Обява

Свий
Няма добавени обяви.

симулатор на ламбда сонда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: симулатор на ламбда сонда

А бе и аз не знам, но си мисля...отношението е друго, а явно и остатъчния кислород е друг, на Субарото си свети винаги като съм на газ, а на бензин млъква...има нещо различно.
    Ето една статия на достъпно ниво, която би ни помогнала да разберем какво е ламбда сондата и как трябва да се симулира.
    http://www.picoauto.com/applications/lambda-sensor.html
    Нали целта е да гледа за отношението гориво/окислител и ако то се промени, да се промени сместта към по-богата или към по-бедна...не знам дали изменя предварението.
    Няма значение с колко може да се вземе един завой, важното е с колко не може.

Коментар

Колеги за 1.6 8кл. G16A ламбда сонда хубава е 65лв клиентска цена!Аз карам без ламбда,но нямам CHECK ENGINE лампа и нямам проблем,като изключим разхода в гората!
      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Направих едни сметки с Propep за съотношенията и енергетиката на бензин и газ 60/40 пропан/бутан. Специфичният импулс е почти еднакъв, а пропорцията при бензин е както си знаем 15/1 , а за газ 10/1. Съставът на отработлите продукти се вижда във файловете. Даже на газ една идея е по-яко.

air1500_gasoline100.txt
        air_propan60_butan40.txt
        Последно редактирано от metero; 07-07-11, 19:35. Причина: подредба
        Няма значение с колко може да се вземе един завой, важното е с колко не може.

Коментар

Аз си настройвам газовата по ламбда сондата и никога не ми свети. Нито на Сузукито, нито на Субаруто, нито на Хондата.

Коментар

Абе на мен на Мицака ми е светвала няколко пъти, но то винаги е било заради ужасяващо калпава газ. То си и личи по вървенето ... по-скоро по липсата на такова
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

колеги просто не работи в авариен режим и повече върви и по малко харчи-изпитано

Коментар

Колега значи трябва дапочерпиш.

Коментар

Разбира се БОБИ с удоволствие,когато идваш в сф. обади се,но ми е интересно какви яки мнения дават без да знаят за какво става дума

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X