Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се присади карбуратор на G16B ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Може ли да се присади карбуратор на G16B ?

Първоначално публикуван от lupus Преглед на мнение
    Явно е сменено делкото. Няма работещ аванс но не се бърка работата на токовете. И сигурно дава отражение на динамиката. Колата е била моноинжекция, но двг- то е сменено и няма никакъв комп.
    Не разбрах - сменено с какво? Ако е такова с вакуумче, всичко е наред. А си е оригиналното от 16клапановата, ... не гарантирам, но май може да се сложи 1:1 от 8 клапанова и си в играта.

Въпрос към знаещите, че определено нямам желание да си свалям колектора и да го меря - защо не пасва колектор от 8 клапанова на глава на 16? В смисъл - въобще ли не пасва или само някой второстепенен отвор се разминава? Примерно ЕГР (който и без това не работи) или водата от колектора към главата? То май друго няма.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ами смено с двг - пълен инжекцион с 16 клапана. Такъв са имали под ръка, а стария е изпортен сигурно. Така била внесена... Ако питаш за декото - вероятно е от 8 клапанов двигател, защото няма много кабелчета и е с вакуумче, а двигателят е 16 к. Търсейки решение на проблема,говорих с разни майсторани, и някой беше казал, че ставал колектор от моно, но се приправял нещо. Мисля да взема да сравня една гарнитура от 16 винтилова глава с отворите на колектор от моно и ще докладвам. И на мене не ми се разглобява защото нямам условия и трябва да си платя на сервиз. Мисля си, че изработка на нов е добър вариянт, но зависи и от цената му. Ако не става директно от моно инжекция де...
      Последно редактирано от lupus; 11-05-11, 22:57.

Коментар

Абе имам един обурудван колектор от 16V долу, утре ще поровя, ако има останала някоя гарнитура от моите, ще сравня.
        Щом делкото е с вакумче, значи ти работи аванса. Стига вакуумчето да е включено де

Коментар

Бате аз имам 2 броя Сузуки една Витара и един Сайдкик и двете са 8 клапанови -вакуумчета на прекъсвач разпределителя (делкото) нямам, и сигурно моя аванс се управлява от космоса .На колекторите се разминават като отворите така и шпилките за захващането.
          ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

Коментар

"Щом делкото е с вакумче, значи ти работи аванса. Стига вакуумчето да е включено де "

Не е включено. Ще пробвам днес да снимам чудото на техниката...

Коментар

Първоначално публикуван от кайо Преглед на мнение
              Бате аз имам 2 броя Сузуки една Витара и един Сайдкик и двете са 8 клапанови -вакуумчета на прекъсвач разпределителя (делкото) нямам, и сигурно моя аванс се управлява от космоса .На колекторите се разминават като отворите така и шпилките за захващането.
              Може. Значи си с по-хитри компютри. Колко жици вървят от датчика? Не вярвам да са 2.

За колекторите - благодаря за инфото, спести ми преравянето на половината гараж.

@Lupus: След като колекторите не стават за смяна без проблеми, замисли се дали няма да ти легне на същата цена да си възстановиш инжекциона. Мисля, че колегите от Варна ще могат да изровят достатъчно чаркалаци, каквото и да ти липсва. И на мен ми се намират някакви, но потърси най-напред около теб.
              Хубавото е, че няма нужда да спираш колата от движение, щом си работи на газ, нещата могат да се правят едно по едно.

Иначе с карбуратора - ОК, опростяваш нещата, но влизаш в друг филм: преправяне на колектори или изработка на някакъв преходник, така или иначе трябва да търсиш електрическа помпа (ако твоята липсва), регулатор на налягането, присаждане на въздуховодите и т.н. Нищо невъзможно, но си е играчка и, предполагам не по-малка, отколкото да си дообурудваш колектора, да си намериш комп и да пуснеш 20-30 жици.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Може. Значи си с по-хитри компютри. Колко жици вървят от датчика? Не вярвам да са 2.

За колекторите - благодаря за инфото, спести ми преравянето на половината гараж.

@Lupus: След като колекторите не стават за смяна без проблеми, замисли се дали няма да ти легне на същата цена да си възстановиш инжекциона. Мисля, че колегите от Варна ще могат да изровят достатъчно чаркалаци, каквото и да ти липсва. И на мен ми се намират някакви, но потърси най-напред около теб.
                Хубавото е, че няма нужда да спираш колата от движение, щом си работи на газ, нещата могат да се правят едно по едно.

Иначе с карбуратора - ОК, опростяваш нещата, но влизаш в друг филм: преправяне на колектори или изработка на някакъв преходник, така или иначе трябва да търсиш електрическа помпа (ако твоята липсва), регулатор на налягането, присаждане на въздуховодите и т.н. Нищо невъзможно, но си е играчка и, предполагам не по-малка, отколкото да си дообурудваш колектора, да си намериш комп и да пуснеш 20-30 жици.
                Значи кабелите са три които влизат в (делкото). За карбуратора ще трябва електрическа помпа за ниско налягане, преправяне на колектора което ми се струва доста трудно и не се знае дали няма да се влоши вървенето и работата на двигателя. Има вариант с два двойни карбуратора от Алфа-ромео които се връзват почти директно на главата и са с възходящ поток на горивната смес.Май излиза че най лесно май е да се възстанови инжекциона както казахме по горе в темата

Коментар

@tef4o мислил съм варианти за оправяне на инжекцията. Намерих един уборудван колектор от балено, но няма компютър. А май не става къв да е. Минах преди години по този път с един фолксваген и така и не стана като хората. При това беше к-жетроник - дето са си чиста механика. Може да стане ако се свали работеща система от някъде, с все чарколаци. Иначе ще стане същаият "съберичарк" че там и електрониката трябва да сработи - мани, мани. Не ми идва на акъла и кой ще го монтира, че и да стане като хората.

Относно карбуратора - колектор май ще трябва да се прави (това ще най-сложната част от задачата) Ако не излезе читав карб. ще си купя един нов шкодов - няма да е повече от 150-тина лева, импулсна помпа, въздуховода може да се преправи от на витарското моно... по просто ми изглежда от комп, жици, вакууми, дюзи и един куп датчици.

Ще пробвам да кача снимките на двигателя...
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12052011038.jpg
Прегледи:1
Размер:159.8 КБ
ID:5277840

Само на колектора, или каквото е останало...

Име:12052011037.jpg
Размер:152.5 КБ
ID:5277841

И на делкото с вакуумчето. Бушона дето се вижда е за изпарителя на газовата уредба.

Име:12052011036.jpg
Размер:129.6 КБ
ID:5277842

Снимките са от телефона, но се вижда за какво става въпрос.
                  Последно редактирано от lupus; 12-05-11, 19:46.

Коментар

Първоначално публикуван от кайо Преглед на мнение
                    Има вариант с два двойни карбуратора от Алфа-ромео които се връзват почти директно на главата и са с възходящ поток на горивната смес.
                    А още по-добре с четири единични като на мотоциклетен двигател. Тогава ще се изцеди още мотора, а и ще има смисъл от 16 клапана. Ама от къде... пък и кой ще ги синхронизира...
                    Ама темата е за кърпене на положението, не за тунинг : ))

Коментар

Първоначално публикуван от lupus Преглед на мнение
                      А още по-добре с четири единични като на мотоциклетен двигател. Тогава ще се изцеди още мотора, а и ще има смисъл от 16 клапана. Ама от къде... пък и кой ще ги синхронизира...
                      Ама темата е за кърпене на положението, не за тунинг : ))
                      Те тези от Алфата са си 4 просто са обединени в два корпуса. А от мотоциклет май не стават защото нямат ускорителни помпи

Коментар

@Lupus: кофти гледка. То няма съвсем нищо по тоя колектор Замисли се по това, дето го е писал Кайо, за Алфените карбуратори или търси някоя блъсната Витара и сваляй наред, но цирка наистина е интересен, ако няма да се оправяш сам с кабелите и датчиците. Започвам да се чудя дали не са сменили само главата?
                        Всъщност, няма ли да е по-лесно да сложиш направо една глава от карбураторна Витара, с все колекторите и карбураторите? Не знам Трифон (trent) дали е продал неговата, пиши му, може да излезе добро решение.

@Кайо: 3 жици обикновено са един датчик на Хол. Трябва да потърся такъв Витарник наоколо, че ми стана интересно.

Коментар

@tef4o, Трифон ми предложи такъв вариант - смяна на главата. Оказа се, че и там има разлики и не става на този мотор.

Коментар

Има ли разлики в блока, аз също си мисля че би трябвало да стане главата, но ще трябва и буталата да смениш може би ?
                            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                            http://www.facebook.com/JeepBG
                            LZ1GGC

Коментар

тя стана дълга та тясна...
                              Слагай един колектор от Жигула и газ

Коментар

Иеален газов автомобил. Няма дюзи,комп,бенз.помпа може да е''умряла'' и проблемен карбуратор,и ако няма да можеш сам да си смениш/монтираш всичко сам, помисли!!!не е ли по добре да монтираш още една бутилка на мястото на резервуара за резервно гориво с сисистема за изпарена газ ,за палене през много студени дни.Иначе въстановяването може да излезе повече от цял окомплектован двигател.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X