Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висок разход на газ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Висок разход на газ ?

Така значи витарата взе да гори много.Преди гореше 10л газ а сега под 13 не мога да я сваля.
    Да започна от самото начало първи се "обади" датчик за температурата към компа.Смених въпросния датчик "чека" огасна(мислих,че шашка компа и затова гори) нищо пак същото.След това компа "плачеше" че сондата не е в ред (смених нова сонда Бош) сменям аз нищо пак същото.Започна да свети доста често,смених кабели,свещи,капачка,палец ,пак нищо ходих на газ анализатор (дъръ бъръ настъпвай по-малко газта ще гори по малко).Пак нищо,писна ми направих реглаж на клапаните и емулатор на сондата,и пак нищо.Смених мембраните на изпарителя(Bigas) нищо разхода започна да се променя ама нагоре 13-15-18.Смених изпарителя с (BRC чисто нов) на газ анализатор пак и до 13 пада и всеки път различен 15-18-14 . Ако някой се сети за нещо ще съм благодарен.

Забравих да кажа,че компресита е 12,2 на всички цилиндри и не гори масло(грам).
    Бялото BUZUKI 1.6 8в
    0899368772 ;) 0897229322

От: Висок разход на газ ?

здравей колега, въздушен филтър смени ли, термостата ти как е?
    при мен излезе от настройки на изпарителя , но с газ анализатор я свалиха до 11 извънградско и 13градско (с 255/60/15съм)
    898450701

Коментар

Забравих да сменян е филтъра и охладителната система работи нормално.
      Бялото BUZUKI 1.6 8в
      0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Намали ли разстоянието на електродите на свещите на 0.7-0.8,както препоръчват "газаджиите".Отговарят ли на параметрите дадени от "SUZUKI".А,най-добре си вземи едни свещи от "БОШ",които са специално за "газ" и "метан",на тях разстоянието е настроено заводско...И аз преди слагах всевъзможни марки свещи,но от както сложих такива и мотора се успокои и разхода стана приличен.М/у другото за моя двг. 12-13л. газ в града ми се струва нормално,но за твоя май не е!Да не би пък наистина да ти е натежал доста десния крак.Успех?
        Последно редактирано от vadoiv; 22-07-11, 21:00.
        SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Само на Газ анализатор ли ходи или на диагностика двигател : бензин и газ ? Виж от някъде да недърпа въздух ,провери си кранчето на газта (калпави са и изпускат) .Делкото на какви градуси е ?Какви свещи сложи ?BRC е калпав изпарител , защо несложи Лавато.
          Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнение
            Намали ли разстоянието на електродите на свещите на 0.7-0.8,както препоръчват "газаджиите".Отговарят ли на параметрите дадени от "SUZUKI".А,най-добре си вземи едни свещи от "БОШ",които са специално за "газ" и "метан",на тях разстоянието е настроено заводско...И аз преди слагах всевъзможни марки свещи,но от както сложих такива и мотора се успокои и разхода стана приличен.М/у другото за моя двг. 12-13л. газ в града ми се струва нормално,но за твоя май не е!Да не би пък наистина да ти е натежал доста десния крак.Успех?
            Свещите са по каталог,първите бяха на 10 000 км пак по каталог НЖК и работеше перфектно,смених ги да не би да са си заминали няма разлика.Бош не искам да взизмам щото на турски означава "празно"
            Разхода преди ми варираше от 10 до 12 две години карам така и сега изведнъж ми се струва малко недопустимо.
            Бялото BUZUKI 1.6 8в
            0899368772 ;) 0897229322

Коментар

преди да смениш изпарителя с брц, с какъв изпарител беше?
              и не на последно място на мен от бензиностанции ЕКО ми качва поне с литър разхода, най-доволен съм от ОМВ.....
              898450701

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                Само на Газ анализатор ли ходи или на диагностика двигател : бензин и газ ? Виж от някъде да недърпа въздух ,провери си кранчето на газта (калпави са и изпускат) .Делкото на какви градуси е ?Какви свещи сложи ?BRC е калпав изпарител , защо несложи Лавато.
                М значи на бензин преди да сменя капачката и палеца на ниските малко беше кофти,ама след това се подобри.Кранчето на газта съм сложил метално (пластмасовото го изхвърлих на третия ден откакто го купих защото се самозавиваше)Делкото е на 8 градуса.
                БРЦ изобщо не калпав защото го свалих от другата ми кола (на 1 месец е) там разхода е 7/100,а тук двойно.
                От 8 години се подмяташе на много коли едно БРЦ АТ 90Е и разхода винаги е бил 7-8,и издаде багажа и затова пак купих същият,и пак съм доволен от него,ама не на витарата.
                Бялото BUZUKI 1.6 8в
                0899368772 ;) 0897229322

Коментар

не се чудете, газта която сипваме е отвратителна, за това е този разход....вече на бензин ми излиза като на газ.

Коментар

Карам гуми 235-75-15 разхода е толкова 13-15 газ. Минал съм по пътеките на колегата ВСИЧКИТЕ няма оправяне. Просто продукта ГАЗ е не качествен както всичко останало.И моята гореше някога 10л . ех някога.

Коментар

Просто свикваш че гори 15 и си спомняш с умиление за отминалите дни. Изпаритела ти е хубав,не се занимавай с ловато. Свещи-правилни , забрави че има свещи бош. Другата марка която купувам е BERU но за япончето - японско слагам аз.
                      Ако имате ''Топливо'' в Пловдив,пробвай да заредиш от там и да я засечеш. Ако не е по качествена,със сигурност не лъжат в литрите. Аз наливам по 14-15/ 100 но съм с нечовешки тежки гуми,на баща ми гореше 10/100 сега е в твоя филм. Всичко смени и я свали от 13 на 12/100.а витарката му е абсолютно ''цивилна''. Съотношението на пропана към бутана също е от значение а и кой знае още какви боклуци има вътре,така че си в рамките на допустимото.
                      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Я пробвай така : Зареждаш на Лукойл или на Топлив ДОГОРЕ ! Незареждай в най-големите жеги , примерно вечер или рано сутрин и тогава кажи с една бутилка колко километра си минал
                        Лудак

Коментар

Така значи гумите са ми 225/75 и са на около 30 %,не съм точно в Пловдив имаме 3 газстанции на едната разхода винаги е един и същ на тази която зареждам(винаги) на другата като заредя преди ми даваше разход 20 и вече не зачитам че е там,на трета пак си гори колкото на първата.
                          Това за жегата не ми звучи логично,щото съм зареждал по всяко време и разхода и един,а откакто стана тая работа нз вече кво да правя и да мисля.
                          Бялото BUZUKI 1.6 8в
                          0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Сложи делкото на 10 градоса и пробвай

Коментар

Проблема е решен,разхода е пак 10-10,5/100.Оказаха се гърнетата,тъй като бях ги кърпил на мястото на катализатора(вътре) бях сложил надупчена тръба,тази тръба е давала по голямо съпротивление и ми шашкаше ламбдата,колата влизаше в авариен режим и гореше нечовешки много.Задното гърне е с двойна ламарина и след като го отворих го почистих да останат само тръбите и преградите разхода намаля.След тази процедура спадна от 15л газ на 10.

Ако катализатора ви замине цепете го и чистете вътре.Да остане само гърнето без да добавяте каквото и да е.
                              Бялото BUZUKI 1.6 8в
                              0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X