второто е че завоят вече почва да става през рамото и особено при маневра на място на труден терен е голям зор.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

като гледам изискванията ти колега,ми се струва,че перфектните за теб гуми са 205R16 и ги сложи на едни джанти 16'' от Витара!Прикачвам ти снимки за да се сетиш за кои ти говоря и да видиш ширината им!
                            Прикачени файлове
                            Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Нивовите джанти не стават, дори и с фланци опират в ресорите при маневра. Проверил съм го лично.

Коментар

Здравейте оттново.
                                Приключих с джантите но сега съм на тема ресьори. Намерих ресьори от Волга но са по дълги и по широки, някъде във форума бях прочел че били еднто към едно но при мене не е така. Някой слагал ли е от друго без преработване по рамата или само листи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X