Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с LSD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с LSD

Имах едно LSD под ръка и реших да го сложа, понеже сменях лагери на задните полуоски , ама понеже не обичам да монтирам нещо старо без да го разглобя и го отворих . Вътре всичко беше здраво , но ми направи впечатление , че дисковете не са наредени , както би трябвало . В ръководството е показано , че трябва да се редуват един към полуоската и един към прасето , но при мен бяха събрани два диска към полуоската и два диска към прасето един до друг , предполагам за по-малко триене.Предвид , че витарата е дълга база , а LSD-то от къса и съм с по-големи гуми, реших да го събера по правилния начин и сега дифа се държи , като заварен . При по-остри завой успява да преплъзне в касетата , но с яко чаткане и на пресекулки , по няколко чатканета на завой . Маслото е мотул минерално .
    Въпроса е , дали ще има промяна с друго масло или да го разхвърлям отново и да го събера , както си беше .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

От: Проблем с LSD

Едва ли някой би могъл да отговори категорично. Аз не бих заложил че ще се оправи от смяна на маслото. Добре работешо lsd е като вдигнеш едната задна гумада въртиш умерени трудно колелото,на границата на възможностите на една ръка. Когато налееш неправилно масло ефекта отслабва а не се засилва,следователно едва ли е от маслото.
    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Вероятно е от различното разположение на дисковете. Ако ти се играе, пробвай да ги върнеш в старото им положение. То така или иначе няма да е здравословно да се кара в това положение.
      Но искам да попитам нещо относно устройствеото на ЛСДто, което не е свързано с твоето питане, защото аз му нямам схемата. Тези дискове с външни и съответно вътрешни зъби ли са, като при съединителите на мотоциклетите? И ако да, забелязва ли се луфт м-у корпуса, съответно вала, и дисковете? Схващаш ли въпроса ми? Идеята ми е, може ли от там да се получат допълнителни луфтове, които да се насложат към луфтовете на целия дифернциал, пиньона и короната?

Коментар

Масло за LSD !

Коментар

Пробвай първо с масло за LSD.В ръководството не пише ли колко трябва да е натяга или луфта?
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
            Вероятно е от различното разположение на дисковете. Ако ти се играе, пробвай да ги върнеш в старото им положение. То така или иначе няма да е здравословно да се кара в това положение.
            Но искам да попитам нещо относно устройствеото на ЛСДто, което не е свързано с твоето питане, защото аз му нямам схемата. Тези дискове с външни и съответно вътрешни зъби ли са, като при съединителите на мотоциклетите? И ако да, забелязва ли се луфт м-у корпуса, съответно вала, и дисковете? Схващаш ли въпроса ми? Идеята ми е, може ли от там да се получат допълнителни луфтове, които да се насложат към луфтовете на целия дифернциал, пиньона и короната?
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010192.jpg
Прегледи:1
Размер:105.7 КБ
ID:5294006Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010193.jpg
Размер:112.3 КБ
ID:5294007Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010194.jpg
Размер:108.8 КБ
ID:5294008Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010195.jpg
Размер:110.8 КБ
ID:5294009Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010196.jpg
Размер:128.8 КБ
ID:5294010Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010197.jpg
Размер:114.1 КБ
ID:5294011Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05122010198.jpg
Размер:114.1 КБ
ID:5294012

Маслото е за LSD . И да има лек луфт, но не мисля че се наслагва с останалия . В ръководството не пише колко е натяга или поне аз не го намерих , ще е интересно , ако някой каже някакви цифри, може и за друга марка .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Пробвано е,и с масло за LSD надали ще се оправи, но не пречи да се налее,то не се губи. И като си подреди пластините пак ще си го ползва.
              http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Данеби да бъркаш последователноста в посоките при нареждането на дисковете? Логичното не е ли да работи релефна с гладка повърхност? М-у 5та и 6та снимка ми се струва, че има 2 диска обърнати с релефните си повърхности един към друг!
                И благодаря, че ми отговори на въпроса! Мисля че си прав. От това което виждам излиза, че евентуалния луфт в ЛСДито би се усетил м-у двете колела, но не и като добавяне към луфта на пиньон-корона. Значи остава да има луфт в шлиците, това по-скоро за мене

Коментар

Не е в шлиците и при мен има луфт , не го мисли, карай си така нищо страшно .
                  Дисковете и от двете страни са нарязани, само пружинните шайби са гладки .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

На Ферозата са един за полуоската, един за касетата, един за полуоската, един за касетата...
                    Т.е, не са два по два. Не се сещам, какъв е проблема...
                    Между издатъците (зъбите) на дисковете и гнездата в които лягат, мисля че е нормално да има някакъв луфт, поне минимален.
                    Да не би да е пипан, и да са увеличили дебелината на пластините между пружинните чашки и корпуса?
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Щом си наредил пластините през една ,това е правилния начин!Когато шпера е по стегнат от колкото искам,наливам в маслото антифрикционна добавка за скоростна кутия или диф.Тя редуцира триенето и той започва да работи по меко и без чаткане на обратните завои.Когато навъртиш определен пробег и по твоя преценка решиш че натяга му е вече малък ,източваш маслото с добавката(то задължително не трябва да е за ЛСД),и наливаш такова за ЛСД.В него се съдържат такива добавки които увеличават триенето в пластините и подобряват работата на ЛСД-то( един вид го натяга но не механично,а фрикционно )Всичко това е пробвано и работи.По трудния начин е сваляш,разглабяш,шлаифаш пластина(ама трябва да знаеш колко) и.т.н.

Коментар

И аз съм с къса база с ЛСД и с масло за ЛСД ,но въпреки това и моя е явно по този начин нареден (една в едната посока и една в другата) защото се усеща доста ...При тръгване от място с по-голям ъгъл на предните гуми и се усеща едно такова "тък,тък" все едно затяга...В завоите карам полека ,но на втора ако е леко капнало и като му подам и тръгва настрани доста...В началото си мислех ,че и на моя му има нещо(защото мислех ,че е с някакъв хипер малък процент на затягане) ,но в последствие свикнах...Не знам дали при теб е същата ситуация ,но ми звучи някак си подобно по начина по който го описваш...При всички положения аз съм доста доволен ,че случих да имам ЛСД...
                        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Това е интересно, ако наистина маслото за LSD повишава триенето , то с обикновено не би трябвало да има грижи . Каква е тази антифрикционна добавка и от къде мога да си купя?
                          Съшия ефект се получава , като набивам тампони на пресата и използвам моторно масло , при определен натиск преплъзва изведнъж с чаткане . Същата операция с грес върви мазно.
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Добавка за скоростна кутия или диференциал.Обикновенно на нея пише да не се налива на диф. с ЛСД (ТОЧНО ЗАЩОТО ГО ОХЛАБВА),ама ние нали това търсим в случея!При мен се получаваше перфектно с Руската добавка на РЕСУРС.

Коментар

При мен на Исузо трупър като го карах с 80W90 дифа беше много стегнат и ЛСД чаткаше на завоите и при тръгване от място с навит волан. След смяната с 75W140 нещата се оправиха и ЛСД почти не се усеща, чакам зимата да видя как ще се държи колата, защото със старото масло зимата без преден мост направо беше невъзможно за каране.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X