Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с ABS на джимни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с ABS на джимни

имам следния проблем след лифт на джипката се получи едно страно явление светва ми лампата на АБС над 50-60км/ч и съотеветно не работи...
    имах съмнение че има въздух защото един ми обезвъздуши спирачките от предно ляво до задно дясно а то по принцип е обратно днес е обезвъздуших както си му е реда и и пак светва сега дигам ръце щото не знам какво става..
    поздрави

Re: проблем с ABS на джимни

ами вероятно твоето джимни има датчик на раздатката за мерене на скоростта и даннте от него се сравняват с тези от датчиците на АБСа. като си сложил големи гуми, цялата аритметика се е скапала, електрониката е отчела грешка и е изкл. системата. другия вариант е след лифта жиците на датчиците да са окъсяли и докато си тествал ходовете на окачването някаде да си ги скъсал.

вярното решение е да изхвърлиш тази система от автомобила си заедно с всичките и жици, тръбички, датчици в това число и крушката на таблото която свети сега
    drive alive

Коментар

често лягам под колата и нищо скъсано няма а датчици много при мен та почвам да се плаша
      раздатката не мога да е вклуча без да съм натиснал саеденитела а това значи че има някаде датчик нищо не ме учудва ако има и за АБС..
      АМИ В КРАйНА СМЕТКА ако не намеря друг вариант ще има малко рязане на излишни жици но това за сега ми е малко трудно да го асимилирам може би като се уморя да човъркам ще ми писне..
      поздрави

Коментар

Провери връзките на кабелите,може някои от куплонзите да е хлабав и да не контактува.Другият начин в сервиз,на диагностика.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Щом не откриваш сам причината, сервиза с нужната техника е мястото, където може би ще намерят къде е проблема...
          Поздрави!
          Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
          Mercedes w212 E350 4matic
          Ducati Monster 600
          O888795575

Коментар

сега като зе замисля карах няколко дена след лифта и нямаше този проблем но като е карах на един сервиз да ми преправят предната тръба е дигаха на повдигач там видяхме че преден ляв маркуч е къс и след като си тръгнах започнаха светещите лампи...
            май ше залягам основно да гледам всички кабели към сензорите...
            а за сервиз е трудна работа не знам длаи ше намеря подходящ за да открие проблема.....
            поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
              сега като зе замисля карах няколко дена след лифта и нямаше този проблем но като е карах на един сервиз да ми преправят предната тръба е дигаха на повдигач там видяхме че преден ляв маркуч е къс и след като си тръгнах започнаха светещите лампи...
              май ше залягам основно да гледам всички кабели към сензорите...
              а за сервиз е трудна работа не знам длаи ше намеря подходящ за да открие проблема.....
              поздрави
              Новите коли много ясно могат да си покажат къде ги боли, стига да има съответния тестер.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                Провери връзките на кабелите,може някои от куплонзите да е хлабав и да не контактува.Другият начин в сервиз,на диагностика.
                +1
                Ако бордкомпютъра не може да покаже грешката трябва стенд. Аз имах подобен проблем самоче при мен светваше на 30км/ч. Датчик на предно ляво даваше грешка. Изрязах всички щекери на датчиците, запоих жиците и проблема изчезна.
                Понякога гривната се пълни с кал и датчика се шашка. Може и от това да е.
                Дори не си помисляи да махаш АБСа. Без АБС спирачния път е по голям. ФАКТ.
                Верно е че при спортните автомобили няма АБС но спирачната им система няма нищо общо със серйните. При тях спирачното усилие е много прецизно и АБСа е пилота.
                Последно редактирано от kinex; 22-04-07, 15:54.

Коментар

благодаря на всички за съветите.........
                  а за АБС е хубаво да си остане и да има начин да го изклучвам само в гората и
                  сега е момента да го направя стига само да открия причината...
                  кинex като казваш щекер имаш предвид букса е при мен няма кам датчика си влиза кабела директно но пак шет огледам даже ше сваля един
                  поздрави

Коментар

След датчика има средно между една и две педи кабел и после букса. Кабела обикновенно е коаксиален за да елиминира смущения от други източници.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                      благодаря на всички за съветите.........
                      а за АБС е хубаво да си остане и да има начин да го изклучвам само в гората и
                      сега е момента да го направя стига само да открия причината...
                      кинex като казваш щекер имаш предвид букса е при мен няма кам датчика си влиза кабела директно но пак шет огледам даже ше сваля един
                      поздрави
                      Букса де. При някои модели буксите са в купето за да са по защитени от влагата и общо взето не създават никакви проблеми. Виж ако са отдоло в калта редовно клеясват.
                      Миналия ден щот съм заплес се метнах по едно нанадолнище на бързи. Хич не ми се мисли кви дървета щях да събарям ако нямах АБС.
                      Като гледам Голди си махна калните гуми ще взема и аз да си махна АБСа. Че то с АБС е скука. Няма тръпка няма радост и така си мина наща младост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X